***25η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ:

…έχει προβάδισμα ο ΑΟ Χαλκίς, για τον τίτλο και το Αυλωνάρι για την 11η θέση που μπορεί ν’ αποδειχθεί ΄΄χρυσάφι΄΄, όμως όλα είναι στον αέρα και θα ξεκαθαρίσουν με το τελευταίο σφύριγμα, των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής!

—:τ’ αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

***τα παιχνίδια με …δυό λόγια &τα στοιχεία των αγώνων:

1-ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ…1-2
Καθαρά τοπικό ντέρμπι γοήτρου στο γήπεδο της Ερέτριας, καθώς ότι και να γίνει η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων δεν αλλάζει.  Πιο ουσιαστικός ο Αμαρυνθιακός, πήρε το 3ποντο της νίκης…

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας …1

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ …2

18’ πέν. Κανάνι 60’ Π. Δ.Σκριβάνος, 67’ Αλμπ. Κοντρατζίου
*πέναλτι:        ένα εύστοχο *πέναλτι:                —
*δοκάρια:                 — *δοκάρια:     46’ Λέντ. Μιρτέζα
*κόκκινες:                — *κόκκινες:               —
*Διαιτητές:   Κώστας Γκάτσος Βαγγέλης Σιμιτζής-Γιάννης Ντόβολης
ΑΠΟΛΛΩΝ Ερ. (Δημήτρης Βαλκάνος) ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Σάκης Μεθενίτης)

Κ. Μπασινάς, Μορφούλης, Μαρ. Καρλατήρας, Λ. Καρλατήρας (77’ Βελαέτης), Χιούσκα (77’′ Βεσέλι), Λάζρι, Γκ. Τόρα, Κανάνι (54′ λ.τ. Μέτσιο), Τρεγκάι (77′ Αθ. Μπασινάς), Ροέλ Αντζέλι, Κουρούπης.

Σακκής, Π. Τσούτσης, Δ. Τσούτσης (85′ Μεταξάς), Πέππας, Ρεπετσάς, Σελ. Μυρτέζα, Λ. Μυρτέζα, Σιαράπης (30′  λ.τ. Πετράκης), Πάλλης (54′ Κοντραζίου), Π. Δ. Σκριβάνος, Αθ. Σκριβάνος (85′ Ντρέκης).

*ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

2- ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ- ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ…0-4
Χωρίς να ΄΄ζοριστεί΄΄ ιδιαίτερα, ο Ταμυναϊκός ΄΄καθάρισε΄΄ το παιχνίδι! Και οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους στην τελευταία αγωνιστική όπου κρίνονται τα πάντα, τόσο για τον πρωταθλητή (ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΟ Χαλκίς, που δοκιμάζεται στην Κάρυστο, ο Ταμυναϊκός), όσο και για την 11η θέση (εκεί βρίσκεται το Αυλωνάρι), που θα οδηγήσει στην παραμονή, αν ο πρωταθλητής Εύβοιας ανέβει στην Γ’ Εθνική!

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ …4

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ …0

13’ Κοτρογιάννης, 47’ Πομάρες,
49’ Γ. Ντόβολης, 78’ Σταματούκος
—-
*πέναλτι                — *πέναλτι                 —
*δοκάρια:          — *δοκάρια:               —
*κόκκινες:             — *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:     Δημήτρης Χουλιαράς Κώστας Δάλλας-Αντώνης Ιωάννου
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης) ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος)

Ζωντός, Πέππας, Πιλάτης (73′ Δήμου), Καρατζάς (63′ Φωτιάς), Β. Αναστασίου, Ιδομ. Αναστασίου (57′ Μανδράκας), Κοτρογιάννης, Ντόβολης, Σταματούκος, Μώρος (57′ Μπράχα), Πομάρες (73′  Βογιατζής).

Κελάι, Ξυράφης, Μπρεγκανάκου (52′ Γκιούλι), Παππάς, Μαστροκώστας, Ντραγκότι, Γ. Κούκης (60′ Βογιατζής), Κατσούλας (70′ Μάλλιος), Τσιάκος, Π. Ηλίας, Σολλάκου (70′ Κ. Πόγκας).

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

3-ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού-ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ…2-3
Κατέβηκε για να βγάλει την υποχρέωση, η ομάδα της Σκεπαστής (απουσίαζε ο Στ. Κατσικόγιαννης, από τον πάγκο, με σύνθεση ανάγκης και μόλις έναν αναπληρωματικό στον πάγκο), όμως κατάφερε να ΄΄σταυρώσει΄΄ την Μ. Τετάρτη, τον Όλυμπο Γ. στην πιο ψηλή κορφή του παρακείμενου βουνού! Ο Όλυμπος, με 2 πέναλτι, ανέτρεψε το σε βάρος 0-1, όμως ο στράϊκερ της Σκεπαστής, Σωτ. Μακρής αποδείχθηκε ΄΄δήμιος΄΄ της ομάδας του βουνού, σκοράροντας 3 φορές…!

ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού …2 ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ …3
36’ πεν.-55’ πεν. Κοκκάλας 13’-75’-85’ Μακρής
*πέναλτι              δύο εύστοχα *πέναλτι                  —-
*δοκάρια:            — *δοκάρια:               —-
*κόκκινες:              — *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:   Γιώργος Κασομούλης Έλενα Κοτταρά-Χρήστος Αλεξίου
ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Δημ. Αντωνόπουλος) ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ (***)

Χ. Μωραΐτης, Ρόγκας, Κουσερής, Ρουμπής, Τσουμάνης, Αθ. Μωραΐτης (72′ Μιχελής), Σ. Θανάσι, Τοπάλι, Κοκκάλας, Μπαρώτας, Τσούμαρης (86′ Δ. Μακρής).

Αλατζάς, Βοκορόκος, Ιωάννου, Καρατζούδης, Καψάλας, Τηλιόπουλος, Σταθαρός (65′ Τσουπεής), Π. Θαλασσινός, Σωτ. Μακρής, Αθ. Θαλασσινός, Ντούρμας.

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

4-ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΛΗΛΑΣ Βασιλικού…0-1
Αδιάφοροι βαθμολογικά οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με τους ΄΄ποταμίσιους΄΄  που κάνουν την ύστατη προσπάθεια για το θαύμα –στην κυριολεξία- της ανόδου στην 11η θέση της βαθμολογίας, που μπορεί να οδηγήσει στην παραμονή, κάτω από προϋποθέσεις (τις αναφέρουμε σε ιδιαίτερη στήλη). Πήραν λοιπόν την νίκη οι παίκτες του Ν. Ρόγκα και βρίσκονται στην καυτή αναμονή, με απαραίτητη προϋπόθεση την νίκη επί της Μακρυκάπας!

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ …0

ΛΗΛΑΣ Βασιλικού …1

70’ Τσιαμπουρής
*πέναλτι *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             — *δοκάρια:                —
*κόκκινες: *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:      Γιάννης Κηρύκος Άγγελος Παππάς-Γιάννης Κελεπούρης
ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γιώργος Λάμπρου) ΛΗΛΑΣ Β. (Νίκος Ρόγκας)

 Σωτηρόπουλος (73′ λ.τ. Τσίμπος), Χρ. Ζουρμπουλής, Φρυγανάς, Αυλωνίτης, Διοκμετζίδης, Γ. Λάμπρου, Τζεμπελίκος, Ζαχαράκης, Κουζούλογλου (67′ Ζωγάκης), Τουλίτσης, Γιαν. Λάμπρου.

Λεοντής, Ευαγγελινός, Ντάλντι (62′ Μικράκης), Μολές, Κουσερής, Μπενέτος, Τσαμπούρης, Παναγιώτου (85′ Μανικιώτης), Αλεξίου, Αναγνώστου, Καρβελάς (92′ Λεμονής).

*ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΩΜΑΣ

5-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ…3-1
΄΄Κλειδωσε΄΄ και μαθηματικά την υπόθεση παραμονή, ο Ελλήσποντος, αφού καρδιοχτύπησε για ένα ημίχρονο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, από την Κ¨αρυστο που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες! Η ομάδα του Γ. Κρόκου, ΄΄σοβαρεύτηκε΄΄ στο β’ μέρος, πέρασε στην αντεπίθεση και έφτασε στην νίκη με 3-1!

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ …3

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ …1

51’ Κατσίμπρας, 57’ Ανέστης, 73’ Αγγελάτος 29’ Σούλας
*πέναλτι           ένα Ανέστης άουτ *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             — *δοκάρια:                —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —–
*Διαιτητές:         Στέλιος Φώτης Χάρης Αντωνίου-Βαγγέλης Χασάνδρας
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιώργος Κρόκος) ΚΑΡΥΣΤΟΣ (Αντ. Σταυρόπουλος)

Τόρα, Γιαλός, Νάτσης, Αγγελάτος (84′ Χατζηλάμπρου), Ντούκα, Μπασινάς, Νικολάου (76′ Γίγας), Κατσίμπρας, Στρατής (58′ Πέτσας), Ανέστης, Μάλλιαρης (84′ Ράλλης)

Μοσχοβής, Ρουκλιώτης (87′ Αστήθας), Καράβολας, Θάτσι, Τηνιακός, Κακαβάς, Κασσέμι, Ζάννι, Σούλας, Νικολί (62′ Γεωργόπουλος), Σπανός(60′ Ρούσσος)

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

6-ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ-ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ…5-1
Αιφνιδιάστηκαν στο 10λεπτο  οι ΄΄Λύκοι΄΄, όμως επανάκαμψαν γρήγορα, πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν στο ΄΄χορταστικό΄΄ 5-1, δείχνοντας την αξία της φετινής ομάδας της Μακρυκάπας!

ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ …5

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ …1

11’-59’ Κούκα, 14’-90’ Λειβαδίτης,
31’ Μπατζελής,
5’ πεν. Ιντ. Μπιμπάϊ
*πέναλτι              — *πέναλτι                ένα εύστοχο
*δοκάρια:           — *δοκάρια:        —
*κόκκινες:            — *κόκκινες:              —
*Διαιτητές:      Χρήστος Σιαπλαούρας Στεύρος Καραδήμος-Αντώνης Γεωργαράς
ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ (Βαγγέλης Ζέρβας) ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ (Γιώργος Δημητρίου)

Κηρόπουλος, Λέκκας, Μαστροκώστας, Γκρινιάρης (46′ Μπελίτσος), Μπατζελής (62′ Καλπέρης), Πασάι (46′ Κικίδης), Λειβαδίτης, Λούρος (67′ Ρουμπής), Βουρδάνος, Κούκα (62′ Μήτρου), Σίδερης.

Μ. Μπιμπάι, Σουμπάσης, Καραγκούνης, Γιουκάι, Γάσπαρης, Σαμπάι (79′ Καπλανάι), Φαράντος (46′ Ιωσήφ), Γοργομάτης, Κυριακού, Ιντ. Μπιμπάι, Αναστασιάδης.

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΡΝΗΣ

7-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ…2-0
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, οι επίδοξοι πρωταθλητές, με απόδοση που δεν ξεπέρασε την μετριότητα, κέρδισαν το Καλοχώρι/Παντείχι, που προσπάθησε με ΄΄ταμπούρι΄΄ να πάρει κάτι από το παιχνίδι… Ήταν μια καλή προπόνηση για τους Χαλκιδέους, που δίνουν αύριο Τετάρτη (27-Απρ.) την τελική μάχη για τον τίτλο στην –πάντα- επικίνδυνη Κάρυστο!

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ …2

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ …0

40’ Ι. Αθ. Τσολάκος, 72’ Καραχάλιος
*πέναλτι              — *πέναλτι           —
*δοκάρια:      —— *δοκάρια:             —
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             —-
*Διαιτητές:      Γιώργος Λάμπρου Δαυϊδ Πριόνας-Περικλής Δελχάς
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Πέτρος Ζουρούδης) ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤ. (Δημ. Ακριτίδης)

Φαλαγγίτης, Ζουλιώτης, Ι. Κ. Τσολάκος, Τζάβρας, Ι. Αθ. Τσολάκος, Καραχάλιος
(72΄Τρεπεκλής), Σπυράκης (57΄ Ν. Μαστροκώστας), Σπανός (63΄Λούκας), Ζαχαριάς (46΄ Κολιόπουλος), Γκιόκας
(72΄Τσατσαρώνης).

Πρέτζι, Μπασούκος, Χασανλάρι, Θ. Ντεγιάννης, Αγγελάκης, Σταματίου, Λέκκας (61΄Σιγανός), Αποστόλου, Τσιαμπαλής, Κονόμι (61΄Σταμέλος), Β. Ντεγιάννης

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΚΙΔΗΣ

Την 25η αγωνιστική:

 • μπήκαν 25 γκολ, μέσος όρος δηλαδή σε κάθε παιχνίδι 3.57 γκολ/παιχνίδι…
 • το πιο μεγάλο σκορ τα 6 γκολ στην Μακρυκάπα, όπου οι ΄΄Λύκοι΄΄ μετά την ήττα στο ντέρμπι (και όπως ήρθε αυτή) ξέσπασαν στους Βορειοευβοιώτες!
 • το πρώτο γκολ (χρονικά) της αγωνιστικής, μπήκε επίσης στην Μακρυκάπα, στο 5’ της αναμέτρησης Μακρυκάπας-Αιδηψού, με εύστοχο πέναλτι του τοπ-σκόρερ της Αιδηψού Τίτο Μπιμπάϊ!
 • …στα 175 παιχνίδια τα γκολ να φτάνουν συνολικά τα 530 στο φετινό πρωτάθλημα! Δηλαδή είχαμε μ.ο. 3.03 γκολ/παιχνίδι ή 21.20 γκολ/αγωνιστική!
 • …σε μία μόνο περίπτωση η μπάλα σταμάτησε σε αντίπαλο δοκάρι…
 • …ένα ακόμα χατ-τρίκ (το 10° στο φετινό πρωτάθλημα) από τον Σωτήρη Μακρή της Σκεπαστής!
 • …5 φορές η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα του πέναλτι και οι ΄΄εκτελεστές΄΄ ήταν εύστοχοι στα 4 από αυτά, ενώ ένα έφυγε άουτ…!
 • …κανένας άτακτος την 25η αγωνιστική!
 • …ο ΑΟ Χαλκίς χρειάζεται νίκη και μόνο νίκη, στην Κάρυστο για να πανηγυρίσει τον τίτλο, κάθε άλλο αποτέλεσμα ΄΄στέλνει΄΄ τον τίτλο, στο Αλιβέρι, με την προϋπόθεση, φυσικά, να κερδίσει ο Ταμυναϊκός τον αδιάφορο Απόλλωνα Ερέτριας…! Η Μακρυκάπα σε κάθε περίπτωση είναι η ΄΄χαμένη΄΄, καθώς ακόμα και σε ισοβαθμία, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση!
 • …στην μάχη της παραμονής τα σενάρια είναι πολλά! Το πιο απλό να κερδίσει ο ΑΟ Αυλωναρίου, τον αδιάφορο ΑΠΚΟ Δροσιάς, σ’ αυτή την περίπτωση, ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι (Λήλας Β., Καλοχώρι/Παντείχι και Όλυμπος Γυμνού), είναι αδιάφορο και οι ΄΄κιτρινόμαυροι΄΄ του Αυλωναρίου θα περιμένουν με αγωνία, την πορεία και την τελική θέση του πρωταθλητή Εύβοιας στα μπαράζ ανόδου… Βέβαια σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας του ΑΟ Αυλωναρίου, τα πράγματα μπερδεύονται και χρειάζονται πολλοί υπολογισμοί και εκδοχές, να εξεταστούν…
 • …τέσσερις νίκες για τους γηπεδούχους, που πήραν και την ΄΄μερίδα του λέοντος΄΄, μάλιστα με 17-8 τέρματα! Κανένα παιχνίδι δεν έμεινε στο ΄΄Χ΄΄ και σε άλλα τρία οι φιλοξενούμενοι, ΄΄πίκραναν΄΄ τους οικοδεσπότες, καθώς έφυγαν με σπουδαία 3ποντα!

***Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και η  ΕΠΟΜΕΝΗ 26η αγωνιστική:
…η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 25 αγώνες
…η 26η και τελευταία αγωνιστική (27-Απρ.)