Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής όπου περιγράφεται η διαδικασία ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των τοπικών Ενώσεων στην Γ’ Εθνική της επόμενης περιόδου.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια που ακολούθησε ο ΑΟ Χαλκίς πέρσι και πήρε την άνοδο.

Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (03) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα που θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην ΄Γ Εθνική Κατηγορία δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα θα το αποκτήσουν κατά προτεραιότητα οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις στην τελική βαθμολογική κατάταξη. Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό.

Η πρωταθλήτρια Εύβοιας θα βρεθεί στον 6ο όμιλο μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες της Βοιωτίας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Κορινθίας, της Αργολίδας και την δευτεραθλήτρια του Πειραιά.