Ακόμη μια γεμάτη αθλητική χρονιά ολοκληρώθηκε και το ΄΄Δ & Α΄΄ ήταν σ΄ όλη την διάρκεια και του 2017 κοντά στον ευβοιώτικο αθλητισμό, σ΄ όλα τα σπορ και μετέφερε στους φιλάθλους την αθλητική επικαιρότητα του τόπου μας, με ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο και με μόνιμο ραδιοφωνικό δίαυλο τον ΄΄9.65΄΄. Μαζέψαμε τα πιο χαρακτηριστικά διαδικτυακά ΄΄αποκόμματα΄΄ απ΄ όλο το 2017, τα οποία ΄΄ενώνουμε΄΄ και μοιραζόμαστε μαζί σας για να θυμηθούμε παρέα τι έγινε το περασμένο έτος, που είχε αρκετές αξέχαστες, συναρπαστικές στιγμές, χαράς, λύπης, ακόμη και χαρμολύπης (ανάμικτο συναίσθημα λύπης & χαράς)! ΄΄Μπήκαμε΄΄ στο καλοκαίρι και στον Ιούνη!

     ΙΟΥΝΙΟΣ     

 

1

Οι πληροφορίες του ΄΄Δ & Α΄΄ φέρουν τον Γιώργο Λάμπρου να έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Χαλκίδας, φαίρνοντας μαζί του και τέσσερις -γνώριμους στον ίδιο και προσωπικές του επιλογές- τέσσερις ιδιαίτερα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο έμπειρος ευβοιώτης τεχνικός είχε συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ Γιάννη Ελευθεριάδη, που έπειτα απ΄ την απεμπλοκή του απ΄ τα διοικητικά του ΑΟ Χαλκίς, εκείνη την εποχή είχε εστιάσει την προσοχή του στην δημιουργία ενός ΄΄κιτρινόμαυρου΄΄ συνόλου που θα έκανε πρωταθλητισμό.

AEK XALKIDAS LAMPROY ELEYTHERIADHS 1-6-17

ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Γιώργος Λάμπρου με τέσσερις «σωματοφύλακες» στα κιτρινόμαυρα

5Ανακοινώνεται ότι στην Κρήτη θα δώσει ο ΝΟΧ την μάχη για την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Α2 και το δικαίωμα να φέρει ακόμη πιο κοντά το όνειρο επανόδου στην Α1. Ο ΄΄ιππόκαμπος΄΄ ήδη είχε πετύχει και με το παραπάνω τον στόχο του, παίρνοντας με άνεση την πρόκριση στην οχτάδα του πρωταθλήματος, εκπροσώποντας με τον καλύτερο τρόπο την Εύβοια στην υδατοσφαίριση σε εθνικό επίπεδο, για ακόμη μια χρονιά. Δίκαια λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί, σε συλλογικό επίπεδο, η πιο πετυχημένη -ιστορικά- ομάδα του νησιού!

NOX-OYK-BOLOY-13-5-2-4-17-131-561x420

ΠΟΛΟ: Στην Κρήτη θα δώσει την μάχη ο ΝΟΧ για την είσοδο στην τετράδα!

5Ο Κύζικος Νέας Αρτάκης αναδεικνύεται πρωταθλητής παίδων ΕΠΣΕ, επικρατώντας στα πέναλτι του Ληλαντίου, σ΄ έναν τελικό που -όπως γράφει και ο τίτλος του σχετικού άρθρου- τα είχε όλα! Οι νεαροί ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αποζημίωσαν όσους και όσες παρακολούθησαν την αναμέτρηση, δείχνοντας ότι έχουν τα προσόντα και το ταλέντο να προσφέρουν πολλά στο μέλλον στο ευβοϊκό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο.

TELIKOS PAIDWN EPSE 4-6-17

Τελικός Παίδων 2017-΄΄Ν. Αϊδήνης΄΄: …τα είχε όλα! Στα πέναλτι ο Κύζικος τον τίτλο! (φωτό)

7Ρεκόρ συμμετοχών είχαμε στα 9α ΄΄Βραϊμάκεια΄΄, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και διοργανώθηκαν απ΄ τον ΓΣ Νεάπολης, με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ και όπως κάθε χρόνο ήταν αφιερωμένα στην μνήμη του Δημήτρη Βραϊμάκη.

BRA'I'MAKEIA 3-6-17 4

ΓΣ Νεάπολης: Μεγάλη συμμετοχή στα Βραϊμάκεια!

8Βαρύ πένθος για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Εύβοιας, λόγω του ξαφνικού χαμού του Γιάννη Μαρίνου. Πρόσφερε πολλά στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο και ως αθλητής, αλλά και αργότερα ως προπονητής. Ξεχώριζε για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του και το ότι προτιμούσε να εργάζεται ΄΄αθόρυβα΄΄, επιδιώκοντας να εργάζεται ΄΄αθόρυβα΄΄ και να βρίσκεται μακριά απ΄ τα φώτα της δημοσιότητας.

MARINOS GIANNHS

Θλίψη & ΣΟΚ, από τον χαμό του Γιάννη Μαρίνου!

11Για ακόμη μια φορά τιμήσαμε προσωπικότητες και συλλόγους που έχουν διακριθεί και έχουν προσφέρει στον ευβοιώτικο αθλητισμό. Τα ΄΄Ευβοϊκά Αθλητικά Βραβεία΄΄ αποτελούν πάνω απ΄ όλα μια γιορτή για όλα τα σπορ του νησιού μας, που προσπαθούμε κάθε φορά να γίνεται ακόμη πιο ωραία και ξεχωριστή. Η ανταπόκριση του κόσμου, τα θετικά σχόλια, η συγκίνηση στα μάτια βραβευόμενων μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να τιμάμε ατομικά και συλλογικά, ακόμη και να δίνουμε κίνητρο στους νεώτερους -όπως έχει ειπωθεί από αρκετούς- και να γιορτάζουμε μαζί με κομμάτια της ιστορίας του αθλητισμού του τόπου μας.

EYBO'I'KA ATHLITIKA BRABEIA 11-6-17

Ευβοϊκά Αθλητικά Βραβεία 2017: Η υποδοχή των καλεσμένων (photos)

Ευβοϊκά Βραβεία 2017: Λάμψη, συγκίνηση, θαυμασμός (photos)

Ευβοϊκά Αθλητικά Βραβεία 2017 : Η ώρα των βραβεύσεων, τιμή και συγκίνηση! (φωτό)

12Μέλη της πρώην ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών, δίνουν συνέντευξη τύπου για το θέμα που είχε προκύψει με τον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, που αξίωνε απ΄ την πρώην ΠΑΕ περίπου 300 χιλιάδες ευρώ για την χρησιμοποίηση του γηπέδου των Ψαχνών, τα χρόνια που η ομάδα αγωνιζόταν στην Football League.

HRAKLHS-PSAXNWN-SYNENTEYKSH-TYPOY-PRWHN-PAE-12-6-17-1-600x338

Ηρακλής Ψαχνών (πρώην ΠΑΕ): Δεν αναγνωρίζουν το χρέος προς το δήμο-έτοιμοι να κινηθούν δικαστικά (photos)

14O NOX χάνει για ένα βαθμό την πρόκριση στην τετράδα της Α2 και το δικαίωμα να συνεχίσει να διεκδικεί το όνειρο της -υπέρβασης- ανόδου στην Α1. Παρ΄ όλα αυτά ο ΄΄ιππόκαμπος΄΄ κερδίζει τις εντυπώσεις και αφήνει υποσχέσεις, ότι την επόμενη χρονιά, με λίγη προσπάθεια παραπάνω, μπορεί να κάνει το αυτό το παραπάνω ΄΄βήμα΄΄!

NOX-OYK-BOLOY-13-5-2-4-17-255-562x420

ΠΟΛΟ: Έχασε για ένα βαθμό την τετράδα-κέρδισε τις εντυπώσεις στην Κρήτη ο ΝΟΧ

20Ο ΓΣ Νεάπολης εκπροσωπεί για ακόμη μια φορά, με τον καλύτερο τρόπο, τον ευβοϊκό στίβο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος της Νεάπολης κατέκτησε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη σε Εύβοια-Αν. Στερεά και τρίτη θέση πανελλαδικά στις γυναίκες.

GS NEAPOLHS PANELLHNIO 20-6-17ΓΣ Νεάπολης: Μεγάλες επιτυχίες και χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα! (photos+videos)

20O Γιώργος Λάμπρου αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Χαλκίδας, δίνοντας τα χέρια με τον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Ελευθεριάδη. Τα δεδομένα βέβαια σε λίγο καιρό ήταν γραφτό να αλλάξουν ραγδαία, αφού ναι μεν η συμφωνία παρέμεινε, αλλά η…ομάδα άλλαξε!

LAMPROY AO-XALKIS-ENARKSH-PROETOIMASIAS-3-8-15-46-696x1044

ΑΕΚ Χαλκίδας: Και επίσημα ο Γιώργος Λάμπρου στην τεχνική ηγεσία

21O φέρελπις ευβοιώτης κολυμβητής Στέργιος Μπίλας καλείται να εκπροσωπήσει την εθνική Ελλάδας, σε επίπεδο παίδων, στους μεσογειακούς αγώνες κολύμβησης.

MPILAS 21-6-17

Κολύμβηση: Στην εθνική παίδων ο Μπίλας

21Ο -τότε- πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Γιώργος Τσαγκάρης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΄΄Δ & Α΄΄, δηλώνει ότι οι ΄΄νεραντζούρι΄΄ είναι έτοιμοι για ν΄ αγωνιστούν είτε στην Β΄, είτε στην Γ΄ Εθνική. Είμαστε ουσιαστικά στο ξεκίνημα του…΄΄σήριαλ΄΄ του συγκεκριμένου καλοκαιριού, με θέμα το αν θ΄ ανέβει ή όχι ο δευτεραθλητής ΑΟΧ, με τον ένα ή με τον…άλλο τρόπο.

TSAGARHS 21-6-17

O Γιώργος Τσαγκάρης στο ΄΄Δ & Α΄΄:΄΄Είμαστε πανέτοιμοι και για την Β΄ και για Γ΄ Εθνική΄΄

22O ευβοιώτης Στέφανος Μανδηλάρης (με συμπάικτη τον Ανδρεόπουλο) καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup, κάτι που αντικειμενικά είναι σπουδαία επιτυχία στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ.

MANDHLARHS 22-6-17

Beach Volley: …σπουδαία επιτυχία για τον Χαλκιδέο Στ. Μανδηλάρη!

24Μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς στην Κύμη ο Παναγιώτης Κατράνας αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Εύβοιας. Ο έμπειρος φόργουορντ βρισκόταν στο ρόστερ των Κυμαίων απ΄ τον Ιούνιο του 2013 και είχε σημαντική συνεισφορά στις τρεις συνεχόμενες ανόδους, που έφεραν την ομάδα απ΄ την Γ΄ Εθνική στην Α1.

KATRANAS-23617939x939-696x696

Κύμη Seajets: Αποχαιρέτησε Κατράνα με ευχαριστήρια ανακοίνωση

26Η καθιερωμένη ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ, πραγματοποιείται σε καλό κλίμα και χωρίς εκπλήξεις, αλλά και με αρκετές απουσίες ξανά. Νέο ωραίο στοιχείο στην εκδήλωση, η προσθήκη προτζέκτορα, μέσω του οποίου παρουσιάζονται, σ΄ όλη την διάρκεια της συνέλευσης, χαρακτηριστικές φωτογραφικές στιγμές απ΄ το ποδόσφαιρο της Εύβοιας.

EPSE-GENIKH-SYNELEYSH-26.6.17-50-696x523

ΕΠΣΕ: Ομοφωνία, αρκετές απουσίες (ξανά) & προτζέκτορας στην φετινή ΓΣ (photos)

29Oι τέσσερις δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής -που εκείνη την εποχή είναι ακόμη…σύμμαχοι- εξέδωσαν κοινή ΄΄αιχμηρή΄΄ ανακοίνωση όπου γινόταν λόγος για ΄΄παράγκα ποδοσφαίρου΄΄ και ΄΄τσιφλίκι΄΄. Γενικότερα, στην ανακοίνωση γινόταν προσπάθεια -μέ έμμεσο τρόπο- για επιχειρηματολογία υπέρ της απευθείας ανόδου των δευτεραθλητών στην Football League, με την πρόταση για διεξαγωγή της με δύο ομίλους.

SHMA AO XALKIS 50 XRONIA 3

Αιχμηρή κοινή ανακοινώση ΑΟ Χαλκίς, Καραϊσκάκη, Δόξας Δράμας, Ιωνικού

30Ο προπονητής που ανέβασε τον Ταμυναϊκό στην Γ΄ Εθνική, έπειτα από 50 χρόνια, ανακοινώνεται πως δεν θα βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ομάδας του Αλιβερίου, η οποία τότε βρισκόταν σε αναζήτηση νέου τεχνικού ηγέτη.

NTOBOLHS TAMYNAIKOS-2-696x463

Ταμυναϊκός :΄΄Διαζύγιο΄΄ με Βαγγέλη Ντόβολη-σε αναζήτηση προπονητή