Σπουδαία μπασκετική παράσταση στην Κάνηθο, που κράτησε 45 αγωνιστικά λεπτά, ανάμεσα σε δυο απ΄ τις πιο σημαντικές επαρχιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Κύμη και Κολοσσός έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, με την ομάδα της Εύβοιας να είναι πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στις λεπτομέρειες και δίκαια επικράτησε, με ηγέτη τον Θάντους Μακ Φάντεν, που για ακόμη μια φορά ήταν εκπληκτικός, σημειώνοντας 42 πόντους (35 στην κανονική διάρκεια) με απολογισμό 6 στα 8 δίποντα, 8 στα 16 τρίποντα, 6 στις 6 βολές ενώ μοίρασε 4 ασίστ και πήρε και 4 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός ΄΄πήρε μπρος΄΄ για τα καλά απ΄ την τρίτη περίοδο και μετά και ήταν εκείνος που ΄΄σκότωσε΄΄ τους Ροδίτες, ειδικά έξω απ΄ την γραμμή του τριπόντου.

Το παιχνίδι στα πρώτα δύο δεκάλεπτα είχε έντονες διακυμάνσεις στο σκορ. Ο Άρης Λυκογιάννης προσπάθησε να δυσκολέψει τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα με ζώνη, όμως η Κύμη ανταποκρίθηκε σχετικά θετικά και έχοντας ένα πολύ καλό τρίλεπτο βρέθηκε στο +7 (18-11) στο 9΄. Το οποίο όμως δεν είχε συνέχεια αφού ο Γυμναστικός ΄΄κατέβασε διακόπτη΄΄ και έτσι επέτρεψε στους φιλοξενούμενους με ένα γρήγορο 0-8 να τελείωσουν την περίοδο με προβάδισμα και με συνολικό σερί 4-25 να ΄΄χτίσουν΄΄ διψήφια διαφορά 14 πόντων (22-36) στο 16΄. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη που με σερί 13-3 στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ΄΄μαζέψει΄΄ αρκετά το σκορ, κάνοντας και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι.

Ο Κολοσσός συντηρούσε μικρό προβάδισμα μέχρι τα μέσα της τρίτης περίοδου, αλλά κάπου εκεί με καλάθι και φάουλ του Μακ Φάντεν και ακόμη ένα τρίποντο στην επόμενη επιθέση απ΄ τον ίδιο, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (53-52) στο 27΄, μετά από πολύ ώρα. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο ως και το 36΄, οπότε και ο Μακ Φάντεν με τρία συνεχόμενα τρίποντα έφερε την Κύμη στο +7 (73-66) στο τρίλεπτο για την λήξη. Οι γηπεδούχοι φαινόνταν να είναι κοντά στην νίκη, όμως 2-3 κακές επιθετικές επιλογές και αντίστοιχες καλές απ΄ τους δωδεκανήσιους έφεραν και πάλι το παιχνίδι στον πόντο 73-72. Τελικά στα 17΄΄ ο Χάρις με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ της κανονικής διάρκειας, αφού στην τελευταία επίθεση ο Μανωλόπουλος ευστόχησε σε τρίποντο, που όμως ήταν για ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου εκπρόθεσμο. Στην παράταση, οι Κουμιώτες συνολικά ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί, ενώ ουσιαστικά όλα τελείωσαν οριστικά, με το σκορ στο 89-86, με το άστοχο τρίποντο του Γουέρ, 8 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του έξτρα πεντάλεπτου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 35-39, 60-59, 77-77, παρ.: 93-88.

Κυμή (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 7(1), Οκερέαφορ 4, Μακ Γκι 9, Μακ Φάντεν 42(8), Σμιθ 17(1), Τσαγκαράκης 5, Κ. Τζόουνς, Κάιζερ 9, Μπάρλος.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 17, Χάρις 15(1), Σχίζας, Μπρέι 14, Ράιτ 6, Μ. Τζόουνς 22, Μπιλλής, Σταμάτης 10(2), Τσαλμπούρης 3(1), Γουέρ 2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιάννης Καστρίτης:΄΄Καλή χρονιά σε όλους, χρόνια πολλά, με υγεία και σε εσάς και στους αθλητές και σε όλους τους συντελεστές του πρωταθλήματος μας. Να ξεκινήσω και εγώ δίνοντας τα συγχαρητήρια μου στον κόουτς Λυκογιάννη και στην ομάδα του Κολοσσού. Σήμερα είδαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, σίγουρα πολύ εντυπωσιακό για όσους το παρακολούθησαν!

Εμείς που το ζούμε από μέσα ξέρουμε ότι, για να δούμε ένα ματς με τόσες πολλές ανατροπές και εναλλαγές του προβαδίσματος, μάλλον και οι δύο ομάδες έχουν κάνει πολλά λάθη και έχουν δώσει την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει και να επανέρχεται. Κάναμε και εμείς αρκετά λάθη σε καθοριστικές επιθέσεις που ίσως να έκριναν και τον τελικό νικητή. Για αυτό το λόγο αποκτά μεγαλύτερη σημασία η νίκη μας και η προσπάθεια των παικτών μας, γιατί παρά τις κάποιες κακές αποφάσεις που πήραμε, μείναμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος και είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και το χαρακτήρα να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και τελικά να το κερδίσουμε!

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν και στους δικούς μας παίκτες, η νίκη αυτή τους ανήκει ολοκληρωτικά. Να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή συνέχεια και στον κόουτς Λυκογιάννη και στην ομάδα του. Καλή συνέχεια και στην δική μας ομάδα, με υγεία πάνω από όλα, γιατί αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα μετά από καιρό που προπονηθήκαμε όλοι μαζί .Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και πολύ δύσκολο, ακόμα και λίγες στιγμές αδράνειας μπορεί να κοστίσουν ένα αποτέλεσμα. Οπότε οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% μέχρι το τέλος.΄΄

Άρης Λυκογιάννης:΄΄Καλή χρονιά, με υγεία σε όλους. Σήμερα έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με μεγάλες ανατροπές και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, που το χάρηκαν πάρα πολύ οι φίλαθλοι και φυσικά και η γηπεδούχος ομάδα που κέρδισε. Να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια για τη νίκη στον κόουτς Καστρίτη, αλλά να δώσω συγχαρητήρια και στη δική μου την ομάδα γιατί έκανε εξαιρετική προσπάθεια κάτω από προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του ματς.

Ο Γεωργαλλής έπαθε λουμπάγκο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ο Σχίζας είχε στομαχικές διαταραχές και ο Ουέαρ έπαθε διάστρεμμα και του έγινε ένεση στο ημίχρονο για να συνεχίσει. Με αυτό τον τρόπο περιορίστηκε αρκετά το rotation, με αποτέλεσμα να φανεί η κούραση των περιφερειακών κυρίως, η οποία επηρέασε και το ματς. Νομίζω ότι γενικά κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Ο ΜακΦάντεν έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, έβαλε κάποια σουτ τα οποία είναι λάθη της άμυνάς μας, κυρίως όταν πήγε ανάποδα στο σκριν ή δύο φορές στο transition που σούταρε μόνος του, αλλά έβαλε και κάποια μεγάλα σουτ που είναι απόρροια της κλάσης του και όχι λάθη της δικής μας άμυνας.

Νομίζω ότι είχαμε σε αρκετές στιγμές την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά χάσαμε κάποια ξεκάθαρα σουτ . Τελικά όπως ανέφερα, στις λεπτομέρειες εμείς χάσαμε και η Κύμη κέρδισε. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια μας και την εικόνα μας, συνεχίζουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Καλή συνέχεια στον κόουτς Καστρίτη και στην ομάδα της Κύμης.΄΄

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κύμη-Κολοσσός Ρόδου 93-89

Πανιώνιος-Άρης 81-87

Τρίκαλα-Ρέθυμνο Cretan Kings 76-86 (κ.δ.: 70-70)

Προμηθέας Πάτρας-ΑΕΚ 69-66

Φάρος Λάρισας-Λαύριο 80-87

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (7.1-5 μ.μ.)

Παναθηναϊκός-Κόροιβος Αμαλιάδας (7.1-6:30 μ.μ.)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 20, Λαύριο 19, Ολυμπιάκος 18, Προμηθέας Πατράς 18, ΑΕΚ 17, ΠΑΟΚ 16, Κολοσσός Ρόδου 16, Ρεθυμνό Cretan Kings 16, Αρής, Φάρος Λάρισας 15, Κύμη 15, Κόροιβος Αμαλιάδας 14, Τρίκαλα 13, Πανιώνιος 12.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η/13-14.1): 13.1: 4:30 μ.μ.: Κόροιβος Αμαλιάδας-Κύμη, Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, 6:30 μ.μ.: Λαύριο-Προμηθέας Πατράς, 14.1: 3:30 μ.μ.: Ρέθυμνο Cretan Kings-Άρης Θεσσαλονίκης, 4:30 μ.μ.: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, 7 μ.μ.: Ολυμπιακός-Φάρος Λάρισας.