Ο προπονητής των υποδομών του ΓΣ Κύμης Γιάννης Πανούσης, μίλησε στο ΄΄Δ & Α΄΄ μετά το τέλος της πρεμιέρας της προσπάθειας για συγκρότηση ανταγωνιστικών-δημιουργικών ακαδημιών απ΄ την ομάδα της Εύβοιας, που έγινε την Παρασκευή 15/6, με την έναρξη προπονήσεων ΄΄try-outs΄΄ για την συγκρότηση του εφηβικού τμήματος. Ο κ. Πανούσης είπε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα θέλει υπομονή, πολύ δουλειά και προσοχή και τόνισε πως στόχος είναι «να εξελίξουμε όσα παιδιά θέλουν να έρθουν δίπλα μας», ώστε «να γίνουν καλύτεροι και να κερδίσουν τα όνειρα τους». Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου έχουν δημιουργήσει ένα πλάνο -τουλάχιστον- τριετούς διάρκειας, του οποίου το πρώτο βήμα, είναι η δημιουργία ανταγωνιστικού εφηβικού τμήματος και στην πορεία δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων και σε μικρότερες ηλικίες. Ο κ. Πανούσης ευχαρίστησε την οικογένεια Θεοδώρου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας, αλλά και όλα τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κύμης και βρέθηκαν στο κλειστό της Κανήθου για τα ΄΄try-outs΄΄.

Αναλυτικά: «Είναι ένα εγχείρημα που επειδή έχουμε να κάνουμε με ακαδημίες θέλει υπομονή και πολύ δουλειά. Θέλει πολύ προσοχή, γιατί έχουμε να κάνουμε με μικρές ηλικίες. Για ακόμη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Θεοδώρου και τον Αλέξανδρο κυρίως και όλα τα παιδιά που μ΄ έχουν αγκαλιάσει απ΄ την πρώτη στιγμή.»

Για τους στόχους των υποδομών: «Σκοπός μας είναι να εξελίξουμε όσα παιδιά θέλουν να έρθουν δίπλα μας. Θα τα βοηθήσουμε με όλο το επιτελείο μας για να γίνουν καλύτεροι και να κερδίσουν τα όνειρα τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση του κόσμου και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και όλα τα παιδιά που ήρθαν γι΄ αυτό το τριήμερο. Συνεχίζουμε βήμα-βήμα, πολύ δουλειά και κάτω το κεφάλι για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.»

Για το θέμα της ύπαρξης ταλέντων, τον τρόπο εξέλιξης τους και το πλάνο των ακαδημιών: «Υπάρχουν ταλέντα και υπήρχαν. Το θέμα είναι να δουλευτούν σωστά. Να υπάρχει σωστή νοοτροπία. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις στο υψηλό επίπεδο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και εμείς είμαστε εδώ να το προσφέρουμε. Αρκεί και εκείνοι να μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτό θα πρέπει να καταλάβουνε. Κάτι το οποίο θα γίνει σταδιακά, με την επιλογή των παιδιών, γι΄ αυτό είπα πριν ΄΄βήμα-βήμα΄΄ και μετά να μπορέσουμε να μπούμε κάτω απ΄ αυτό το πλάνο, που δεν είναι μόνο για φέτος και είναι τουλάχιστον τριετίας αυτήν την στιγμή, όπως το έχουμε σχεδιάσει με τον πρόεδρο. Για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να βάλουμε παιδιά όχι μόνο φέτος και σε μικρότερες ηλικίες, σ΄ αυτόν τον ΄΄δρόμο΄΄.»

Για το φετινό πλάνο και τους νεαρούς αθλητές που δίνουν το παρών στα ΄΄try-outs΄΄: «Εμείς αυτήν την στιγμή, στόχος μας είναι να υπάρχει φέτος το εφηβικό τμήμα. Είδαμε παιδιά απ΄ όλη την περιφέρεια, απ΄ την Άμφισσα, την Ιτέα, απ΄ την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, παιδιά γενικά από διάφορα μέρη. Η Κύμη είναι ευπρόσδεκτη και έχει ανοιχτές τις πόρτες για κάθε αθλητή που τον ενδιαφέρει να δουλέψει κάτω απ΄ το πλάνο που έχουμε. Είναι τιμή μας και ευχαριστούμε το κάθε παιδί ξεχωριστά, απ΄ όποια ομάδα και απ΄ όποια περιοχή έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε δίπλα σ΄ αυτά τα παιδιά και ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με κάθε ομάδα που θέλει να βοηθήσει τους αθλητές της.»

Δείτε το ρεπορτάζ απ΄ την πρώτη μέρα των ΄΄try-outs΄΄, πατώντας ΕΔΩ και τις δηλώσεις του προέδρου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, για το εγχείρημα των υποδομών, πατώντας ΕΔΩ.