Κύμη-Ολυμπιακός 67-88: Επίλογος σε μια ιστορική χρονιά (photos+video)

0
432

Το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, ήταν αυτό με το οποίο μπήκε ο επίλογος στην ιστορική-εξαιρετική χρονιά της Κύμης. Μπορεί η ομάδα της Εύβοιας να μην τα κατάφερε απέναντι στους πανίσχυρους «ερυθρόλευκους», κάτι που ήταν αναμενόμενο, όμως κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο παιχνίδι, αναγκάζοντας την ομάδα του Πειραία να  «ιδρώσει» για να κάνει το 1-0 στο ΣΕΦ, ενώ και στο 2ο παιχνίδι στην Χαλκίδα, οι Κουμιώτες ήταν ανταγωνιστικοί σ΄ ένα μεγάλο μέρος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ένα «νεκρό» διάστημα των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά της τρίτης περίοδου και ξέφυγε στο σκορ, ενώ στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, εξασφάλισε οριστικά την νίκη. Ως τότε η ομάδα της Εύβοιας έδειχνε πως θα μπορούσε να επιστρέψει στην έδρα του Ολυμπιακού για τρίτο παιχνίδι. Μπορεί λοιπόν οι φιλοξενούμενοι να προηγήθηκαν γρήγορα με 7-18 στο 8΄, όμως η Κύμη «ροκάνισε» την διαφορά και πλησίασε στο καλάθι (21-23) στο 13΄. Δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο +8 (30-38), όμως η Κύμη αντέδρασε και πλησίασε στο τρίποντο με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης με τρίποντο του Μανωλόπουλου πέρασε μπροστά στο σκορ με 42-41. Σε εκείνο το σημείο άρχισε η αντίδραση του Ολυμπιακού, ο οποίος όχι μόνο πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ, αλλά κατάφερε ως το φινάλε της περιόδου να «χτίσει» διψήφιο προβάδισμα και ουσιαστικά να καθαρίσει το ματς φτάνοντας στο +21 (49-70) στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης και Αλέξανδρος Θεοδώρου αντίστοιχα, τίμησαν τον αθλητή Νίκο Μπάρλο για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Όπως είναι γνωστό, ο Νίκος Μπάρλος μετά από μια σπουδαία καριέρα 20 ετών, αποχαιρέτησε την φετινή σεζόν την ενεργό δράση φορώντας την φανέλα του ΓΣ Κύμης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-21, 37-40, 49-63, 67-88.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 3(1), Τζόουνς 3(1), Μακ Γκι 13, Μακ Φάντεν 15(2), Σμιθ 13(2), Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης, Γλυνιαδάκης 8, Βίλιαμσον, Μαργέλης 1, Κάιζερ 6, Μπάρλος 5(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 4, Παπανικολάου 3(1), Ρόμπερτς 7(1), Μπόγρης 7, Ουίλτζερ 8(2), Μακ Λιν 12, Μπράουν 3(1), Τολιόπουλος 3(1), Παπαπέτρου 8, Στρέλνιεκς 16(4), Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 14(3).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιάννης Καστρίτης: «Καταρχάς να ευχαριστήσω τον κύριο Σφαιρόπουλο για τα λόγια του για την ομάδα μας και να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την δικαιότατη επικράτηση του και στα δύο παιχνίδια, με την ευχή να έχουν καλή συνέχεια στον δύσκολο δρόμο προς το τελείωμα του πρωταθλήματος. Πάνω από όλα να είναι όλοι υγιείς, γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ την φετινή χρονιά και αυτό είναι ότι χειρότερο για τους αθλητές και για τους προπονητές, που προσπαθούν να βρουν ρυθμό με τις ομάδες τους κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα μου επιτρέψετε να μην πω πολλά για το σημερινό παιχνίδι, , γιατί ήταν το τελευταίο μας για φέτος, η τελευταία μας παρουσία για την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και μόνο τα ευχαριστώ και τα μπράβο που οφείλω να πω στους ανθρώπους που στήριξαν την φετινή προσπάθεια είναι κυριολεκτικά πάρα πολλά. Θα ξεκινήσω από τους παίκτες μας, που είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα παιδιά ακόμα και σήμερα με το τέλος του παιχνιδιού ήταν στεναχωρημένα και κάποια από αυτά δακρυσμένα. Αυτό είναι δείγμα του πόσο πιστεύουν στην δουλειά τους, πόσο ανταγωνιστικοί θέλουν να είναι πάντα και του ότι κάθε μέρα προπονούνταν ώστε σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούν την νίκη.

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους και προσωπικά θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεργασία μας όλη την χρονιά. Είπα ότι είμαι περήφανος για όλους, αλλά θέλω να κάνω ειδική μνεία σε 3 από τους Έλληνες μας. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος τα είπε όλα πριν για τον Νίκο τον Μπάρλο, εγώ νομίζω ότι είμαι πολύ μικρός ακόμα και για να μιλήσω για τον Νίκο. Θέλω όμως με την σειρά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Μπάρλο και να του ευχηθώ ότι καλύτερο για αυτόν και την οικογένεια του. Θέλω να κάνω επίσης μνεία και στον Ανδρέα τον Γλυνιαδάκη και τον Σωτήρη τον Μανωλόπουλο που ήταν μαζί με τον Νίκο η τριάδα που με την εμπειρία της κράτησε ενωμένη την ομάδα στα δύσκολα, έδωσαν πολλά πράγματα στην χημεία και στην συνοχή μας και τους αναλογεί ένα σημαντικό μερίδιο στην πορεία της Κύμης. Είμαστε θαυμαστές των παιδιών αυτών, μαθαίνουμε πολλά από αυτούς και είμαστε θεωρώ ευλογημένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην διοίκηση, στην οικογένεια Θεοδώρου και σε όλους τους ανθρώπους που αποτελούν αυτήν την παρέα που διοικεί την ομάδα, τον Βασίλη τον Παπασταμέλο, τον Σπύρο τον Τσικλιδή, στον Βασίλη τον Σιδεράκη και την Μαρία την Πόγκα που είναι καθημερινά στα γραφεία και προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε όλα, στους δύο μάνατζερ μας, τον Νίκο Κότσιαρη και τον Γίωργο Γυφτονικολό, στον γιατρό μας τον Γιάννη Μαυρόπουλο, στους φυσιοθεραπευτές μας και στον φροντιστή μας τον Γιώργο Στεφανή. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που ήταν σαν οικογένεια μου όλη την σεζόν, στον κόουτς Ισίδωρο Κουτσό, στον κόουτς Δημήτρη Βαρβούνη και στον γυμναστή μας Δημήτρη Πασπαλά. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας και μας στήριζε σε όλη την χρονιά, εντός και εκτός έδρας»!

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Πριν ξεκινήσω να μιλάω για το παιχνίδι, θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Νίκο Μπάρλο για την πορεία που είχε στα ελληνικά γήπεδα. Είναι ένας αθλητής που σε όλες τις ομάδες που έπαιξε διακρίθηκε για το πάθος του, την δυναμική του και εκτός από εξαιρετικός αθλητικά, είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί που προσέφερε τα πάντα στις ομάδες που αγωνίστηκε. Είχα την τύχη να συνεργαστώ και εγώ μαζί του στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι αυτό που τον διέκρινε πάντα είναι η μαχητικότητα του, είναι παλληκάρι και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα στην ζωή θα είναι εξίσου παλληκάρι. Εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα σε αυτόν και στην οικογένεια του.

Επίσης θα ήθελα να πω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης και στον πρόεδρο της που την κρατάει σε υψηλό επίπεδο, καθώς είναι πολύ σημαντικό για το μπάσκετ να υπάρχουν εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης υγιής ομάδες, ομάδες που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα εκτός των αστικών κέντρων. Ακόμα θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον συνάδερφο μου τον κύριο Καστρίτη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε και σε αυτήν την ομάδα αυτήν την χρονιά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους παίκτες , σε όλο το σταφ και γενικότερα είναι μια πολύ πετυχημένη χρονιά για την Κύμη και τους εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, σίγουρα σήμερα ήμασταν πιο έτοιμοι από την προηγούμενη φορά. Στο πρώτο παιχνίδι ξεκινήσαμε πολύ καλά, πήραμε μια πολύ μεγάλη διαφορά και μετά χαλαρώσαμε. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια και νομίζω ότι γενικά ελέγχαμε το παιχνίδι εκτός από τις αρχές της 3ης περιόδου που η Κύμη έκανε ένα ξέσπασμα και βγήκε μπροστά. Πιστεύω όμως ότι πραγματικά ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, πιο ήρεμοι και πιο υπομονετικοί. Παρόλο που όπως είπα στην αρχή της 3ης περιόδου η Κύμη βγήκε μπροστά, άμα δείτε το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου είναι σχεδόν νταμπλ σκορ, 12-23. Επίσης σκοράραμε 48 πόντους στο 2ο ημίχρονο, παίζοντας παράλληλα καλή άμυνα, κρατώντας την Κύμη συνολικά στους 67 πόντους. Είχαμε 26 ασίστ, 10 λάθη και ήταν ένα καλό για εμάς παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Θέλουμε να χτίσουμε το παιχνίδι μας πάνω σε αυτό, να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα και όσο περνάει ο καιρός να μπαίνουν και οι τραυματίες πιο πολύ στο rotation για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που βρισκόμασταν πριν τους τραυματισμούς και πριν τα play off της Ευρωλίγκας, που εκεί φάνηκαν οι απουσίες των τεσσάρων και κάποιες φορές πέντε παικτών σε εκείνο το διάστημα.

Να ευχαριστήσω και τον κόσμο του Ολυμπιακού που ήρθε στο γήπεδο και μας υποστήριξε, ειδικά στο σημείο που η Κύμη πέρασε μπροστά ήταν κοντά μας, ενθάρρυνε την ομάδα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί ο Ολυμπιακός θέλει τον κόσμο δίπλα του και στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα».