Η  Α’ ΕΠΣΕ της περιόδου 2022-2203 είναι προ των πυλών με τις ομάδες να προετοιμάζονται για την έναρξη της προετοιμασίας και τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους φιλικοί αγώνες και κύπελλο Εύβοιας.

Πάμε να δούμε τους 16 «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΣ» των ομάδων που καλούνται να τι οδηγήσουν σε ήρεμα νερά σωτηρίας, σε πελάγη ευτυχίας ανόδου κατάκτησης πρωταθλήματος ή κυπέλλου , αλλά να προλάβουν να κάνουν παρέλαση 28ης  Οκτωβρίου αποφεύγοντας σκοπέλους αγωνιστικούς και όχι μόνο.

Θα τους δούμε έναν, έναν, και θα προσπαθήσουμε α βρούμε τον αντίστοιχο προπονητή Έλληνα ή ξένο που θα τον ταιριάξουμε αγωνιστικά και κατά φιλοσοφία.

Ταμυναικός(Βαγγέλης Ντόβολης): Η  σιδερά πειθαρχία τον χαρακτηρίζει , η άριστη γνώση και αξιοποίηση του ρόστερ και των παιδιών της περιοχής, η στόφα πρωταθλητή και η πίστη με χαμηλούς τόνους στην δουλειά του είναι ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς του Ταμυναικού

Αμαρυνθιακός(Θανάσης Μεθενίτης): Ότι καλύτερο έχει βγάλει η νέα γενιά των προπονητών της Εύβοιας , με όνομα βαρύ σαν ιστορία, με θητεία στο μεγάλο και «δύσκολο» σχολείο του Ηρακλή Ψαχνών απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της διοίκησης του φιλόδοξου Αμαρυνθιακού ο  Τόμας Τούχελ της Αμαρύνθου.

Απόλλων Ερέτριας(————): Δυστυχώς η ιστορική ομάδα είναι σε κομβικό σημείο διοικητικά και ευχόμαστε να βρει σύντομα το δρόμο τη σε όλα διοικητικά και αγωνιστικά.

Μακρυκάπα(Βαγγέλης  Ζέρβας): Εργατικός, φιλόδοξος , με μάτι που κόβει αγωνιστικά μεγάλωσε τους «Λύκους» και τους έφτασε ένα βήμα πριν το όνειρο , η ομάδα έπαιξε το ποδόσφαιρο που γουστάρει εργατικός μέχρι εσχάτων σαν «Μερμύργκι» ο Ερνέστο Βαλβέδρε της Μακρυκάπας.

Σκεπαστή(Βαγγέλης Μπεκάκος):  Ο κύριος υπεύθυνος που η Σκεπαστή μπήκε στον ποδοσφαιρικό χαρτί της Εύβοιας έχτισε παρέα ομάδα, και τώρα καλείται να κρατήσει ζωντανό  το ΘΑΥΜΑ της ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ έχει δημιουργό αυτόν τον Μαρσέλο Μπιέλσα της Σκεπαστης.

Κάρυστος(Νικος Κιαπέκος): Ο μακροβιότερος προπονητής την τελευταία δεκαπενταετία στην Εύβοια έκανε την μικρομεσαία Καστέλλα σταθερή δύναμη στην Α’ ΕΠΣΕ, μεγάλωσε και έβαλε βάσεις για μία τριετία στην Μακρυκάπα, ο ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ της Καρύστου .

Αιδηψός(Γιώργος Δημητρίου): Ο Πιστός στρατιώτης των βορείων εύκολη παραμονή με ωραίο ποδόσφαιρο αξιοποίηση του ντόπιου στοιχείου και πολύ δουλειά στα τμήματα υποδομής ο Ντούσαν Μπαγιεβιτς της «λουτρόπολης»

ΑΠΚΟ Δροσιάς(Γιώργος Λάμπρου): Ο καθηγητής σε όλα του και Δάσκαλος πάντρεψε νιάτα και εμπειρία έβαλε της βάσεις για να ξαναγίνει ο ΑΠΚΟ μεγάλος με άριστη τακτική και ψυχραιμία στα δύσκολα ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ της Δροσιάς.

Ελλήσποντος(Γιώργος Κρόκος): Βρίσκει το λιμάνι του στους πρόσφυγες της Λαμψάκου για δεύτερη χρονιά θέλει να χτίσει κάτι δικό του από την αρχή με ηρεμία απολαμβάνοντας την διοικητική αποδοχή ο Πέπε Γκουαρδιόλα των «Προσφύγων» της Λαμψάκου.

Αυλωνάρι(Γιάννης Μπασούκος): O άνθρωπος των «ειδικών αποστολών» τα κατάφερε σαν άλλος ΧΟΥΝΤΙΝΙ και κράτησε στην κατηγορία την ιστορική ομάδα ο Αντόνιο Κόντε του Νότου που κάνει το ακατόρθωτο εφικτό.

Νηλέας Νεοχωρίου(Γιώργος Ποδαράς): Επιστρέφει στους πάγκους σοβαρός μετρημένος ασυμβίβαστος  άριστος γνώστης του αντικειμένου λάτρης της πειθαρχίας και της δουλειά με πράσινες ποδοσφαιρικές καταβολές ο ΙΒΙΤΣΑ ΟΣΙΜ του Νηλέα Νεοχωρίου.

ΑΠΣ Σταυρός(Άγγελος Βογιατζής) : Εργατικός, θυελλώδης, ενθουσιώδης έτοιμος να θυσιαστεί για την ομάδα και τους παίχτες του επανέφερε την ομάδα του στα μεγάλα σαλόνια και θέλει να την κρατήσει εκεί ο Γιόχαν Κρόιφ του Σταυρού .

Αναγέννηση Μαντουδίου(Τάκης Σπυρόπουλος) : Με όνομα βαρύ σαν ιστορία 20 χρόνια στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιά δεν έχουν και πολύ Ευβοιώτες ο «ΠΡΟΦΕΣΟΡ» Τάκης Σπυρόπουλος θέλει να ξανακάνει Αναγέννηση Μαντουδίου σπουδαία όπως στο παρελθόν είναι θα του δώσω ένα όνομα παλαιού προπονητή του Ολυμπιακού του μεγάλου Πολωνού Κάζιμιρ Γκόρσκι με τα τα τέσσερα πρωταθλήματα επί προεδρία Νταιφά.

Λουκίσια(Νίκος Ευσταθίου) : Ηγετική φυσιογνωμία σαν ποδοσφαιριστής το μετέφερε στο πλήρωμα του «πορτοκαλί υποβρύχιου»  και επέστρεψε πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΕ που θέλει να παραμείνει ο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΊΟΥ ΤΟΝ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ ΟΥΝΑΙ ΕΜΕΡΙ

Ηρακλής Ψαχνών(Παναγιώτης Τοκπασίδης):Εδώ έχουμε μια παράξενη περίπτωση τον εξιτάρουν οι προκλήσεις ανέλαβε τον ΑΟΧ και τον κράτησε ζωντανό στα δύσκολα πάμπολλες οι ειδικές αποστολές που έχει βγάλει εις πέρας φέτος στον Ηρακλή Ψαχνών θα τραγουδήσει αρκετές φορές το «Στα δύσκολα σε θέλω» και θα τα καταφέρει για απλά είναι για τα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ φτιαγμένος  ο ΤΣΟΛΟ ΣΙΜΕΟΝΕ των Μεσσαπείων.

ΑΟ Ν. Αρτάκης(Γιάννης Καρβέλης): Επιστροφή σε υψηλό επίπεδο και για αυτό μετά από δύο χρόνια , τον γνωρίσαμε για τα καλά στο «θαύμα» του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου και τον μνημειώδες πρωτάθλημα και άνοδο που πήρε σε αναζήτηση της δικής του ποδοσφαιρικής Ιθάκης όσο αφορά τους τίτλους θέλει σίγουρα να τα καταφέρει σαν άλλος ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΡΑΝΙΕΡΙ(ΛΕΣΤΕΡ) ή ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ(ΚΑΙΖΕΖΛΑΟΥΤΕΡΝ) άλλωστε το έχει ξανακάνει και ξέρει τον τρόπο.