Ποδαρικό με το δεξί και πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Ελλήσποντος με 2-1 επί του Καλοχωρίου/Παντειχίου στο γήπεδο της Ν.Λαμψάκου σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας.
Το παιχνίδι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είχε γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις, ειδικά στο β’ ημίχρονο, με αρκετή ένταση στο φινάλε, με τρεις αποβολές και πολλές διαμαρτυρίες κυρίως από τους φιλοξενούμενους για τις αποφάσεις του διαιτητή.
Το α’ ημίχρονο ήταν νευρικό και από τις δύο ομάδες με πολλά λάθη.
Μόλις στο 6′ ο Ελλήσποντος πήρε κεφάλι στο σκορ με το πολύ ωραίο γκολ του Στρατή, ο οποίος αξιοποίησε την βαθιά μπαλιά του Μπινιάκου στην καρδιά της άμυνας του ΑΟΚΠ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πρέντσι για το 1-0. Η ομάδα του ΑΟΚΠ σιγά-σιγά πήρε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε δύο πολλές καλές φάσεις χωρίς όμως να καταφέρει να τις μετατρέψει σε γκολ.
Στο 22′ ο Αποστόλου με ωραία ατομική ενέργεια και αφού πέρασε τρεις παίκτες, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ρούσσο ο οποίος βρισκόταν απέναντι από τον Τόρα, ο Ντούκα όμως κοντράρει την τελευταία στιγμή και απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 31′ μακρινό δυνατό σουτ του Σταμέλου, έξοχα ο Τόρα πέφτει στην αριστερή γωνία και διώχνει τον κίνδυνο.
Οι γηπεδούχοι, όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο σχετικά νωρίς σημειώσαν το δεύτερο τέρμα τους. Συγκεκριμένα στο 57′ οι Ανέστης και Στρατής συνδυάστηκαν υπέροχα, η παράλληλη σέντρα του τελευταίου βρίσκει αφύλακτο τον Μπινιάκο που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι αποφασισμένοι να “πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους”, έγιναν πιο επιθετικοί, δημιούργησαν ευκαιρίες και αφού στο 73′ και 75′ ο Βλάχος που βρέθηκε απέναντι από τον Τόρα δεν μπόρεσε να τον νικήσει, στο 76′ ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι αφού ο Αποστόλου με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή μετά από ατομική ενέργεια δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τόρα και μείωσε σε 2-1. Ο ίδιος παίκτης στο 79′ λίγο έλειψε να σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά αυτή τη φορά ο Τόρα μπλόκαρε σταθερά.
Τα κενά που δημιουργήθηκαν με το επιθετικό παιχνίδι του ΑΟΚΠ δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι χάνοντας δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι. Η πρώτη όταν στο 80′ ο Μπινιάκος πέρασε και τον Πρέντσι και σε άδεια εστία σημάδεψε τα πεύκα πίσω από το τέρμα. Η δεύτερη στο 83′, ήταν η σειρά του Ανέστη μέσα από την μικρή περιοχή να μην βρει στόχο.
Στο 84′ οι δύο ομάδες μένουν με δέκα παίκτες, ο Πεπές του ΑΟΚΠ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή απώθησε τον διαιτητή ,ενώ ταυτόχρονα και ο Γιαλός του Ελλησπόντου για εξύβριση αντιπάλου.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι μένουν με εννέα καθώς ο Βλάχος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι στον Πέτσα.
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ(Κρόκος Γ.): Τόρα, Γιαλός(84′ αποβολή), Νάτσης, Αγγελάτος, Ντούκα, Μπασινάς, Νικολάου, Κατσίμπρας, Μπινιάκος, Ανέστης(94′ Κικίδης), Στρατής(91′ Πέτσας)
ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ(Ακριτίδης Δ.): Πρέντσι, Βλάχος(94′ αποβολή), Ντεγιάννης Ε., Πεππές(84′ αποβολή), Χασανλάρι, Κονόμι, Σταμέλος, Αποστόλου, Ρούσσος(76′ Ντεγιάννης Θ.), Σιγανός, Μπασούκος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δανιηλίδης
ΒΟΗΘΟΙ: Βελέντζας- Παππάς

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ