***1η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ 2021-22

…δεν ΄΄πέρασαν΄΄ καλά
οι ΄΄μνηστήρες΄΄ στην πρεμιέρα!
΄΄στραβοπάτησαν΄΄ ΑΟ Χαλκίς-Ταμυναϊκός & Αμαρυνθιακός!

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΕ 2021-22, μπήκε στις ΄΄ράγες΄΄! Ευχή όλων να κυλίσουν ομαλά και κανονικά τα πράγματα, όσον αφορά την πανδημία και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα! Η μεγάλη έκπληξη έγινε στην Δροσιά όπου ο τοπικός ΑΠΚΟ, συνέτριψε τον με πρωταγωνιστικές τάσεις, Ταμυναϊκό, με το εμφατικό 4-1! Μπήκαν 6 γκολ στο τοπικό ντέρμπι στην Ερέτρια, όμως Απόλλων και Όλυμπος, έδειξαν αδυναμίες… ΄΄Σκόνταψε΄΄ στην μαχητική Σκεπαστή, ο ΑΟ Χαλκίς, μέσα στο Στάδιο! ΄΄Προσγείωση΄΄ στην πραγματικότητα για τον Αμαρυνθιακό, που ΄΄κατάφερε΄΄ ν’ αποδράσει με έναν πολύτιμο πόντο από την Ν. Λάμψακο… Πιο δύσκολα από το τελικό 3-1, επί του Αυλωναρίου, αλλά δίκαια πέρα για πέρα η Μακρυκάπα, μπήκε θετικά στο νέο πρωτάθλημα! ΄΄Ιδανικός αυτόχειρας΄΄ ο Λήλας, που όχι μόνο ισοφαρίστηκε αλλά έχασε τελικά στο Καλοχώρι/Παντείχι, ένα παιχνίδι που για 60’ ήταν δικό του! Τέλος στο 1-1 έμειναν οι εκπρόσωποι των ΄΄δύο άκρων΄΄ της Εύβοιας, Αιδηψός και Κάρυστος!
—τα παιχνίδια συνοπτικά:

1 ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού 4-2
2 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-1
3 ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ ΛΗΛΑΣ Βασιλικού 2-1
4 ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 4-1
5 ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 3-1
6 ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ 0-0
7 ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 1-1

*** τα στοιχεία των αγώνων:

1-ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας-ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού…4-2
Δίκαιη επικράτηση των γηπεδούχων στο τοπικό ντέρμπι, που τα είχε όλα! Έξη γκολ, ένα δοκάρι, κλασικές ευκαιρίες, των γηπεδούχων, αλλά και το ΄΄κερασάκι στην τούρτα΄΄, δύο κόκκινες στην εκπνοή, κυριολεκτικά του αγώνα!

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας …4 ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού …2
15’ Ρούσσος, 24’-86’ (πέν.) Γκ. Τόρα,
90+3′ Κανάνι
12’ Μπασούκος, 55’ πεν. Κοκκάλας
*πέναλτι:                ένα εύστοχο *πέναλτι:     ένα εύστοχο
*δοκάρια:        70’ Κανάνι *δοκάρια:           —
*κόκκινες:      90+3’ Μάρ. Καρλατήρας *κόκκινες:   90+3’ Ζαχαριάς 
*Διαιτητές:    Γιώργος Τουλούμης Αντώνης Ιωάννου-Παναγιώτης Σέρρας
ΑΠΟΛΛΩΝ Ερ. (Δημήτρης Βαλκάνος) ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Γιάννης Μπασούκος):

Μίχος, Μορφούλης (71′ Αποστόλου), Μάρ. Καρλατήρας, Σμπιλίρης, Λάμπ. Καρλατήρας, Χιούσκα, Κανάνι, Βεσέλι, Τόρα (88′ Σταματάκος), Λάζρι (71′ Ροέλ Αντζελί), Ρούσσος.

Χρ. Μωραΐτης, Ρόγκας (46′ Ρουμπής), Παρασκευάς (46′ Νικολάου), Τσουμάνης, Τριανταφύλλου, Αθ. Μωραΐτης, Στεφ. Θανάσι, Μπαρώτας (46′ Καμπούρης), Κοκκάλας, Δημ. Μπασούκος (85′ Ζαχαριάς), Αλ. Θανάσι.

*ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

2-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ…1-1
Πολύ σκληρό, δυνατό παιχνίδι και με πολύ ένταση, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου στο γήπεδο της Ν. Λαμψάκου, ο ΄΄αλλαγμένος΄΄ φέτος Ελλήσποντος, ΄΄κοίταξε΄΄ στα μάτια τον φιλόδοξο Αμαρυνθιακό, που είχε κάποια πρωτοβουλία στο παιχνίδι! Βέβαια οι ευκαιρίες μετρημένες εκατέρωθεν, καθώς οι αμυντικές γραμμές, πρωταγωνίστησαν! Οι γηπεδούχοι, ψυχωμένοι βρήκαν δίκτυα, κρατούσαν την μεγάλη νίκη μέχρι το 3’ των καθυστερήσεων, εκεί που η ποδοσφαιρική ικανότητα του Π. Δ. Σκριβάνου, αλλά και η τύχη έδωσαν την ευκαιρία στην Αμάρυνθο, ν’ αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας!

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ …1 ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ …1
64’ Νικολάου, 90+3’ Π. Δ. Σκριβάνος,
*πέναλτι                — *πέναλτι                 —
*δοκάρια:          — *δοκάρια:             —
*κόκκινες:     63’ Γ. Αγγελάτος *κόκκινες: 50’ Π. Λ. Σκριβάνος,
79’ Αντ. Μυρτέζα
*Διαιτητές:    Γιώργος Λάμπρου Άγγελος Παππάς-Γιάννης Κελεπούρης
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιώργος Κρόκος) ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ (Αλέκος Αλεξανδρής)

Τόρα, Γιαλός, Κοντάκης (82′ Μπούρικας), Κικίδης, Ντούκα, Νάτσης, Νικολάου, Κατσίμπρας, Στρατής (72′ Πέτσας), Ανέστης, Χασαπίδης (46’ Αγγελάτος)

Σακκής, Καρβελάς, Πετράκης (46′ Μυρτέζα Αντ.), Παππάς, Ρεπετσάς, Μυρτέζα Σελ., Τσούτης Δ., Σιαράπης, Σκριβάνος Π. του Λ., Σκριβάνος Π. του Δ., Τσούτης Π.

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

3-ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ-ΛΗΛΑΣ Βασιλικού…2-1
Το 2ο ημίχρονο τα είχε ΄΄όλα΄΄! Γκολ-πέναλτι-κόκκινες & ανατροπές! Μετά από μια ώρα που έλεγχε τον αγώνα, είχε χάσει ευκαιρίες και είχε προηγηθεί με 0-1, ο Λήλας, ήρθαν οι παίκτες του για να ΄΄χύσουν την καρδάρα΄΄! Αρχικά η αψυχολόγητη και βλακώδης κόκκινη του Τζαφέρου,  και το λάθος του πορτιέρε Αγραφιώτη, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους για την ολική ανατροπή και το πρώτο 3ποντο της χρονιάς!

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ …2 ΛΗΛΑΣ Βασιλικού …1
63’ πεν. Ρουμπής, 73’ Σταμέλος 51’ Παπίλας
*πέναλτι      ένα εύστοχο *πέναλτι                
*δοκάρια:            — *δοκάρια:               —-
*κόκκινες:     74’ Θοδ. Ντεγιάννης *κόκκινες:   58’ Αντ. Τζαφέρος
*Διαιτητές:    Στράτος Ντούρας Χάρης Αντωνίου-Γιάννης Ντόβολης
ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝ. (Κώστας Σταματίου) ΛΗΛΑΣ Βασιλικού (Τάσος Ταυταρίδης)

Πρέντσι, Σιγανός (75′ Πεππές), Β. Ντεγιάννης (75′ λ.τ. Σαλεμής), Θ. Ντεγιάννης, Βλάχος, Σαμαρτζής, Κονόμι, Παριανός, Σταμέλος, Ρουμπής (87′ Ρούσσος), Μήτρου.

Αγραφιώτης, Ευαγγελινός (90′ Μανικιώτης), Βάθης, Κουσερής, Τζαφέρος, Μπενέτος (64′ Κικίδης), Παπίλας, Αλεξίου, Παναγιώτου, Μπαϊμπάκης, Αναγνώστου.

*ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

4-ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ…4-1
Τηρουμένων των αναλογιών και των ΄΄προγνωστικών΄΄, ήταν ένα παιχνίδι που τον πρώτο λόγο για το 3ποντο είχαν οι φιλοξενούμενοι! Όμως οι παίκτες του Γιώργου Λάμπρου, διέψευσαν τους πάντες! Με πάθος, δύναμη και αποτελεσματικότητα, έριξαν στο ΄΄καναβάτσο΄΄ τον Ταμυναϊκό, ΄΄βομβαρδίζοντάς΄΄ τον στην κυριολεξία και φιλοδωρώντας τον με το εντυπωσιακό 4-1 και με ηγέτη τον Χρήστο Βαρσαμά! Βέβαια οι Αλιβεριώτες ΄΄σπατάλισαν΄΄ δύο μοναδικές ευκαιρίες, για να διεκδικήσουν κάτι, όμως στα αντίστοιχα δύο πέναλτι που κέρδισαν, δεν βρήκαν δίκτυα, σκοντάφτοντας πάνω στον εκπληκτικό Σωτηρόπουλο, που τα απέκρουσε!

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ …4 ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ …1
34’ πέν.-44’ Βαρσαμάς, 48’ αυτογκόλ Β. Φωτιάς, 62’ Ζουρμπουλής. 13’ Β. Καρατζάς
*πέναλτι           — *πέναλτι  38’& 54’ απόκρ. Σωτηρόπουλος
*δοκάρια:             — *δοκάρια:     —
*κόκκινες:            — *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:    Σάκης Παπακυριάκος Κώστας Δάλλας-Αντώνης Ιωάννου
ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γιώργος Λάμπρου) ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημ. Αντωνόπουλος)

Σωτηρόπουλος, Διοκμετζίδης, Φρυγανάς, Κουτσαυλής, Δεληγιάννης, Αυλωνίτης, Ζουρμπουλής (81′ Γερογιάννης), Σουλιωτάκης, Λάμπρου, Βαρσαμάς (90′ Τουλίτσης), Ελευθερίου (87′ Τζίδρας).

Ζωντός, Δήμου (61′ Πομάρες), Βρεττός, Καρατζάς, Βελαέτης (46′ Β. Φωτιάς), Αναστασίου Ι., Σταματούκος (65′ Βογιατζής), Κούτρας (61′ Αναστασίου Β.), Κουζούλογλου, Κοτρογιάννης (50′ Μώρος), Μπράχα.

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

5-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ-ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ…3-1
Ήταν το φαβορί για το 3ποντο η Νακρυκάπα, φάνηκε να πηγαίνει άνετα για την νίκη, όμως το νεανικό Αυλωνάρι, παρά την μεγάλη απώλεια του πορτιέρε Μπασινά (τραυματισμός στο 41’), στο β’ μέρος αντέδρασε, μείωσε σε 2-1 και πάλεψε για τον πόντο της ισοπαλίας! Το 3ποντο για τους γηπεδούχους ΄΄σιγούρεψε΄΄ τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα!
Με το ΄΄΄δεξί΄΄ λοιπόν οι ΄΄Λύκοι΄΄ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ …3 ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ …1
24’ Γ. Μαστροκώστας, 43’ Λειβαδίτης,
87’ Κωνσταντάγκας
59’ Τσιάκος
*πέναλτι           — *πέναλτι                  —
*δοκάρια:         — *δοκάρια:                —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —–
*Διαιτητές:   Διονύσης Δανιηλίδης Γιώργος Πασχαλίδης-Γιάννης Κελεπούρης
ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ  (Βαγγέλης Ζέρβας) ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιώργος Τζόκας)

Κηρόπουλος, Πασάι (88’Λέκκας), Μπαλαμπάνης, Γκρινιάρης, Μπατζέλης, Γ. Μαστροκώστας, Γκίκας, Λούρος (63′ Μητρου), Κωνσταντάγκας (88′ Αλαφάκης), Σιδερης, Λειβαδίτης (88′ Στούμπος Π.)

Μπασινάς(41′ λ.τ Ν. Κούκης), Ξυράφης, Μπρεγκανάκου, Παππάς, Μαστροκώστας Μ., Παναγιώτου Ν. (46’ Ντουλελλάρι), Παναγιώτου Γ. (30′ Μπάρντι), Ηλίας, Γλυκός (78’ Γκιούλι), Ντραγκότι, Tσιάκος (78′ Μάλλιος).

*ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

6-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ…0-0
Ήταν η ομάδα που είχε τον πρώτο λόγο για την νίκη, ο φιλόδοξος φέτος ΑΟ Χαλκίς, στο παιχνίδι του Σταδίου της Χαλκίδας, όπου ο αγωνιστικός χώρος ΄΄έκρυβε΄΄΄πολλές παγίδες! Οι φιλοξενούμενοι της Σκεπαστής, όμως ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ψυχωμένοι και επικίνδυνοι, στον αγώνα! Οι Χαλκιδέοι φανερά επηρεασμένοι από το άγχος της πρεμιέρας, έδειξαν ασύνδετοι και με αρκετά λάθη στις επιλογές τους. Σταδιακά οι παίκτες του Π. Τοκπασίδη, βρήκαν στοιχειώδη ρυθμό, όμως ήρθαν τραυματισμοί, που οπωσδήποτε είχαν επιπτώσεις στην απόδοση των ΄΄Νερατζούρι΄΄, που τα βρήκαν μάλιστα ΄΄μπαστούνια΄΄ απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων!

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ …0 ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ …0
*πέναλτι              — *πέναλτι                —
*δοκάρια:  36’ Κολιόπουλος *δοκάρια:             —
*κόκκινες:            — *κόκκινες:              —
*Διαιτητές:   Γιάννης Κηρύκος Δαυϊδ Πριόνας-Άγγελος Παππάς
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Πάνος Τοκπασίδης) ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Στάθης Κατσικόγιαννης)

Φαλαγγίτης, Ι. Αθ. Τσολάκος (46’ λ.τρ. Ζουλιώτης), Γεωργίου, Ι. Κ. Τσολάκος, Κολιόπουλος (62’ Τζάβρας), Θωμάς, Σπυράκης, Λούκας (46’ Νικ. Μαστροκώστας), Ζαχαριάς (68’ Μακρής), Καραχάλιος (77’ λ.τ. Πάλλης), Σπανός.

Αλατζάς, Καλλίτσης, Κωνσταντός, Τηλιόπουλος, Ανδρέου (65’ Ι. Αθ. Θαλασσινός), Καψάλας, Ι. Β. Θαλασσινός, Καρατζούδης (56’ Ντούρμας), Αθ. Θαλασσινός (56’ Μακρής), Γεωργίου, Ζουζουλής (90’ Κανελλόπουλος).

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΚΙΔΗΣ

7-ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ-ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ …1-1
Φουριόζοι μπήκαν στο παιχνίδι οι ΄΄Νότιοι΄΄  που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, με αυτογκόλ των γηπεδούχων, μόλις στο 14’! Είχαν ευκαιρίες οι Καρυστινοί να ΄΄κλειδώσουν΄΄ από το πρώτο μέρος το παιχνίδι, όμως τις σπατάλησαν! Η αποβολή του αρχηγού τους μόλις στο 48’, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους, να πάρουν τα ινία του αγώνα και να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 86’ με τον συνήθη ύποπτο, Ιντρ. Μπιμάπαϊ!

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ …1 ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ …1
86’ Ιντ. Μπιμπάϊ 14’ αυτογκόλ Γιουκάϊ
*πέναλτι              — *πέναλτι           —
*δοκάρια:           — *δοκάρια:         —
*κόκκινες:           *κόκκινες:    48’ Παπασταματίου
*Διαιτητές:   Χρήστος Σιαπλαούρας Γιώργος Κοντογιαννίδης-Σταύρου
ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ (Γιώργος Δημητρίου) ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Ηλίας Οικονομίδης)

Μ. Μπιμπάι, Βούλγαρης (76′ Μάρκου), Καραγκούνης, Ε. Γιουκάι, Σουλιάδης, Σαμπάι (46′ Μανδέλος), Μηλόπουλος, Γάσπαρης (56′ Β. Αναστασιάδης), Φώτου, Ι. Μπιμπάι, N. Αναγνώστου (83′ Κυριακού).

Δρόσος, Παπουτσής, Π. Ραβιόλος (64′ Γεωργιόπουλος), Καράβολας, Παπασταματίου, Ναυπλιώτης, Τούρλας (76′ Κασέμι), Κακαβάς, Ποδαράς, Ζάνι, Ρούσσος (76′ Σούλας).

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Την 1η αγωνιστική:

  • Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2021-22 και για πρώτη φορά, στην ιστορία του, αυτό διεξάγεται με 14 ομάδες, καθώς δήλωσαν συμμετοχή, αλλά τελικά κατέβηκαν και παίζουν στην Β’ ΕΠΣΕ, ο Αρτεμησιακός και ο Ευβοϊκός Γουβών…
  • μπήκαν 22 γκολ, στους 7 πλέον αγώνες, μέσος όρος δηλαδή σε κάθε παιχνίδι 3.143 γκολ/παιχνίδι …
  • το πιο μεγάλο σκορ τα 6 γκολ στο Στάδιο Ερέτριας, στο 4-2 υπέρ του Απόλλωνα Ερέτριας, επί του Όλυμπ[ου Γυμνού, στο τοπικό ντέρμπι!
  • το πρώτο γκολ (χρονικά) της φετινής διοργάνωσης, μπήκε στην Ερέτρια και στο 12’ με τον έμπειρο στράϊκερ Δημήτρη Μπασούκο, που σκόραρε για τον Όλυμπο Γυμνού, στο τοπικό ντέρμπι, με τον Απόλλωνα Ερέτριας
  • Σε 2 περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε σε αντίπαλα δοκάρια…
  • αρκετές ήταν οι φορές -6- που οι άρχοντες των αγώνων, ΄΄έστησαν΄΄ την μπάλα στην άσπρη βούλα του πέναλτι και οι ΄΄εκτελεστές΄΄ ήταν εύστοχοι στις 4, ενώ οι παίκτες του Ταμυναϊκού δεν μπόρεσαν σε 2 περιπτώσεις, να νικήσουν το ΄΄γάτο΄΄ Σωτηρόπουλο, που τους σταμάτησε με ισάριθμες αποκρούσεις…
  • οι ατίθασοι στην πρεμιέρα, δεν έλειψαν! Μάλιστα έφτασαν τους 8, οι 3 μάλιστα στο παιχνίδι της Ν. Λαμψάκου!
  • πρεμιέρα με 2 αυτογκόλ!
  • τέσσερις νίκες για τους γηπεδούχους, τρία παιχνίδια έμειναν στο ΄΄Χ΄΄ , ενώ κανένας φιλοξενούμενος δεν μπόρεσε να αποσπάσει 3ποντο!
 * ΝΙΚΕΣ-ΗΤΤΕΣ-ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 1η αγων.(ποσοστό) (σε 7 αγ.) Ποσοστό πρωτάθληματος
* Νίκες ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ 4 (57.15 %) 4 (57.15 %)
* ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ 3 (42.85%) 3 (42.85%)
* Νίκες ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ 0 (0 %) 0 (0 %)

 

***Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και η  ΕΠΟΜΕΝΗ 2η αγωνιστική:

…η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 1 αγώνα
*2η αγωνιστική

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας

ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤ.

ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ

ΛΗΛΑΣ Βασιλικού

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ