Οι νότιοι της Καρύστου εξασφάλισαν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία του ευβοϊκού ποδοσφαίρου με άνεση και έτσι θα δώσουν το παρόν για 4η συνεχή χρονιά στην Α’ Ε.Π.Σ.Ε.

Η Κάρυστος άρχισε την σεζόν με τον Νίκο Κιαπεκο με τον πρώτο προπονητή που θα επίλεγε από την κεντρική Εύβοια ο ψαχνιωτης κόουτς έβαλε τις βάσεις για να επιτύχει η ομάδα τον στόχο της παρουσιάζοντας μια ομάδα συμπαγή και δυσκολοκαταβλητη που θα κυνηγούσε την νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Και με ένα ροστερ αποτελούμενο από έμπειρα παιδιά από την περιοχή της Αθήνας και ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από την περιοχή της Καρύστου δημιούργησε ένα σύνολο να κοιτάξει τον οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια.

Το ξεκίνημα ιδανικό με την ομάδα να ξεκινάει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα αφού στις πρώτες 5 αγωνιστικές η ομάδα δεν είχε γνωρίσει ήττα, το ξεκίνημα αυτό να βοηθάει άψογα την ομάδα που από νωρίς είχε βάλει τις βάσεις παραμονής, η πρώτη ήττα ήρθε από τον Αμαρυνθιακο στο φινάλε με την ομάδα να είναι άκρως ανταγωνιστική.

Η ομάδα πέραν από αποτελέσματα να παίζει και πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά για κάποιο λόγο η ομάδα αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία μαζί του.

Η ομάδα να πορεύεται με τον “παλιό” γνώριμο Γιώργο Τζοκα στον πάγκο, διοίκηση και προπονητής αποφάσισαν να αλλάξουν πλάνο που είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την περιοχή της Αθήνας με την ομάδα να προσπαθεί να πάρει νεαρούς κατά κύριο λόγο ποδοσφαιριστές.

Το εγχείρημα εν τέλει να πετυχαίνει καθώς η ομάδα υλοποίησε τον στόχο της παραμονής, τερμάτισε και ψηλά στην βαθμολογία κάνοντας και κάποιες σημαντικές νίκες και σπουδαία δίπλα όπως μέσα στην Μακρυκαπα και στα Ψαχνα.

Αλλά κόντρα στους μεγάλους Αρτάκη και Αμαρυνθιακο σε δεύτερο γύρο η ομάδα δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και είδε το σκορ να ξεφεύγει.

Το καλύτερο σημείο της σεζόν ήταν το ξεκίνημα όπου κατάφερε να κάνει μια ιδανική εκκίνηση και να μαζέψει αρκετούς βαθμούς που την βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της, το ξεκίνημα της σεζόν ήτανε και το καλύτερο βαθμολογικά αφού μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς σε σειρά αγώνων που είχε να δώσει.

Η νέα χρονιά που έρχεται βρίσκει την Κάρυστο να θέλει να καθιερωθεί στην Α’ τοπική ως μόνιμος θαμώνας της μεγάλης κατηγορίας του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από φέτος, με τον Γιώργο Τζοκα και διοίκηση να συνεχίζουν από ότι φαίνεται στο ίδιο πλάνο από τότε που ήρθε ο ίδιος στον πάγκο της ομάδας.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιώργος Καραβολας με 13 γκολ τον ακολούθησαν ο Αλέξανδρος Ρούσσος με 9 γκολ αλλά αποχώρησε τον Ιανουάριο και Έλτζον Ζανι με 4 γκολ.

Η Κάρυστος ολοκλήρωσε την σεζόν στην 8η θέση με 38 βαθμούς και απολογισμό 11 νίκες – 5 ισοπαλίες και 16 ήττες και συνολικά γκολ 29-52.

Επιμέλεια παρουσίαση Βέττας Μανώλης Κώστας Πουρνής