Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μαθηματικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους στην Γ΄ Εθνική και την άνοδο στην Β΄ Εθνική, έχασαν οι Απολλωνίδες, που ήττηθηκαν στην Ερέτρια απ΄ τον Παμπαιανικό. Βέβαια παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, οι γηπεδούχες έχουν ακόμη σημαντικές ελπίδες για να φτάσουν στον στόχο της ανόδου. Αρκεί να κερδίσουν στο εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με αντίπαλο τον Λεοντικό και οι Νηρηίδες να μην χάσουν απ΄ τον Παμπαιανικό. Η ομάδα της Παιανίας με την νίκη της με 0-2 πήρε το πλεονέκτημα απ΄ τις Απολλωνίδες, σε περίπτωση ισοβαθμίας, που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαν κερδίσει εκτός έδρας με 2-3. Βλέποντας κανείς το έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων, μπορούσε να διακρίνει ότι η ομάδα της Ερέτριας είχε το πλεονέκτημα στην ταχύτητα και γενικότερα στην φυσική κατάσταση, ενώ οι πιο σωματώδεις συνολικά φιλοξενούμενες υπερείχαν στην δύναμη. Μοιραία αφού οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να «εξαργυρώσουν» σε τέρματα, το πλεονέκτημα που είχαν και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος, το στοιχείο της δύναμης έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Παμπαιανικού.

Η ομάδα της Παιανίας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, καταφέρνοντας να αιφνιδιάσει τις Απολλωνίδες με γκολ απ΄ τα…«αποδυτήρια». Συγκεκριμένα στο 3΄ η Χονδρογιάννη με ωραία διαγώνια ψηλοκρεμαστή μπαλιά απ΄ τον χώρο του κέντρου τροφοδότησε την Τζανή, η οποία αφού πάτησε περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει τ΄ οριζόντιο δοκάρι της Χατζηστάμου. Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα απ΄ την περιοχή τους και έτσι η Κωνσταντινίδη βρήκε την ευκαιρία με κοντινό πλασέ ν΄ ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια και ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Ερέτριας υπερείχε και δημιούργησε πολλές τελικές, χωρίς ομώς να μπορέσει να σκοράρει.

Αρχικά στο 10΄ μετά από προσωπική ενέργεια η Τσαραντάνη μπήκε στην μεγάλη περιοχή και επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ, η μπάλα χτύπησε λίγο μπροστά απ΄ το αριστερό κάθετο δοκάρι -η πορεία της επηρεάστηκε απ΄ τον αέρα- μάλλον αιφνιδιάζοντας την Παππά, που δεν κατάφερε να την «τσιμπήσει» και να την στείλει στα δίχτυα. Στο 22΄ ήταν η σειρά της Καράγκου να απειλήσει με διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή και σουτ, που πέρασε λίγο πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι. Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενες είχαν μια καλή στιγμή, στο 13΄, με τετ-α-τετ της Κωνσταντινίδη -με την αντίπαλη πορτιέρο- που σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά το μακρινό σουτ της Πιπέρη δεν ανησύχησε την Χατζηστάμου, που μπλόκαρε εύκολα.

Οι γηπεδούχες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι στο 27΄ η Καράγκου τροφοδότησε την Τσαραντάνη, η τελική της οποίας δεν βρήκε για ελάχιστα στόχο και έφυγε δίπλα απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά μετά η Τζαφέρη επιχείρησε μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε η Παπαδάτου. Ο ρυθμός έπεσε για περίπου δέκα λεπτά, για να φτάσουμε κάπως έτσι στο 42΄ οπότε οι φιλοξενούμενες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με την Λούπη η οποία σε φάση τετ-α-τετ με την Χατζηστάμου με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα απ΄ τ΄ αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο επόμενο λεπτό είχαμε παρόμοια φάση, αλλά στην άλλη εστία, με πρωταγωνίστρια την Τσαραντάνη, που επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω απ΄ τα γκολπόστ. Τέλος λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Καράγκου κατάφερε να διεισδύσει με παράλληλη πορεία απ΄ τα πλάι της περιοχής, αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενες έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και εκμεταλλευόμενες την φυσιολογική κούραση των Απολλωνίδων, κυρίαρχησαν πηγαίνοντας το ματς στην δύναμη, όπου είχαν την υπεροχή. Έτσι παρότι οι γηπεδούχες είχαν μια «φλύαρη» υπεροχή, η ομάδα της Παιανίας έμοιαζε πιο επικίνδυνη, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια τέτοια περίπτωση ήρθε το δεύτερο τέρμα του Παμπαιανικού, με ατομική ενέργεια της Λούπη στην αντεπίθεση, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε την Χατζηστάμου, που παρά την προσπάθεια της να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας της, είδε την μπάλα να χτυπά το εσωτερικό μέρος του αριστερού της δοκαριού και στην συνέχεια να παίρνει πορεία για τα δίχτυα για το 0-2. Μέχρι την λήξη οι φιλοξενούμενες είχαν μερικές ακόμη καλές στιγμές με πρωταγωνίστιες τις Λούπη και Τζανή. Ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν στο 54΄ η Κούτλογλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της με την κεφαλιά που πήρε στην προσπάθεια της να απομακρύνει (η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι-και πάλι κόρνερ). Πέρα απ΄ αυτήν την φάση, καλύτερη επιθετική στιγμή για τις γηπεδούχες ήταν μια φάση στο 84΄ με κούρσα της Τσαραντάνη προς τ΄ αντίπαλα καρέ, αλλά λίγο πριν βρεθεί σε θέση βολής, «ανοίξε» παραπάνω απ΄ ότι έπρεπε την μπάλα και έτσι η Παπαδάτου πρόλαβε με έξοδο να την μπλοκάρει.

Απολλωνίδες Ερέτριας (Μπιμπίκας): Χατζηστάμου, Αν. Μπερέτη, Μπαρόλα (84΄ Κλοπώδη), Κουμπιά, Σταματάκου, Τσαραντάνη, Γκαλιμάνα, Καράγκου, Παππά (68΄ Μπασούκου), Τασούλα (76΄ Μ. Μπερέτη), Τζαφέρη.

Παμπαιανικός (Χιωτάκης): Παπαδάτου, Μπισμπιρούλα, Νέμδου (88΄ Κατσίκη), Κούτλογλου, Σιδερά, Μαστροδήμα, Χονδρογιάννη, Κωνσταντινίδη (78΄ Σακάτη), Πιπέρη, Λούπη, Τζανή.

Ο προπονητής των Απολλωνίδων Νίκος Μπιμπίκας μίλησε στο «Δ & Α» για το παιχνίδι με τον Παμπαιανικό και την πορεία της ομάδας της Ερέτριας συνολικά: «Πάιξαμε ένα παιχνίδι το οποίο για μας ήταν ο τίτλος και η άνοδος στην Β΄ Εθνική. Οι αντίπαλοι μας παίζανε και αυτοί για τον ίδιο στόχο πιστεύω. Δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και η μπάλα -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- δεν μας έκανε το χατήρι. Πλασάραμε δύο φορές άουτ σε κενή εστία, ενώ αντίθετα οι αντίπαλοι μας με δύο λάθη δικά μας έβαλαν δύο γκολ.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας μέχρι τέλους. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στις 22 Απριλίου με τον Λεοντικό Κηφισιάς, που πιστεύω τουλάχιστον σ΄ αυτό το παιχνίδι να κερδίσουμε και να ΄μαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Βέβαια τώρα δεν εξαρτάται μόνο απ΄ την νίκη την δικιά μας, αλλά και απ΄ το αποτέλεσμα των Νηρηίδων με τον Παμπαιανικό, μέσα στην Λαμία. Τα παιδιά κάνανε την προσπάθεια, η οποία είναι αξιοζήλευτη γιατί το να υπάρχει μια ομάδα μόλις τρία χρόνια και να διεκδικεί την άνοδο στην Β΄ Εθνική είναι ένα κατόρθωμα. Και μάλιστα με παιδιά ηλικίας 13 ως 15 ετών. Είμαι ευχαριστημένος απ΄ την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Πιστεύω πως και στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε εμείς την άνοδο. Αλλά και πάλι αν δεν συμβεί αυτό, η χρόνια κρίνεται επιτυχημένη γιατί παλέψαμε και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και αν δεν ανέβουμε, την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστούμε πιο καλοί και πιο δυνάτοι και θα ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο της Ερέτριας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα το οποίο κάναμε σήμερα και έδωσε βροντερό παρών. Δεν τους ευχαριστήσαμε σήμερα, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος του άλλου αγώνα θα είμαστε εμείς που θα πανηγύρισουμε όλοι μαζί. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, με υγεία. Καλό πάσχα.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Λεοντικός Κηφισιάς-Αστέρας Χαϊδαρίου 0-1, Ζωγράφου/Ιλισίων/Γουδή ΑΕ-Νηρηίδες Φθίας 1-7, Απολλωνίδες Ερέτριας-Παμπαιανικός 0-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παμπαιανικός 18, Απολλωνίδες Ερέτριας 18, Νηρηίδες Φθιώτιδας 17, Αστέρας Χαϊδαρίου 14, Λεοντικός Κηφισιάς 11, Ζωγράφου/Ιλισίων/Γουδή ΑΕ 0.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η/22.4-4.30 μ.μ.): Απολλωνίδες Ερέτριας-Λεοντικός Κηφισιάς, Αστέρας Χαϊδαρίου-Ζωγράφου/Ιλισίων/Γουδή ΑΕ, Νηρηίδες Φθίας-Παμπαιανικός.