Μετά από 21 ολόκληρα, χρόνια ο Απόλλωνας της Ερέτριας, επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες και για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ’ Εθνική…!
Το ΄΄Grand Finale΄΄ γράφτηκε χθες Σάββατο, το απόγευμα στο κατάμεστο γήπεδο της Ερέτριας, όπου οι πρωταθλητές υποδέχτηκαν στα πλαίσια της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής τον Αστέρα Βατώντα, την ίδια ώρα που ο έτερος ΄΄μνηστήρας΄΄ του τίτλου, Λήλας Β., έπαιζε στο Πάρκο του Λαού, κόντρα στην ουραγό ΑΕΚ Χαλκ….

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους παίκτες του Δημ. Βαλκάνου, που έχοντας συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της αποστολή τους, μπήκαν στο γήπεδο και πήραν τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό, παίζοντας με πάθος και δύναμη, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο στους φιλότιμους παίκτες του Αστέρα, ν’ αμφισβητήσουν, το ποιός θα ήταν ο νικητής σ’ αυτό το καθοριστικό παιχνίδι…

Στο 10′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ! Ο Ηρ. Μπαλόζι άνοιξε θαυμάσια στον Κώστα Αγραφιώτη, ο οποίος σε πλεονεκτική θέση σουτάρει δυνατά με το εσωτερικό και στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Ι. Σταθαρά, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, κάνοντας το 1-0!

Τα πόδια των παικτών του Δ. Βαλκάνου ΄΄λύθηκαν΄΄ και μετά από 2-3 καλές ευκαιρίες, ήρθε η σειρά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Γκέρσι Τόρα να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα!
Το χρονόμετρο έδειχνε το 27′  ο Γκ. Τόρα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, αριστοτεχνικά απέφυγε τους αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, 2-0!
Δεν πέρασαν παρά μόνο 3′ και στο 30′ ο Γκ. Τόρα, πάλι πήρε την μπάλα και με έξοχες ενέργειες, βρέθηκε σε θέση βολής και δεν έχασε την ευκαιρία να την στείλει στα δίκτυα, κάνοντας το 3-0 και ουσιαστικά ΄΄κλειδώνοντας΄΄ την νίκη της ομάδας του και φτάνοντας συνολικά τα 30 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, δηλαδή κατά μέσο όρο, πετύχαινε ένα γκολ κάθε αγωνιστική!

Έριξαν ρυθμούς στην συνέχεια οι γηπεδούχοι, παρ’ όλα αυτά όμως δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, όμως αστοχία και Ι. Σταθαράς δεν το επέτρεψαν…
Το ίδιο σκηνικό και στο β’ μέρος, απλά στο 86′ ο αρχηγός Νίκος Βελαέτης, με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ρούσσου, έγραψε το τελικό 4-0!

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βασίλη Βελέτζα και τους συνεργάτες του Γιάννη Κελεπούρη και Άγγελο Παππά (που είχαν ένα άνετο απόγευμα), σήμανε την έναρξη ενός τρελού πανηγυριού, από παίκτες, προπονητές, διοίκηση και φιλάθλους του πρωταθλητή Απόλλωνα Ερέτριας!

*ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτρ.  (Δημήτρης Βαλκάνος):  Ερ. Τόρα (68′ Αντ. Μυτακίδης), Μετσανάϊ, Γ. Σμπιλήρης, Βελαέτης, Μπαλόζι, Καλοχωρίδης (49′ Κικίδης), Ντουλαβέρης, Πολυχρόνης, Αγραφιώτης (58′ Γ. Μπασινάς), Γκ. Τόρα (58′ Ρούσσος), Μώρος.

*ΑΣΤΕΡΑΣ Βατώντα (Σταύρος Σταθαράς):  Ι. Σταθαράς, Γούσιας (46′ Μαμτζαδέριας), Μαρμαρινός, Τσώκος, Ντούκα (λτ 50′ Κοκοπίπης), Κηρύκος, Κούκα, Γούναρης, Μιχαηλίδης, Γιαννουκάκος, Νεσίμι.

***ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ…:

  • ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΑΕΤΗΣ
    ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

    …τα γενέθλιά του είχε το Σάββατο ο αρχηγός Νίκος Βελαέτης, έγινε 30 χρονών και συμπλήρωσε μια 15ετία με τα χρώματα του Απόλλωνα Ερέτριας! Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του γίνει, δήλωσε…!

  • …σταματάει την ενεργό δράση, όπως δήλωσε στο μικρόφωνο του 9.65fm,  ο χαρισματικός στράϊκερ, Κώστας Αγραφιώτης, που  έκανε εντυπωσιακή χρονιά και φέτος με τα χρώματα του Απόλλωνα Ερ. Ευχή μας να ανακαλέσει την απόφασή του ο Κώστας, ποδοσφαιριστές της αξίας και του ήθους του, τους έχει ανάγκη το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο…
  • ΓΚΕΡΣΙ ΤΟΡΑ

    τα 30 γκολ έφτασε στο φετινό πρωτάθλημα ο super-Γκέρσι Τόρα, πρώτος σκόρερ και με μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΚΑΝΟΣ

    …στα 28 χρόνια μόλις, ο Δημήτρης Βαλκάνος γίνεται ο νεότερος  σε ηλικία προπονητής που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Εύβοιας και με ένα ζηλευτό, χωρίς αμφιβολία ρεκόρ, αυτό των 15 αήττητων αγώνων εκτός έδρας!

  • ΘΕΜΗΣ ΚΟΝΤΣΙΛΙΔΗΣ

    …πανευτυχής, αλλά και απόλυτα ικανοποιημένος, για την επίτευξη του στόχου αλλά και δικαιωμένος για τους αγώνες, που έκανε με τους συνεργάτες του, αυτά τα χρόνια, ο πρόεδρος του Απόλλωνα Ερ., Θέμης Κοντσιλίδης, δεν σταμάτησε να πανηγυρίζει χαρούμενος αλλά και ταυτόχρονα συγκινημένος, από την μεγάλη επιτυχία!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ

    …στα 40 plus, πλέον ο αειθαλής Γιώργος Μπασινάς, ξεκίνησε στα Κόσκινα όμως έφυγε πριν ολοκληρωθεί ο α’ γύρος και επέστρεψε στην ομάδα που έχει αγαπήσει πιο πολύ απ’ όλες, για να βοηθήσει την μεγάλη φετινή προσπάθεια! Ο μοναδικός παίκτης του Απόλλωνα που είχε εμπειρίες από πρωταθλητισμό (με Ευβοϊκό Αγ. Νικολάου  και Απόλλωνα Ερ. πιο παλιά)… Μετά το θριαμβευτικό φινάλε ο Γιώργος Μπασινάς, δήλωσε ότι ήρθε πλέον, το πλήρωμα του χρόνου, να ΄΄κρεμάσει΄΄ τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια! Να τον πιστέψουμε;

  • ΤΑΚΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

    …Τάκης Μήτρου, ΄΄μια ζωή Απόλλων Ερέτριας”, στις χαρές και στις λύπες, πάντα εκεί πιστός στο πόστο του, ο μόνιμος φροντιστής του Απόλλωνα Ερέτριας, ο άνθρωπος που όλα των αποδυτηρίων περνάνε από τα χέρια του… Έζησε και αυτή την χρονιά λεπτό προς λεπτό, όλη την διαδρομή του ΄΄Δαφνηφόρου΄΄ προς τον τίτλο… και σίγουρα χάρηκε και πανηγύρισε όσο λίγοι, αυτήν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί την μεγάλη του προσφορά σ’ αυτή την επιτυχία…

  • …σε κοσμικό κέντρο της Αθήνας, συνεχίστηκε το μεγάλο γλέντι, των πρωταθλητών, του Απόλλωνα Ερέτριας…! Το ΄΄…είχε τάξει΄΄ ο πρόεδρος-Κοντσιλίδης!

 

***…πανευτυχής η δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, καθώς οι επιτυχίες των ομάδων του Δήμου είναι πολύ μεγάλες στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε! Ανάλογη η σχετική ανακοίνωσή της:
ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ ! Σε όλους…
 ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
Η ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ερέτριας,  κατέκτησε χθές (σ.σ.: Σάββατο 19-Μαΐου) το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, της Α’ ΕΠΣ Εύβοιας και είναι πλέον Γ’ ΕΘΝΙΚΗ !
Η νεοσύστατη ομάδα ΓΥΝΑΙΚΩΝ ποδοσφαίρου , ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ Ερέτριας κατέκτησαν και αυτές το πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και ανέβηκαν θριαμβευτικά στην Β’ Εθνική !
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους αθλητές και αθλήτριες μας, στους προπονητές τους,
στις Διοικήσεις των ομάδων στους φορείς και τους φιλάθλους που στηρίζουν τις ομάδες μας!
Οι ΠΑΙΔΕΣ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας έφτασαν στον τελικό και έχασαν στον τελευταίο αγώνα !
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ με τις μεγάλες του ομάδες , ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας , ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ Ερέτριας , ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ Αμαρύνθου και ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού, την ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ και τις ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ του είναι υπερήφανος για τη νεολαία του και τις επιδόσεις των αθλητών .
Σαν Δήμος και σαν Νομικό Πρόσωπο έχουμε ήδη προγραμματίσει τις εργασίες που απαιτούνται λόγω της αναγκαιότητας  αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ομάδων μας!

***ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το παιχνίδι και τους πανηγυρισμούς: