Ολοκληρώθηκε το 40ο ‘’Σπάρταθλον’’ ο Διεθνής αγώνας υπεραπόστασης 246,8χλμ αφήνοντας για ακόμη μια χρονιά απίστευτες στιγμές συγκίνησης, χαράς ,ικανοποίησης ,ενθουσιασμού στους δρομείς που συμμετείχαν.

Άξια συγχαρητηρίων και η μεγάλη προσέλευση των κατοίκων της Σπάρτης ,καθόλη τη διάρκεια της ημέρας επευφημούσαν τους δρομείς που ολοκλήρωναν τον άθλο τους φτάνοντας στο άγαλμα του Βασιλέα Λεωνίδα.

Η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε τους 30 βαθμούς και αυτός ήταν ένας λόγος που αρκετοί αθλητές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τον αγώνα τους ,καθώς εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες απειλούνταν ασφυκτικά από το χρονικό όριο των 36 ωρών.

Ικανοποίησαν τα τεθέντα κριτήρια και απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής 388 δρομείς. Εκκίνησαν 356 δρομείς από το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού και κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό στο Άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη οι 181.

Θριαμβευτής για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Φώτης Ζησιμόπουλος! Έφτασε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα ύστερα από 21ω00:48 και επιβεβαίωσε ότι είναι ο 2ος ταχύτερος επί της διαδρομής σε όλη τη 40χρονη ιστορία του θεσμού.

Ο αστυνομικός του ΑΤ Χαλκίδας Χάρης Βακούλας μέλος της team «Λύκοι Κεχαγιόγλου» κατέφθασε στο τέρμα ως ο 2ος Ελληνας και 17ος overall. Επίδοση 28ω 44:29. Προσπέρασε τον ως τότε 2ο, τον Νίκο Ροδόπουλο μετά τη Νεστάνη στο 170χλμ και κινήθηκε δυναμικά στα δύσκολα σημεία της διαδρομής, τις δύο αναβάσεις.

Ο Ροδόπουλος αποχώρησε αργότερα… Από τους Έλληνες τρίτη έφτασε στη Σπάρτη η Γεωργία Λαλιώτη ολοκληρώνοντας την εκπληκτική εμφάνισή της, 26η overall. Επίδοση 29ω 45:22.

Το 40ο Σπάρταθλον αποτελεί πλέον παρελθόν, ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σ αυτόν τον σκληρό και απαιτητικό αγώνα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εξέλιξή του. Πλέον με τον προπονητή μου , Δημήτρη Κεχαγιόγλου ,εντοπίζουμε τα λάθη μου και ετοιμαζόμαστε για νέους στόχους στο χώρο των υπεραποστάσεων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους φίλους μου, που αποτέλεσαν την ομάδα υποστήριξής μου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς τον Όμιλο Εταιρειών Sabo Group, για την μεγάλη βοήθεια που προσέφερε στον αγώνα μου.