Αυλωνάρι, πήρε τον πρώτο βαθμό! Ηρακλής Ψ. η πρώτη απώλεια! (φωτό)

0
1703

Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε το παιχνίδι στο ″Νίκος Κούκης″ του Αυλωναρίου, όπου αναμετρήθηκαν το Αυλωνάρι και ο Ηρακλής Ψ.!

Παρουσία 300 και πλέον φιλάθλων, έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές φάσεις, χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, τους δύο πορτιέρο ν’ αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και τελικά το σφύριγμα της λήξης, να βρίσκει τις δύο ομάδες να μοιράζονται, γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις!

Στο α’ μέρος μετά από ένα αναγνωριστικό 10λεπτο, οι γηπεδούχοι προοδευτικά πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και περιόρισαν στο μισό γήπεδο τον Ηρακλή Ψ., πού ήταν εμφανές ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξή του… Οι ″κιτρινόμαυροι″ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα, λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτου!

Δεν άλλαξε και πολύ η μορφή του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του β’ μέρους, όμως ήταν εμφανές ότι στο γήπεδο ″βγήκε″ ένας άλλος σαφώς καλύτερος Ηρακλής… Οι γηπεδούχοι σταδιακά υποχώρησαν και προσπάθησαν να κρατήσουν το πολύτιμο 1-0! Οι ″πράσινοι″ των Ψαχνών, με την είσοδο αρχικά του Γ. Αγγελάτου και του Γκάβαλη στην συνέχεια, ήταν αυτοί που επέβαλαν το παιχνίδι τους και πίεζαν όλο και πιο πολύ το Αυλωνάρι, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση στο 65′, αλλά και καλές χαμένες ευκαιρίες στην συνέχεια! Με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς το Αυλωνάρι, αλλά και κάποια σημάδια κόπωσης στο τελευταίο 15λεπτο, ″κράτησε″ το πολύτιμο Χ, ανώ με ξαφνικές επικίνδυνες αντεπιθέσεις πήγε να ″κλέψει″ και την νίκη! Το τελικό 1-1 σύμφωνα με την εικόνα και το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, κατά την άποψή μας κρίνεται δίκαιο!

Ήταν ο πρώτος βαθμός για την ομάδα του Βαγγέλη Ντόβολη και η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ηρακλή Ψ. του Σάκη Μεθενίτη, στο φετινό πρωτάθλημα…

*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 10′ καλοχτυπημένο φάουλ του Π.Λ. Σκριβάνου, κόντρες μέσα στην περιοχή και τελικά απομάκρυναν οι γηπεδούχοι…
  • 22′ πολύ ωραία προσπάθεια και ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Κούρτης τελικός αποδέκτης που σουτάρει δυνατά και εντυπωσιακά εξουδετερώνει ο Αρχοντάκης!
  • 30′ φοβερή ευκαιρία για το Αυλωνάρι όταν ο Καρατζάς ανοίγει δεξιά στον Κωνστάντιο, αυτός πλαγιοκοππεί και βγάζει σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, εκει πηδάει ψηλά για την κεφαλιά ο Καρατζάς, δεν βρίσκει την μπάλα, η οποία καταλήγει στην πλάτη της άμυνας, ανάμεσα σε Ντούμα και Κούτρα, πετάγεται ο Β. Τσαλιαγκός που με εξ επαφής προβολή, την στέλνει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
  • 34′ αντεπίθεση με τον Μήτρου από αριστερά, σουτ πάνω στην κίνηση, για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το απέναντι κάθετο δοκάρι…
  • 37′ με εντυπωσιακό τρόπο ο Κούρτης ελίσσεται ανάμεσα από δύο αντιπάλους του, βγαίνει σε πλεονεκτική θέση, τετ-α-τετ πλασάρει όμως ο Αρχοντάκης ενστικτωδώς διώχνει σωτήρια!
  • 43′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, ο Κωνστάντιος από πλάγια δεξιά περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και βγάζει σέντρα-ξυράφι, λίγο έξω από την μικρή περιοχή, εκεί έρχεται ο Κούρτης και με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Αρχοντάκη, ανοίγοντας έτσι το σκορ!
  • 49′ σόλο του Κούρτη από δεξιά, σέντρα ακριβείας, μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής ο Β. Τσαλιαγκός δεν προφταίνει στο ″τσάκ″ να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίκτυα…
  • 55′ και πάλι ο Κούρτης πρωταγωνιστής σε φάση καρμπόν, αυτή τη φορά ο Αρχοντάλης, πέφτει στα πόδια του Λαθουρά και σώζει διώχνοντας σε κόρνερ…
  • 65′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, ο Ηρακλής έχει ανεβάσει ρυθμούς και πιέζει ψηλά, ο Μπακομήτρος εκμεταλλεύεται, κακή συνεννόηση τη άμυνας του Αυλωναρίου, μπαίνει προς την περιοχή, σουτάρει δυνατά, σώζει εντυπωσιακά ο Διαμαντάρας, η μπάλα μένει στην περιοχή, ο Γλάβαλης πλασάρει, κόντρες και ο επερχόμενος Μπακομήτρος, με πλασέ ισοφαρίζει, για τον Ηρακλή Ψ.!
  • 67′ αντεπίθεση και κεραυνός του Τσαλιαγκού για να διώξει με υπερένταση ο Αρχοντάκης…
  • 69′ ο Κραχάλιος εκμεταλλεύεται λάθος του Φωτιά, παίρνει την μπάλα όμως ″ανοίγει″ πολύ το κοντρόλ και αυτή φεύγει άουτ…
  • 77′ ξαφνικό δυνατό σουτ του Κούρτη και ο Αρχοντάκης σε ετοιμότητα σώζει…
  • 84′ ο Μήτρου παίρνει την μπάλα, σε ελεγχόμενη θέση οφ-σάϊντ, πλαγιοκοπεί την άμυνα των γηπεδούχων μπαίνει στην περιοχή, τετ-α-τετ σουτάρει εκπληκτικά σώσει ο Διαμαντάρας, ο Γκάβαλης παίρνει την μπάλα, η εστία ανυπεράσπιστη, το πλασέ όμως του Ψαχνιώτη επιθετικού σταματά με φοβερή προσπάθεια ο Καρατζάς!
  • 86′ κεραυνός του Γκάβαλη πάνω στην κίνηση, από καλή θέση, η μπάλα ελάχιστα άουτ…
  • 88′ ο Μήτρου βρίσκει τον Π. Δ. Σκριβάνο μέσα στην περιοχή, όμως εκπληκτικά ο Διαμαντάρας λέει ″όχι″ στο δυνατό σουτ ου επιθετικού του Ηρακλή Ψ….
  • 90+3′ και πάλι από ευνοϊκή θέση ο Π. Δ. Σκριβάνος σουτάρει για να φύγει η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διαμαντάρα…

Σε ένα πολύ δύσκολο, οπωσδήποτε παιχνίδι, διαιτητής Βαλάντης Βρακάς, άφησε με παράπονα (στις λεπτομέρειες) και τις δύο ομάδες, χωρίς όμως το μεγάλο λάθος, ο α’ βοηθός Προκόπης Τσιφλάκος ήταν πάρα πολύ καλός (ελέγχεται μόνο ίσως, για την φάση του 84′), άριστος ο β’ βοηθός Γιάννης Μητρολιός.

***ΑΥΛΩΝΑΡΙ (Βαγγέλης Ντόβολης): Διαμαντάρας, Κόκκος, Μπρεγκανάκου (87′ Παππάς), Β. Καρατζάς, Λαθουράς (82′ Δήμου), Κωνστάντιος, Β. Φωτιάς, Τσαγκός (70′ Καρλής), Β. Τσαλιαγκός (86′ Καράπας), Κούρτης, Μανδράκας.

***ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Σάκης Μεθενίτης): Αρχοντάκης, Ντούμας (46′ Γ. Αγγελάτος), Δ. Αγγελάτος (87′ Σπανός), Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Κούτρας, Καραχάλιος (80′ Π. Δ. Σκριβάνος), Τσολάκος, Π. Λ. Σκριβάνος, Σιαράπης (55′ Γκάβαλης), Μήτρου.

*ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: