Παρότι έπαιξε απέναντι σε ομάδα που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, τον Αστέρα Βατώντα της Α΄ ΕΠΣΕ, η Προποντίδα παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και κατάφερε να φτάσει  σε μια σπουδαία νίκη-πρόκριση. Οι γηπεδούχοι, που βρήκαν απέναντι τους τον -επί τέσσερα χρονιά- προπονητή τους Δημήτρη Ακριτίδη, επικράτησαν χάρις σε τέρμα του Τσιαμπαλή με καρφωτή κεφαλιά, στο 34΄, που αξιοποίησε ωραία ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ του Τσακόγια. Η ομάδα του Βατώντα, που είχε απουσίες βασικών παιχτών, είχε «φλύαρη» υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρουσίασε αδυναμίες δημιουργικά, αλλά και ανασταλτικά. Στον επόμενο γύρο η Προποντίδα θ΄ αντιμετωπίσει την ομάδα των Ωρεών.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του διαιτητή Νίκου Ντοσίδη, που έχασε την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από 13 ημέρες παραμονής στην ΜΕΘ της «Αγίας Όλγας». Ο 21χρονος διατητής είχε προσβληθεί από ιό, μετά την κατάρρευση του στα τεστ των διαιτητών Γ΄ Εθνικής, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Προποντίδα (Καραγιάννης): Τσιβλέρης, Αθανασίου, Αναγνώστου, Μωραΐτης, Φρυγανάς, Σταθόπουλος, Παράκατης (52΄ Βελούσι), Μπόζντα, Τσιαμπαλής (90΄+1΄ Βασιλείου), Τσακόγιας (76΄ Νερούτσος), Γκλόσι (78΄ Στούπας).

Αστέρας Βατώντα (Ακριτίδης): Ζαφειρόπουλος, Ντούκα, Τσώκος, Μαρμαρινός, Τζαφέρος (76′ Μπασινάς), Κατόλης (46΄ Κατσαούνης), Γούσιας (49΄ Κοτρώτσιος), Σίμωσης, Κηρύκος, Γιαννουκάκος, Νεσίμι (54΄ Γούναρης).