Καλό παιχνίδι στο γήπεδο της Ν. Λαμψάκου, όπου μετά την αμφίρροπη, 90λεπτη μάχη, οι ομάδες του Ελλήσποντου και της Μακρυκάπας, αναδείχθηκαν ισόπαλες και ήταν η ισοπαλία αυτή η πρώτη στα μεταξύ τους παιχνίδια, στην 4χρονη συμπόρευσή τους στην Α’ ΕΠΣΕ (από την περίοδο 2015-16, 7 αγώνες 5 νίκες η Μακρυκάπα, 1 νίκη ο Ελλήσποντος και το ″Χ″ στην φετινή διοργάνωση)!
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν καλές ευκαιρίες και προηγήθηκαν στο 27’… Η αντίδραση των ″Λύκων″, ήταν άμεση καθώς αφυπνίστηκαν από το γκολ που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα στο 35′ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια…! Στο β’ μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο κινητικοί και πίεσαν, για να ισορροπίσουν μετά το 15λεπτο οι γηπεδούχοι! Το παιχνίδι ″άνοιξε″ με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα νίκης… Κάτι τέτοιο εν έγινε και ήρθε το ισόπαλο 1-1. που όπως φάνηκε άφησε ικανοποιημένους και τους δύο αντιπάλους…!

*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 7′ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντουλελάρι, σωτήρια ο Τζουβάρας, μπλοκάρει μπροστά από τον Ρουμπή που ήταν σε θέση βολής…
  • 16′ καλοχτυπημένο και επικίνδυνο φάουλ του Λάσρι, για να διώξουν όπως-όπως οι αμυντικοί της Μακρυκάπας…
  • 21′ κεραυνός του Αντωνόπουλου, από αριστερά και λίγο έξω από την γωνία της μαγάλης περιοχής, λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα!
  • 27′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, θαυμάσια ο Αντωνόπουλος, πλαγιοκοπεί την αντίπαλη άμυνα από αριστερά, σέντρα ακριβείας την κατάλληλη στιγμή και ο Μπατζελής από την γωνία της μικρής περιοχής, με γυριστό πλασέ ανοίγει το σκορ (video)!
  • ...τα γκολ που έκριναν τον αγώνα στην Ν. Λάμψακο (βίντεο: Δημήτρης Γκίκας)

  • 34′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, 2ο συνεχόμενο κόρνερ για την Μακρυκάπα, ο Κουτσαυλής εκτελεί έξοχα, ο προωθημένος Τάσος Καρκαλής, εξ επαφής πηδά πιο ψηλά απ’ όλους και με φοβερή καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα και ισοφαρίζει (video+φωτό)!
  • 56′ δυνατό σέντρα-σουτ του Κοντάκη, εξουδετερώνει πολύ ωραία ο Τζουβάρας…
  • 63′ κοντινή κεφαλιά του Σίδερη και ο Πολύδωρος, παρ’ ότι έχει κλειστό το οπτικό πεδίο με 2πλή προσπάθεια αποσοβεί τον κίνδυνο…
  • 75′ ο Κουτσαυλής, εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει με δύναμη χτυπά στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και φεύγει άουτ…
  • 77′ στο ημικύκλιο της περιοχής ο σπεσιαλίστας Σίδερης εκτελεί φάουλ και υποχρεώνει τον νεαρό Πολύδωρο, με φανταστική ενέργεια να εκτιναχθεί και να στείλει την μπάλα κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (φωτό)
  • 89′ μεγάλη χαμένη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πάρουν το 3ποντο, όταν ο Μπούρικας, με εξαιρετική προσπάθεια βρίσκει τον Ρουμπή μέρα στην περιοχή, ο τελευταίος δεν σουτάρει αλλά με προσποίηση δίνει δίπλα στον Λάσρι που που είναι μόνος , το πλαέ του οποίου όμως φεύγει άουτ…

Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του Γιάννη Κηρύκου και των συνεργατών του Γιώργου Πασχαλίδη και Περικλή Δελχά.

*ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Πάνος Τοκπασίδης): Πολύδωρος, Ρογαλίδης, Δαυϊδ Κοντάκης, Μπούρικας, Αυλωνίτης, Χιούσκα, Ρουμπής (90+2′ Χρ. Κολιόπουλος), Αντωνόπουλος (68′ Αλ. Κουτσαυλής), Ντουλελάρι (84′ Φτούλης), Λάζρι, Μπατζελής.

*ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος): Τζουβάρας, Λέκκας, Σεχάι, Αν. Καρκαλής, Αθ. Γκίκας, Τσουμάνης (λτ 43′ Μπασινάς), Ν. Γκίκας, Κουτσαυλής, Μπαϊμπάκης (λτ 47′ Σηφάκης), Σίδερης, Βουρδάνος.

*το φωτορεπορτάζ του αγώνα: