Ο προπονητής της Κύμης Γιάννης Καστρίτης μίλησε στο «Δ & Α» για το σημερινό σπουδαίο παιχνίδι της ομάδας της Εύβοιας με την «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ ΑΕΚ. Ο κ. Καστρίτης χαρακτήρισε φαβορί τους «κιτρινόμαυρους» αλλά τόνισε πως και οι δικοί του παίχτες είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί απέναντι σ΄ έναν δυνατό και ιστορικό αντίπαλο. Η «υγεία» που υπάρχει στον Γυμναστικό, σ΄ όλα τα επίπεδα, ήταν αυτή που τον έκανε να είναι σίγουρος πως η ομάδα θα ανέκαμπτε, παρά το κακό ξεκίνημα (απόρροια σε μεγάλο βαθμό του δύσκολου προγραμμάτος). Χαρακτήρισε έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα το Λαύριο, ενώ ανέφερε πως οι ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, θέλουν ακόμη περισσότερο σεβασμό και προσοχή. Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, πριν την ΑΕΚ, υπήρχε καλό κλίμα, αισιοδοξία, συγκέντρωση και πειθαρχία, ακόμη και στο καθιερωμένο «τελετουργικό» πριν την έναρξη, αλλά και μετά το τέλος της προπόνησης! Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Καστρίτη και φωτογραφίες απ΄ την τελευταία προπόνηση της Παρασκευής.

Για την σιγουριά του ότι η Κύμη θα ανέκαμπτε παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Σίγουρα δεν έχει να κάνει με κάποια μορφή δικαίωσης. Ότι λέγαμε το προηγούμενο διάστημα, το ίδιο ακριβώς λέμε και τώρα. Έχουμε την χαρά να είμαστε σε μια ομάδα που αποπνέει υγεία, εκτός των τεσσάρων γραμμών, απ΄ την άλλη είμαστε πάρα πολύ τυχεροί να έχουμε στο φετινό ρόστερ παίχτες που καθημερινά στην προπόνηση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, οπότε είναι φυσιολογικό επόμενο αργά ή γρήγορα η ομάδα να βρει το ρυθμό της και να φέρει τ΄ αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε. Σίγουρα κάθε καινούργια ομάδα χρειάζεται το χρόνο της. Από κει και έπειτα και αυτό που είναι το σημαντικό και που όλοι πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμη πάρα πολύ δρόμο μπροστά του. Όλες οι ομάδες συνεχώς ενισχύονται και αλλάζουν πρόσωπο, οπότε πρέπει να μείνουμε πάρα πολύ ταπεινοί και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, ωστέ να καταφέρουμε στο τέλος όλοι μας να είμαστε ευχαριστημένοι απ΄ το τελικό αποτέλεσμα.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο και μια απ΄ τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Ξέρουμε και έχουμε επίγνωση του βαθμού δυσκολίας του παιχνιδιού αυτού. Θεωρώ ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και οι δικοί μας παίχτες δεν προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα, σ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Ευελπιστούμε ότι με πολύ μεγάλη διάθεση και πάθος, θ΄ αγωνιστούμε όπως το κάνουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτως ονόματος, ώστε στο τέλος του παιχνιδιού να είμαστε ευχαριστημένοι απ΄ την απόδοση μας και θα κοιτάξουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ομάδα που θεωρεί εκπλήξη και εκείνην που θεωρεί ότι απογοήτευσε, στον πρώτο γύρο: «Βάσει αποτελεσμάτων και κοιτάζοντας την βαθμολογία, όλοι μας μπορούμε να πούμε πως το Λαύριο είναι η ευχάριστη έκπληξη. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και κάποια φοβερά αποτελέσματα και εντός και εκτός έδρας. Νομίζω πως είναι ακόμη μια απόδειξη ότι με υπομονή, σκληρή δουλειά, πίστη και προσήλωση στον στόχο, μπορείς να καταφέρεις βήμα-βήμα πολύ σημαντικά πράγματα. Όλοι περιμένουν την ΄΄απάντηση΄΄ των ομάδων που βρίσκονται στο τέρμα της βαθμολογίας, αλλά επειδή ακριβώς πιστεύω και η εμπειρία μας απ΄ την Α1 έχει δείξει ότι αυτές οι ομάδες είναι που μάχονται με το ΄΄μαχαίρι στα δόντια΄΄ μέχρι τελευταίας αγωνιστικής. Αυτές είναι οι ομάδες που θα πρέπει να σεβόμαστε και να υπολογίζουμε περισσότερο απ΄ όλες τις άλλες. Γιατί πραγματικά ο ΄΄πληγωμένος΄΄ είναι και αυτός που είναι και ο πιο επικίνδυνος.»

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα ψηφίσει στο ALL STAR GAME: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν έχουμε προλάβει ν΄ ασχοληθούμε ακόμη με αυτό το κομμάτι. Σίγουρα θα ψηφίσουμε και εμείς, όποτε με βρίσκετε απροετοίμαστο για το τι θα ψηφίσω!»