Η 26η αγωνιστική που έγινε το Σαββατοκύριακο 18-19 Απριλίου για το πρωτάθλημα της Α’ Ε.Π.Σ.Ε ήταν μια αγωνιστική ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά στις ομάδες που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Νίκες ανάσα για Απόλλων Ερέτριας, ΑΠΚΟ Δροσιάς αντίθετα μετά τις ήττες τους βυθίζονται και βλέπουν όλο ένα το φάσμα του υποβιβασμού η Αναγέννηση Μαντουδίου, Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου. Τα Νέα Στύρα παρά την ήττα τους διατηρούν απόσταση από την ζώνη.

Τέλος ο εντυπωσιακός Σταυρός τους τελευταίους δύο μήνες με τον Ακριτίδη στον πάγκο έβαλε στοπ στο αήττητο σερί του Ταμυναϊκού και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Απόλλων Ερέτριας σε ένα παιχνίδι επιβίωσης για την μάχη της παραμονής μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια και όντας ανώτερος καθόλη την διάρκεια του αγώνα έφτασε στην μεγάλη και ευρεία νίκη με 5-1 επί του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου που αν δεν είχε σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα Καλλιακμάνη ίσως το σκορ να είχε πάρει διαστάσεις. Ένας Ευβοϊκός που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παιχνίδι.

Ο ΑΠΚΟ Δροσιάς πήρε νίκη χρυσάφι στην μάχη της παραμονής παίζοντας ψυχωμένα και αποτελεσματικά επικράτησε με 2-1 της Μακρυκάπας και πήρε διαφορά 5 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο όπου η έκβαση του κρίθηκε από την άσπρη βούλα μιας και τα 3 τέρματα σημειώθηκαν από το σημείο του πέναλτι ο Λήλας Βασιλικού έβαλε στοπ στο αήττητο σερί της Προποντίδας έπειτα από 14 αγωνιστικές επικρατώντας της με 2-1.

Ο Σταυρός που καλπάζει το τελευταίο διάστημα ήταν να τον πεις στο ποτήρι και κάνοντας σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 4-0 του Ταμυναϊκού και είδε το αήττητο του σερί να λαμβάνει τέλος μετά από 26 αγωνιστικές.

Ήττα μαχαιριά για την Αναγέννηση Μαντουδίου που ηττήθηκε με 0-3 από τον Ερμή Πηλίου στο τοπικό ντέρμπι και παρέμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και στο -5 από την σωτηρία και πλέον 4 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε πρέπει να κάνει το 4/4 αν θέλει να σώσει την παρτίδα.

Ο ΑΟ.Χαλκίς παρά τα προβλήματα του που έχει καθόλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν κονσέρτο για πολυβόλα και φιλοδώρησε με 5-0 τα Νέα Στύρα, από την άλλη οι Νότιοι παρά την ήττα συνεχίζουν να έχουν διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο ο Ελλήσποντος ήταν καταιγιστικός και επικράτησε με 4-1 της Αιδηψού.

Τέλος ο ουραγός εδώ και καιρό Ατρόμητος Βασιλικών που έχει συμβιβαστεί με την μοίρα του γνωρίζοντας ότι από την νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Β’ Ε.Π.Σ.Ε έπαιξε για την φανέλα του και την ιστορία του και επικράτησε με 0-2 του Δύστου.