Ντέρμπι βγαλμένο απ’τα παλιά ήταν το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού μας χωρίς όμως να δείξει νικητή.Ένα αποτέλεσμα που άφησε γλυκόπικρη γεύση και στους δύο μονομάχους αφού ο Ηρακλής Ψαχνών χάνοντας σωρεία ευκαιριών, ειδικά στο α’ ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ όταν στη μία από τις δύο επιθέσεις του, ο Ολυμπιακός Χ. άνοιξε το σκορ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το δεύτερο τρίποντο με το τέλος του Α’ γύρου, ο Ηρακλής χαμογέλασε αφού στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει αφήνοντας τον Ολυμπιακό στα κρύα του λουτρού. Η ένταση των τελευταίων λεπτών ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων είχε σαν αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού στον άρχοντα της αναμέτρησης τον κ. Γκάτσο για τη φάση της ισοφάρισης. Ισχυρίστηκαν ότι ο σκόρερ Σπανός έσπρωξε τον Σταύρου που έπεσε πάνω στον Τζουβάρα με αποτέλεσμα να χάσουν κι οι δύο τη μπάλα και ο Σπανός ανενόχλητος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας έξαλλα. Είχαμε κάποιες αψιμαχίες και μικροσυμπλοκές μεταξύ των παικτών αλλά οι παράγοντες των δύο ομάδων είχαν  έγκαιρη επέμβαση και τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση. Έφεραν όμως τις αποβολές, μία για κάθε ομάδα, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 3′ ο Σκριβάνος μετά από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τζουβάρα προσπάθησε να τον περάσει αλλά αυτός κλείνοντάς τον ωραία τον έβγαλε εκτός τροχιάς και το σουτ που επιχείρησε από πλάγια πέρασε άουτ.

Στο 13′ πάλι ο Σκριβάνος σούταρε δυνατά αλλά η κόντρα στα πόδια του Φρυγανά έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Στο 24′ ο Τζαφέρος ξεκινώντας από το κέντρο του γηπέδου πέρασε τρεις αντιπάλους, το σουτ όμως που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Στο 33′ ο Τζουβάρας απογειώθηκε στο δεξί του γάμα αποκρούοντας φοβερό σουτ το Χασαπίδη.

Στο 35′ ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Κικίδης από το κέντρο του γηπέδου έφερε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο Μυτάκης έστρωσε στον Κυτίνο και αυτός με συρτό διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε τον Γεωργίου κάνοντας το 1-0.

Στο 41′ ο πολύ καλός Γκούρλας επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Τζουβάρα.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Ηρακλή να πιέζει ασφυχτικά για την ισοφάριση και τον Ολυμπιακό με μαζική άμυνα να αντιστέκεται.

Στο 59′ μεγάλη ευκαιρία με τον Γκούρλα μόνο απέναντι απ’τον Τζουβάρα στα πλάγια της μικρής περιοχής να πλασάρει άουτ.

Ο Τζουβάρας στο 60′ λέει νέο όχι στο φοβερό σουτ του Τόλη διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 63′ ο Ολυμπιακός μένει με δέκα παίκτες αφού ο Κικίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη(κόκκινη) για επικίνδυνο φάουλ.

Στο 65′ ο Δούλος βρίσκει τον Μαρίνο, η κεφαλιά του οποίου στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και στην αγκαλιά του Τζουβάρα.

Ο Ηρακλής με αριθμητικό πλεονέκτημα πλέον επιτίθεται κατά κύματα αλλά η γραμμή “μαζινό” του Ολυμπιακού που έχει και την βοήθεια της τύχης, δεν τον αφήνουν να σκοράρει.

Στο 92′ ο μόνιμος εκτελεστής Δούλος επιχειρεί σέντρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού αλλά η μπάλα μετά από μία περίεργη τροχιά βρίσκει τη ρίζα του δεξιού δοκαριού και απομακρύνεται από τον Τζουβάρα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όμως 95′ σε ένα νέο γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Σπανός αυτή τη φορά βρίσκει στόχο και ισοφαρίζει σε 1-1.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων που ακολούθησαν με τη λήξη του αγώνα όπως προαναφέραμε ήταν σύμφωνα με το φύλλο αγώνα ο διαιτητής να αποβάλει τον Πάλλη   του Ολυμπιακού Χ. και τον Σκριβάνο του Ηρακλή διότι συνεπλάκησαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.(Οικονόμου Ι.): Τζουβάρας, Κικίδης(63′ κόκκινη), Στρατής, Φρυγανάς Γ., Σταύρου, Φρυγανάς Χ., Κυτίνος(54′ Φουρλής), Τζαφέρος, Μυτάκης, Τσιούνης(80′ Χ”αντωνίου), Βαρτζής(46′ Πάλλης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ(Βογιατζής Α.): Γεωργίου, Δούλος, Κουβούσης, Μαρίνος, Μπελίτσος, Τόλης, Χασαπίδης, Σπανός, Γκούρλας, Σκριβάνος, Στούπας(59′ Σίμωσης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάτσος Κ.

ΒΟΗΘΟΙ: Τσιφλάκος Π., Πασχαλίδης Γ.