Μεγάλη νίκη της Προποντίδας στο “ντέρμπι των Χαλκιδέων” επί της ΑΕΧ με 1-3 στα πλαίσια της β’ αγωνιστικής του πρωταθλήματος του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας.
Το παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο Τσαλίκη Παπίλα, έδρα της ΑΕΧ είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά με την ΑΕΧ να ξεκινάει δυνατά και μόλις στο 3′ ο Δούμας χάνει μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ μόνος απέναντι από την εστία της Προποντίδας, αλλά ο Κουσκούτης είχε άλλη άποψη και με ωραία επέμβαση εξουδετερώνει τον κίνδυνο.
Στο 7′ νέα επέμβαση του Κουσκούτη στο πολύ δυνατό φάουλ του Συνοδάκη. 
Μετά το 10′ η Προποντίδα ανέβασε ταχύτητα και κατάφερε στο 13′ με έξυπνο ψιλοκρεμαστό σουτ του Σταθόπουλου έξω από την περιοχή να ανοίξει το σκορ σε 0-1.
Η ΑΕΧ προσπάθησε να αντιδράσει και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Αρβανάκου και Δούμα αλλά η ανασταλτική λειτουργία της Προποντίδας ήταν σχεδόν άψογη με τους Μωραϊτη και Παπακωνσταντίνου σε μεγάλη μέρα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χτύπησαν σε μία αντεπίθεση, όταν ο Στούπας στο 28′ σέντραρε, οι αμυντικοί της ΑΕΧ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο προωθημένος Πάλλης Θ. μέσα στη καρδιά της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.
Η Προποντίδα είχε άλλες δύο καλές στιγμές μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου με τον Σουρτζή στο 35′ και τον Γκιόση στο 32′ αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ήρθε μόνο η αποβολή στο 43′ του Γουναρόπουλου με απευθείας κόκκινη σε μαρκάρισμά του επί του Γκιόση με το έργο των γηπεδούχων να γίνεται ακόμα δυσκολότερο.
Το ίδιο δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΧ και στο β΄ ημίχρονο και στο 57′ κέρδισε πέναλτι όταν ο Κάραλης σε μία από τις πολλές προωθήσεις του ανατράπηκε από τον Στούπα μέσα στη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρβανάκος και μείωσε σε 1-2.
Παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΧ πίεσε και στο 62′ ο Δούμας, μοιραίος για την ομάδα του για δεύτερη φορά, βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του απέναντι από τον Κουσκούτη έφυγε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 70′ ο Κουτσαυλής ανάγκασε τον Σταθαρά σε μία εκπληκτική απόκρουση στον κεραυνό που εξαπέλυσε.
Και ενώ όλη η ΑΕΧ ήταν μπροστά για την ισοφάριση ο Γκιόση στο 72′ βρέθηκε απέναντι από τον Σταθαρά με έξοχη ασίστ βρήκε τον Στούπα και αυτός σε κενή εστία έστειλε απλά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.
 Από το σημείο αυτό του παιχνιδιού και μετά η ΑΕΧ προσπάθησε για τη μείωση του σκορ με σκοπό να ξαναμπεί στο παιχνίδι κάτι όμως που δεν έφερε αποτέλεσμα με τους παίκτες της Προποντίδας να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στις καθυστερήσεις του αγώνα συγκεκριμένα στο 93′ ο Γκιόση δεχόμενος τη μπάλα από τον Ράνα με εξουδετερωμένο τον Σταθαρά να καταφέρει σε κενό τέρμα να στείλει τη μπάλα άουτ.
ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(Ελευθερίου Π.): Σταθαράς, Αναστασίου(61′ Φρυγανάς Ι.), Κάραλης, Γουναρόπουλος(43′ αποβολή), Συνοδάκης Α., Νικολάου, Αλαφάκης, Δούμας, Τριανταφύλλου(58′ Μιχαήλ), Αρβανάκος, Γεραντώνης(73′ Γρίβας)
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ(Κιαπέκος Ν.): Κουσκούτης, Μωραϊτης(90′ Συνοδάκης Αν.), Χασάνδρας, Κεχαγιάς, Παπακωνσταντίνου, Σταθόπουλος(58′ Τσιαβούρλας), Στούπας, Πάλλης Α., Σουρτζής(51′ Ράνα), Γκιόση, Κουτσαυλής
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κασομούλης Γ,
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννου Αν.- Αντωνίου Χ.
Για περισσότερες φωτογραφιες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ