Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  εξελίσσεται  ο  “Κεντρικός” όμιλος της Β’ ΕΠΣΕ με τα Αλάτσατα να είναι πρώτα και αήττητα αλλά να έχουν από κοντά τόσο το φιλόδοξο πορτοκαλί υποβρύχιο των Λουκίσίων , την ιστορική Προποντίδα, και του πάντα υπολογίσιμους ΑΕ Χαλκίδας και Παντριαδικό.

Τα Αλάτσατα του Γιάννη Φούρλη τα πάνε περίφημα ένα σύνολο έμπειρων και ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών είναι αήττητα με δύο ισοπαλίες σε ΑΕ Χαλκίδας και Λουκίσια, δείχνουν το φαβορί και έχουν όλα τα εχέγγυα να πάρουν την άνοδο αν παραμείνουν σε αυτά τα υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Τα Αλάτσατα πάνε πολύ καλά και στο Κύπελλο Εύβοιας έχοντας προκριθεί στους 8 του θεσμού.

Ξεχωρίζουν με την απόδοση τους ο αρχισκόρερ Γιάννης Λαλάνίτης, ο στυλοβάτης της άμυνας Σπύρος Θωμόπουλος, το πολυεργαλείο Αντώνης Σεχάι, ο έμπειρος τερματοφύλακας Λευτέρης Δεληγιάννης.

Τα Λουκίσια του Νίκου Ευσταθίου ακολουθούν καταπόδας έχοντας την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα παλέψουν την άνοδο μέχρι τέλους .

Η Προποντίδα άλλαξε προπονητή με τον Κώστα Σταματίου να παίρνει την θέση του Νίκου Κιαπέκου φαίνονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ εν όψιν Ιανουαρίου, έχει βαριά φανέλα, και ένα γύρο μπροστά να καλύψει την διαφορά από την κορυφή.

Παντριαδικός και ΑΕ Χαλκίδας μοιάζουν ρυθμιστές με τους Τριαδίτες να ξεκίνησαν με υψηλές φιλοδοξίες αλλά στην πορεία κάτι στράβωσε με αποτέλεσμα να έχουμε παραίτηση Τάκη Ακριτιδη και έλευση  Σταύρου Σταθαρά, η ΑΕ Χαλκίδας που προβλημάτισε στο ξεκίνημα είναι σε σταθερή ανοδική πορεία με τον προπονητή Παναγιώτη Ελευθερίου να αξιοποιεί όλο το ρόστερ που έχει στην διάθεση του και να ετοιμάζεται για ντεμαράζ στο β’ γύρο.

Εξαιρετικό πρώτο γύρο για την νεανική Αυλίδα του Αντώνη Καπνίση που νίκησε Τριαδα, ΑΕ Χαλκίδας(εκτός) δεν έχασε από τα Λουκίσια και δείχνει ο «φονέας» των γιγάντων της κατηγορίας.

Πολύ καλός πρώτος γύρος για τα Πολιτικά του «Ρούκι» των πάγκων Αντώνη Μπισμπικόπουλου  που θα μπορούσαν να έχουν και λίγους πόντους ακόμα σίγουρα έχουν τα φόντα να πάνε καλύτερα στο β’ γύρο.

Σταθερή αξία της κατηγορίας ο Κεραυνός Χαλκίδας του Στέλιου Μωραίτη δεν είναι στα στάνταρ προηγούμενων ετών αλλά θα σώσει άνετα την κατηγορία και θα παλέψει για καλύτερο πλασάρισμα στον β’ γύρο.

Προβληματίζουν οι Καθενοί στο Α’ γύρο χαμηλά στην βαθμολογία με αλλαγή στο πάγκο και τον Χρήστο Αντωνόπουλο να παίρνει την θέση του Γιώργου Ζώγα  πολύ κακή αμυντική λειτουργία δεύτερη χειρότερη άμυνα στη κατηγορία , πρέπει να είναι σοβαρού και καλύτεροι στον β’ για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Η ΑΕ Ληλαντίου παρότι το παλεύει πληρώνει την απειρία της αλλά και την ποιότητα του ρόστερ θα το παλέψει μέχρι τέλους γιατί έτσι είναι η φιλοσοφία της , όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει.

Πολύ δύσκολα θα σώσει την κατηγορία ο ιστορικός Απόλλων Παραλίας με μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό του ψάχνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα σωτηρίας.