Η Αιδηψός πήρε σπουδαία και παλικαρίσια πρόκριση με νίκη 2-3 στην παράταση επί της Προποντίδας στον Βούρκο και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό κυπέλλου Ευβοίας όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΝ.Αρτάκης.

Οι ποδοσφαιριστές του Θανάση Αναγνώστου έπαιξαν σαν πραγματικά λιοντάρια στον αγωνιστικό χώρο καθώς αγωνίστηκαν με παίχτη λιγότερο για περίπου 80 λεπτά όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να φτάσουν σε μια σπουδαία πρόκριση.

Μετά το πρώτο εκρηκτικό 10 λέπτο που η Αιδηψός είχε 2 δοκάρια η Προποντίδα στην πρώτη της καλή στιγμή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στα επόμενα 2 λεπτά η Προποντίδα κυκλοφόρησε την μπάλα κέρδισε πέναλτι αλλά τον Γκιόσι να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού η Αιδηψός ισορρόπησε και με κύριους εκφραστές τους Κυριακού και Μακρή προσπάθησε να απειλήσει, ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση με σκόρερ τον Γιουκάϊ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζουζουλή στο 38′ και ένα λεπτό αργότερα η Αιδηψός έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Φώτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 1-1 με το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο.

Η Προποντίδα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε καλύτερα σκόραρε με το ξεκίνημα του αγώνα σκόραρε με τον Θ.Τσιαμπάλη και έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα πιέζοντας την Αιδηψό στα καρέ της, στον αντίποδα η Αιδηψός αμυνόταν με μοναδικό προωθημένο τον Κυριακού. Μετά το 80′ και παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η Αιδηψός ήταν καλύτερη στον αγώνα και το παιχνίδι έληξε στο 2-1 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Αιδηψός κυριάρχησε απόλυτα στο έξτρα 30 λέπτο παίζοντας σαν πραγματικά λιοντάρια οι ποδοσφαιριστές της σκόραρε 2 τέρματα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΝ.Αρτάκης. Η Προποντίδα από την άλλη προσπάθησε αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις αλλά είχε και την ατυχία να αποχωρήσουν 2 ποδοσφαιριστές της τραυματίες.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

11′ 1-0 ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Γκιόσι θα κάνει την πάσα για τον Αργυρό που θα κάνει ένα εξαιρετικό σλάλομ θα αποφύγει 3 ποδοσφαιριστές της Αιδηψού θα πλασάρει τον εξελθόντα Μπιμπάϊ και θα κάνει το 1-0 για την Προποντίδα.

38′ 1-1 ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Γιουκάϊ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζουζουλή θα ισοφαρίσει σε 1-1 έπειτα από άστοχη έξοδο του Αναγνώστου.

46′ 2-1 ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Ζαχαριάδης θα κάνει την βαθιά μπαλιά για τον Θ.Τσιαμπαλή που πλασάρει εύστοχα τον Μπιμπάϊ κάνοντας το 2-1.

98′ 2-2 ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Μηλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κυριακού εξ’ επαφής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
100′ 2-3 ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Κυριακού βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα αμυντικών στην επαναφορά της φάσης η μπάλα θα φτάσει στον Γ.Σουλιάδη που θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-3.
                          ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

2′ Δοκάρι για την Αιδηψό. Ο Κυριακού έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Ζουζουλή να πιάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

4′ Η Αιδηψός έχει ξεκινήσει επιθετικά, ο Κυριακού προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος της άμυνας της Προποντίδας αλλά καθυστέρησε απέναντι στον Αναγνώστου τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και ο κίνδυνος πέρασε.

6′ Νέο δοκάρι για την Αιδηψό. Φάουλ του Ζουζουλή έξω από την περιοχή η μπάλα στο δοκάρι.

13′ Χαμένο πέναλτι για την Προποντίδα! Ο Γκιόσι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φώτου. ο διαιτητής Σιαπλαούρας καταλόγισε πέναλτι, την εκτέλεσε ανέλαβε ο Γκιόσι με τον Μπιμπάϊ να αποκρούει και να κρατάει το σκορ στο 1-0.

22′ Κεφαλιά του Ζουζουλή η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Αναγνώστου.

39′ Αποβολή για την Αιδηψό που συνεχίζει με 10 ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Φώτου θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση και θα αποβληθεί από τον διαιτητή του αγώνα Χρήστο Σιαπλαούρα αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

69′ Συνδυασμός Θ.Τσιαμπαλή με Αργυρό σέντρα του τελευταίου μέσα στην περιοχή ο Λ.Τσιαμπαλής έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Μπιμπάϊ.

72′ Ο Αργυρός θα εκτελέσει το φάουλ θα βρει μέσα στην περιοχή τον προωθημένο Νικολάου που θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπιμπάϊ.

79′ Σύγχυση στα καρέ της Αιδηψού ο Θ.Τσιαμπαλής θα γίνει κάτοχος της μπάλας θα κάνει το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπιμπάϊ.

82′ Ο Κυριακού στην προσπάθεια του να μπει μέσα στην περιοχή θα κοντραριστεί η μπάλα θα φτάσει εκτός περιοχής στον Μ.Σουλιάδη με το σουτ να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90′ Ο Κυριακού από αριστερά θα μπει μέσα στην περιοχή θα σουτάρει με τον Αναγνώστου στην δεξιά του γωνία θα διώξει την μπάλα.

Διαιτητές: Χρήστος Σιαπλαούρας – Βασίλης Βελέντζας – Γιώργος Κοντογιαννίδης.

Προποντίδα(Παναγιώτης Τοκπασίδης): Αναγνώστου, Μακρής, Ντεγιάννης, Νικολάου, Παπακωνσταντίνου(98′ Μωραΐτης,106′ λ.τρ. Δουρμούσογλου), Σταθόπουλος(33′ λ.τρ. Συνοδάκης), Ζαχαριάδης(85′ Αθανασίου), Αργυρός, Θ.Τσιαμπαλής, Γκιόσι, Λ.Τσιαμπαλής.

Αιδηψός(Θανάσης Αναγνώστου): Μ.Μπιμπάϊ, Φώτου(39′ αποβολή), Αναστασιάδης, Γιουκάϊ, Πάτσης, Α.Σούμπασης(76′ Γάσπαρης), Μ.Σουλιάδης, Γ.Σουλιάδης, Κυριακού(119′ Τ.Μπιμπάϊ), Ζουζουλής(46′ Καρατζούδης), Μακρής(85′ Μηλόπουλος, 114΄Μαυρούτσικος).