Αφράτι – ΑΣ Ερμήλιος 1-2: ‘Έπιασε την 2η θέση!

0
1178

Ένας δυνατός αγώνας εξελίχθηκε ανάμεσα στις 2 ομάδες με τους γηπεδούχους να ξεκινάνε με κατοχή της μπάλας και πίεση σε όλο το γήπεδο αλλά την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα να ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν ο Παναγιωτου από αριστερά πέρασε τον Βάθη και στην συνεχεία εντός περιοχής από πλάγια αριστερά και βλέποντας εστία καθυστέρησε και πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Τρικκας και τον ανέκοψε πριν γίνει απειλητικός για την εστία του Βαβουλιωτη.
Παρόμοια φάση είχαν όμως και οι γηπεδούχοι εις διπλούν με τον Μαντά και στις 2 περιπτώσεις να πλαγιοκοπει από δεξιά και πατώντας περιοχή στην μια περίπτωση η σέντρα του δεν είχε αποδέκτη και στην επόμενη ανέκοψαν οι αμυντικοί πριν γίνει απειλητικός ο Σολογιαννης που καιροφυλακτούσε.
Στο 26’ είχαμε το 1-0 μετά από μεγάλη μπαλιά του Σάλεμ προς τον Σιδερή μια αδράνεια στην άμυνα του Ερμηλιου και μια κόντρα ευνόησε τον Μαντάπου του στρώθηκε η μπάλα και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Κάπου εκεί το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και στο 28’ και 31’ με προειδοποιητικές φάσεις του Σιαφτουλη και Οτσκα απείλησαν με ισοφάριση .
Η οποία ήρθε στο 36’ μετά από αλλεπάλληλα κόρνερ που κέρδισαν οι του Ερμηλιου ο Μπακρης θα γράψει το 1-1 με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αφού θα πάρει το ριμπάουντ μετά την απόκρουσηαμυντικώνκυριολεκτικάπάνω στην γραμμή στο σουτ του Σιαφτουλη.
Οι φιλοξενούμενοι όμως πίεσαν ακόμα παραπάνω και κερδίζοντας περισσότερα μέτρα στον χώρο του κέντρου έφτασαν στην ολική ανατροπή με τον Οτσκα να γράφει με σουτ από το ύψος της περιοχής το 1-2 στο 45’ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς .
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία τους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια σε μια φάση διάρκειας στο 62’ όταν από σέντρα σουτ του Σιδερη ο Βάρκας διώχνοντας την μπάλα εκείνη χτύπησε στην πλάτη του Γρηγοριάδη και γύρισε προς την εστία  όπου έτρεξαν παίχτες και των δυο ομάδων αλλά οι αμυντικοί με δεύτερη  προσπάθεια κατάφεραν να απομακρύνουν την απειλή.
Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού οι παίχτες του Ερμηλιου με σωστή αμυντική λειτουργιά δεν άφησαν περιθώρια απειλής στην εστία τους παρά μόνο με στημένες φάσεις που αναχαιτιστήκαν σχετικά εύκολα και επιθετικά σε 3-4 περιπτώσεις καθώς όσο πέρναγε η ώρα έβρισκαν χώρους θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάτι καλύτερο.
Και έτσι έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Αναγέννηση Αφρατιου.
Διαιτησία: Ντούρας, Πασχαλίδης-Σέρρας.
ΑΝΑΓΕΝΝΣΗ ΑΦΡΑΤΙΟΥ (Σωτήρης Τζανής): Βαβουλιώτης, Μπούρικας, Βάθης, Τρίκκας, Πρασσάς (46′ Αναγνώστου), Σπανός, Μαντάς, Γεωργίου (70′ Σιμιτζής), Σολογιάννης, Σάλεμ, Σίδερης.
ΑΣ Ερμήλιος (Παναγιώτης Ελευθερίου): Βάρκας, Μπουρνάζος, Γρηγοριάδης, Μπακρής, Κορδώνης (74′ Γλυκός), Νικολάου (86′ Βοϊλάκης), Γκριτζάλας, Φρυγανάς, Ότσκα (68′ Πέντσιος), Παναγιώτου, Σιαφτουλής (91′ Δέδες).

…φωτό από τον αγώνα: