rp_ΗΡΑΚΛΗΣ-Ψ.-σήμα-400-150x150.jpgΜΑΚΡΥΚΑΠΑ -ΣΗΜΑ-μινιΔεν ανέδειξε νικητή ένα από τα αρκετά ντέρμπι, που θα γίνουν και σ’ αυτό το πρωτάθλημα στα Μεσσάπια! Ο Ηρακλής Ψ. των πολλών όσων προβλημάτων, παραχώρησε ισοπαλία με 1-1, στην συντοπίτισσά του Μακρυκάπα!

Το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, από τις έντονες βροχοπτώσεις και σίγουρα δεν προσφερόταν, για να παιχτεί ποιοτικό και τεχνικό ποδόσφαιρο! Μοιραία λοιπόν κυριάρχησε η δύναμη και οι σκληρές μονομαχίες, που είχαν σαν αποτέλεσμα την μία κόκκινη και τις αρκετές -δικαιολογημένες- κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή Β. Βελέτζα…

Η ξαφνική αποχώρηση του  γκολκήπερ Κ. Ανδρούτσου -πήγε στον Οπούντιο Μαρτίνου (!!!)-, από τον Ηρακλή Ψ., είχε σαν αποτέλεσμα την επανενεργοποίηση, ενός πολύ καλού τερματοφύλακα, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είχε σταματήσει, του Σταμέλου Γεωργίου, γιου του παλιού σπουδαίου Ψαχνιώτη τερματοφύλακα Θανάση Γεωργίου! Η επανεμφάνιση του Στ. Γεωργίου, ήταν πάρα πολύ καλή και ενέπνευσε σιγουριά στα μετόπισθεν των ΄΄πρασίνων΄΄, που βέβαια έριξαν στην μάχη τους νεοαποκτηθέντες Κουβούση και Βογιατζή, όχι όμως και τον Σπανό, που είχε να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής… Φυσικά ο Ηρακλής Ψ. μετρούσε και τις γνωστές απουσίες των Ντούμα και Σιαράπη, οι οποίοι οσονούπω επιστρέφουν πολύ σύντομα…

Και οι ΄΄Λύκοι΄΄ όμως μετρούσαν δύο σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, αυτές του Αντ. Σεχάϊ και του Παν. Μπαϊμπάκη…

Ενθουσιώδες ξεκίνημα για τον Ηρακλή Ψ., που προηγήθηκε γρήγορα, όμως η Μακρυκάπα, βγήκε στην κόντρα και μετά από 10′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, για ν’ ακολουθήσει παιχνίδι κατοχής αλλά στο χώρο του κέντρου… Λιγοστές οι φάσεις στο παιχνίδι με πιο δυνατή στις μονομαχίες την Μακρυκάπα που κέρδισε, πάρα πολλά κόρνερ, όμως μόνο ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων αντιδρούσε άριστα! Οι γηπεδούχοι με τον Π. Λ. Σκριβάνο σε μεγάλα κέφια, τους Γκούρλα και Τόλη να ΄΄καταπίνουν΄΄ χιλίομετρα, χτυπούσαν στην αντεπίθεση, πολύ επικίνδυνα… Μάλιστα μετά την αποβολή του Σηφάκη (75′) οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα και απείλησαν την εστία του Αναστασίου χάνοντας κλασικές ευκαιρίες, που με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να τους χαρίσουν το 3ποντο…

Έτσι το σφύριγμα της λήξης, βρήκε την μονομαχία, που έγινε παρουσία αρκετού κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο, ανάμεσα στους δύο Ψαχνιώτες τεχνικούς (Άγγελο Βογιατζή και Νίκο Κιαπέκο), ισόπαλη με 1-1!

***οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 4′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, ο Χασαπίδης πλαγιοκοπεί έξοχα την άμυνα των φιλοξενούμενων και βγάζει σέντρα ακριβείας στην καρδιά της άμυνας της Μακρυκάπας, εκεί λίγο έξω από την μικρή περιοχή, ο Π. Λ. Σκριβάνος πάνω στην κίνηση με εντυπωσιακό ΄΄βολ-πλανέ΄΄ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, ανοίγοντας το σκορ!
  • 15′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-1, κόρνερ με τον Σίδερη, καλοχτυπημένο για την Μακρυκάπα, κόντρες μέσα στην περιοχή και διώχνουν πάλι σε κόρνερ οι Ψαχνιώτες. Ο Σίδερης και αυτή τη φορά εκτελεί, ο προωθημένος Αν. Καρκαλής πιάνει δυνατή κεφαλιά, η μπάλα στο δοκάρι του Γεωργίου, αναστάτωση στην περιοχή των ΄΄πρασίνων΄΄, πολλές κόντρες και με έξυπνο πλασέ ΄΄τσιπάει΄΄ την μπάλα ο Σηφάκης και την στέλνει στα δίκτυα! Ήταν το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ!
  • 26′ από δεξιά ο Δούλος εκτελεί φάουλ, μέσα στην περιοχή ο Σμυρναίος πηδάει ψηλά και με γυριστή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αναστασίου…
  • 70′ ξαφνικό δυνατό σουτ του Γκούρλα από το ύψος της περιοχής, εξαιρετικά αποσοβεί τον κίνδυνο ο Αναστασίου…
  • 75′ με 2η κίτρινη-κόκκινη, παίρνει ΄΄…την άγουσα΄΄ για τ’ αποδυτήρια ο Σηφάκης!
  • 77′ ο κινητικότατος Βουρδάνος πλαγιοκοπεί την άμυνα των γηπεδούχων και από εξαιρετική θέση δεν καταφέρνει να σκοράρει, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία…
  • 86′ η πιό σπουδαία ευκαιρία του Ηρακλή! Ο Π. Λ. Σκριβάνος, βγάζει ασίστ-ξυράφι στον Βογιατζή, που φτάνει μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, σε ανεπανάληπτο τατ-α-τετ με το τέρμα, ο νεαρός όμως σουτάρει και η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναστασίου…!
  • 9ο+2′ ο Βουρδάνος, με προσποιήσεις ξεμαρκάρεται και από το ύψος της περιοχής κεραυνοβολεί, σε ετοιμότητα όμως ο Γεωργίου μπλοκάρει σωτήρια και έξοχα την μπάλα…
  • 90+5′ φάουλ από δεξιά λίγο πάνω από την σέντρα του Βογιατζή, ,από την άλλη πλευρά μέσα στην περιοχή ο Γκούρλας, σουτάρει πάνω στην κίνηση και η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναστασίου..

Εξαιρετική η διαιτησία του Βασίλη Βελέτζα και των συνεργατών του Γιάννη Μητρολιού και Αλέξη Καρβελά, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

***ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. (Άγγελος Βογιατζής):  Γεωργίου, Κοροβέσης (λτ 86′ Στούπας), Δούλος, Ανδρ. Μαρίνος, Μπελίτσος, Γκούρλας, Χασαπίδης, Κουβούσης (78′ Τσούμαρης), Σμυρναίος (61′ Βογιατζής), Τόλης, Π. Λ. Σκριβάνος. 

***ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Νίκος Κιαπέκος): Αναστασίου, Λέκκας, Χασάνδρας, Αν. Καρκαλής, Τσουμάνης, Σηφάκης, Γκίκας, Ι. Καρκαλής (90+4′ Στ. Στούμπος), Αθ. Μαρίνος (46′ Βουρδάνος), Σίδερης, Κουτσαυλής.

***φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι: