Γήπεδο(;;;) Κανήθου: Ακατάλληλο για άνδρες – κατάλληλο για παιδιά

0
643

Θέατρο του παραλόγου στην Κάνηθο και συγκεκριμένα με τα όσα στραβά και ανάποδα συμβαίνουν, όσον αφορά την χρήση του γηπέδου (;;;) Καλαμακίδη (Κανήθου).

Ένα γήπεδο που, πολύ σωστά η ΕΠΣΕ σταμάτησε εδώ και χρόνια να ορίζει αγώνες αφού είναι ακατάλληλο προς χρήση και επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα και την εν γένει υγεία των ποδοσφαιριστών,  με τα περιστατικά σοβαρών τραυματισμών να είναι απανωτά και συνεχόμενα.

Και ενώ, θα περίμενε κανείς ότι, σε αυτό τον χώρο, θα έμπαινε ένα “τεράστιο” λουκέτο ως ελάχιστο δείγμα ευαισθησίας, το γήπεδο είναι απαγορευμένο για τους άνδρες, αλλά κατάλληλο για τα παιδιά…!!!

Ο ΠΑΟΚ Κανήθου λειτουργεί απροβλημάτιστα τις ακαδημίες του εκεί, με την άδεια της Δημοτικής Αρχής. Ενώ η ανδρική ομάδα έχει έδρα τη Δροσιά, τα πιτσιρίκια προπονούνται στο ″Καλαμακίδη″, χωρίς να προβληματίζεται κανείς για την αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού (έχει ξεπεράσει για πολύ το ΄΄κόκκινο΄΄ σήμα του συναγερμού), ούτε για τις συνέπειες που μπορεί να προκληθεί στην εύθραυστη υγεία και την ανάπτυξη του σώματος ενός παιδιού.

Σαν να μην έφταναν οι φωνές όσων μιλούν για επικίνδυνο γήπεδο, και ενώ έως τώρα, εκεί κατοικοέδρευαν μόνο οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ Κανήθου, ήρθε η νέα πραγματικότητα του φετινού καλοκαιριού να στείλει …περίπατο την κοινή λογική για χάρη της παράνοιας.

Οι “ειδικοί” του αθλήματος πήραν την απόφαση να αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών-πειραματόζωων που περνούν την πόρτα του “Καλαμακίδη”. Αντί να αποχωρήσει ο ΠΑΟΚ Κανήθου, προστέθηκαν οι Ακαδημίες του ΑΟ Κανήθου και του ΑΣ Ερμήλιος. Δηλαδή, τριπλασιάστηκαν τα πιτσιρίκια που πιστεύουν ότι θα μάθουν, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, τα μυστικά της μπάλας από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται και πιθανώς θαυμάζουν και είναι όλοι τους διπλωματούχοι προπονητές.

Οι ευθύνες όλων τεράστιες….

  • Αρχικά, η Δημοτική Αρχή, η απόλυτα υπεύθυνη για την διαχείριση και την παραχώρηση προς χρήση του γηπέδου. Εκτός ότι κρατά ανοιχτό το γήπεδο, ξοδεύει διαρκώς χρήματα για την συντήρηση (;;;) ενός πλαστικού τάπητα που έχει “πεθάνει” εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  • των ακαδημίών που δεν σέβονται ούτε την δική τους υπόσταση και αποστολή, ούτε τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους και περιμένουν ότι θα επιστρέψουν στο σπίτι ασφαλή και υγιή.
  • των προπονητών που επέλεξαν να διδάξουν την επόμενη γενιά τα μυστικά της μπάλας και ταυτόχρονα δέχονται να βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά.
  • των γονιών που δεν ενδιαφέρονται κάτω υπό ποιες συνθήκες αθλούνται τα παιδιά τους. Που επιβάλουν στα παιδιά τους να παίζουν σε ένα γήπεδο-ναρκοπέδιο.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για όλα αυτά!  Μιλάμε για τον ορισμό της παράνοιας. 

Επειδή όμως, δεν μπορούμε να υποδείξουμε στις ακαδημίες πως θα έπρεπε να λειτουργούν, στους προπονητές πως θα κάνουν την δουλειά τους και στους γονείς πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους…
…μπορούμε να απαιτήσουμε από τον Δήμο Χαλκιδέων να σφραγίσει αυτό το έκτρωμα ΤΩΡΑ (χθες για την ακρίβεια).