Επιβλητική εμφάνιση και νίκη για την Κύμη απέναντι στην φετινή έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, το Λαύριο. Η ομάδα της Εύβοιας κατάφερε να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει πολλές «δεύτερες επιθέσεις», κάτι που της επέτρεψε να φτάσει σε άνετη επικράτηση, προσφέροντας θέαμα στο φίλαθλο κοινό που σχεδόν γέμισε το κλειστό της Κάνηθου. Συνολικά στα 40 αγωνιστικά λεπτά σημειώθηκαν 175 πόντοι, που είναι ένα μεγάλο και «χορταστικό» «over», που ήταν αποτέλεσμα κυρίως του επιθετικού ταλέντου των δύο ομάδων και όχι κάποιας ιδιαίτερης αμυντικής αδυναμίας. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι οι Κουμιώτες μ΄ αυτήν την νίκη «έσπασαν» την μίνι-κακή παράδοση απέναντι στο Λαύριο, το οποίο κέρδισαν για πρώτη φορά στην Α1, απ΄ τ΄ οποίο είχαν χάσει τρεις φορές ως τώρα, σε ισάριθμές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Το συγκεκριμένο ροζ φύλλο αγώνα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς πως ο Γυμναστικός επιβλήθηκε άνετα, απέναντι στην ομάδα που πριν λίγες μέρες «ζόρισε» τον Παναθηναϊκό στην εδρά του, αφού χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να φτάσει στην νίκη με ένα καλάθι διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 10-17 στο 6΄ κάτι που ανάγκασε τον κόουτς Καστρίτη να ζητήσει νωρίς τάιμ άουτ, που είχε αποτέλεσμα, αφού η Κύμη μείωσε στο «μισό» καλάθι λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό στο επόμενο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Σμιθ πέρασαν μπροστά στο σκορ (29-28) στο 13΄. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η Κύμη διατηρούσε μικρό προβάδισμα, σ΄ ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και υψηλό ανταγωνισμό. Οι Ευβοιώτες ξεκίνησαν δυνατά το τρίτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να «χτίσουν» διψήφια διαφορά στο πρώτο τετράλεπτο (59-48), την οποία διατήρησαν στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος της περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0 απ΄ τους γηπεδούχους που τους έφερε στο +17 (75-58), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την νίκη από νωρίς. Η Κύμη δεν απειλήθηκε στην συνέχεια απ΄ το Λαύριο, που παρά τις προσπάθειες του για ανατροπή, το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει στους 11 (77-66) στο 34΄, αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση αφού με σερί 10-0 στο επόμενο δίλεπτο έφτασαν την διαφορά στους 21 (87-66) και έτσι έδωσαν ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο σε μια σπουδαία νίκη!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 47-44, 70-58, 94-81.

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9(1), Οκερεαφόρ 10(2), Μακ Γκι 19, Μακ Φάντεν 18(1), Σμιθ 13(2), Τσαγκαράκης 3(1), Τζόουνς 3, Κάιζερ 8, Μπάρλος 11(2).

Λαύριο (Σερέλης): Βεργίνης 4, Κουζέλογλου 7(1), Μέιερ 15(3), Γκρέι 6(2), Ουίγκινς 11, Λεγκίκας, Νίξον 16(2), Περράκης 3(1), Κακλαμανάκης 4, Λαμπ 7, Μουρ 8.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Γιάννης Καστρίτης: «Θα ξεκινήσω την αναφορά μου δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Σερέλη προσωπικά, καθώς και σε ολόκληρο τον οργανισμό του Λαυρίου για την εξαιρετική εικόνα που έχουν παρουσιάσει στο πρωτάθλημα και για τα αποτελέσματα που έχουν φέρει. Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι τυχαίο, άρα βλέποντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Λαυρίου σημαίνει ότι από πίσω κρύβεται πολύ οργάνωση και πολύ δουλειά επί σειρά ετών.

Όλα αυτά δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια που κατέβαλαν σήμερα οι παίκτες μας. Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, που αν νιώσει άνετα πάνω στο παρκέ μπορεί να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο. Το ζητούμενο ήταν να ήμαστε σκληροί, δεν θέλαμε να χάσουμε και άλλο παιχνίδι στην έδρα μας, ήταν το πρώτο ματς του 2ου γύρου και ξέραμε ότι από εδώ και πέρα ότι γράφει στην ιστορία δεν ξεγράφει. Οπότε έπρεπε να καταθέσουμε καρδιά στο παρκέ και να βάλουμε δύσκολα στο επιθετικό παιχνίδι του Λαυρίου.

Νομίζω ότι οι παίκτες μας όσο περνούσε το ματς ανταποκρινόντουσαν όλο και καλύτερα πάνω σε αυτό το κομμάτι και πραγματικά θεωρώ ότι τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όχι μόνο για την νίκη, όχι μόνο για τους 94 πόντους που σημείωσαν, αλλά και επειδή σήμερα πολλά παιδιά έκαναν πράγματα που είναι έξω από τον μπασκετικό τους χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θυσιάστηκαν για την ομάδα και νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε.

Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας, πρέπει να ξεκουραστούμε, γιατί είμαστε πολύ κουρασμένοι και έχουμε και τραυματίες, όπως ο Μάριος Σακελλαρίου που είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Συγχρόνως όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε το ίδιο σοβαροί στα επόμενα παιχνίδια.

Τέλος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να αφιερώσουμε την νίκη στο κόσμο της ομάδα μας που και σήμερα ήταν κοντά μας και μας στήριξε, όπως κάνει από την αρχή της χρονιάς. Ήμαστε χαρούμενοι που δίνουμε στους φίλαθλους μας την χαρά της νίκης όποτε μπορούμε, όποτε ήμαστε καλοί και το δικαιούμαστε»

Χρήστος Σερέλης: «Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κύμης και στον κόουτς Καστρίτη. Σήμερα ήταν καλύτεροι για πάνω από 30 λεπτά, κέρδισαν δίκαια, πάλεψαν περισσότερο και έδειξαν να θέλουν περισσότερο το ματς. Όχι φυσικά ότι εμείς δεν το θέλαμε, αλλά στις μάχες η Κύμη πήγαινε πρώτη στην μπάλα, όπου κάποιος παίκτης τους είχε μειονέκτημα προσπαθούσαν να το καλύψουν οι υπόλοιποι. Γενικά παίζει πολύ καλά εδώ και αρκετό καιρό και της αξίζει η νίκη 100%.

Εμείς είχαμε καιρό να κάνουμε μια εμφάνιση που να μην είναι ισορροπημένη σε άμυνα και επίθεση, ίσως από την 2η αγωνιστική στα Τρίκαλα. Θα βάλουμε τώρα το κεφάλι κάτω, θα δουλέψουμε, θα ξαναβρούμε την αμυντική μας ισορροπία και θα ξαναπαίξουμε το μπάσκετ που μας έχει δώσει τις νίκες μέχρι τώρα. Συγχαρητήρια ξανά στην Κύμη και στον κόουτς της».

Για τις δεύτερες επιθέσεις της Κύμης στο δεύτερο ημίχρονο: «Τα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο δείχνουν πόσο περισσότερο πάλεψαν οι παίκτες της Κύμης από εμάς. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί στην ατομική άμυνα μας και αυτό νομίζω ότι ήταν το καθοριστικότερο σημείο σήμερα. Είχαμε πει να κάνουμε κάποια πράγματα απέναντι σε συγκεκριμένους παίκτες της Κύμης, τα οποία δεν τα κάναμε σωστά. Τους δώσαμε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό, ενέργεια, είχαν θέληση και πίστη από νωρίς ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα το χάσουν».

Για το αν τα κολακευτικά λόγια που ακούγονται για το Λαύριο λόγω της εξαιρετικής του πορείας δημιούργησαν πρόσθετο άγχος στους παίκτες και τους αποσυντόνισαν: «Δεν το νομίζω αυτό. Αυτό που μπορεί να μας αποσυντόνισε κάπως είναι ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό έγινε Δευτέρα Βράδυ. Αν ήταν Σάββατο βράδυ μπορεί να ήμασταν πιο έτοιμοι σήμερα, καθώς παίξαμε 50 λεπτά με μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και με το παιχνίδι να πηγαίνει στο πόντο.

Είχαμε και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και σίγουρα δεν προπονηθήκαμε αυτήν την εβδομάδα όπως θα θέλαμε. Έπαιξε ρόλο σε μεγάλο βαθμό αυτό το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι όλοι μέσα στην ομάδα θα τα καταφέρουμε να μην κοιτάξουμε αφ΄υψηλού καμία ομάδα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε κάθε εβδομάδα για την θέση στην οποία βρισκόμαστε, τουλάχιστον να ήμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θεωρώ ότι στην ζωή οι ευκαιρίες δεν σου παρουσιάζονται εύκολα και πρέπει όταν έχεις κάποιες ευκαιρίες για κάτι καλύτερο να προσπαθήσεις να το πάρεις».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Κύμη-Λαύριο 94-81, Ρέθυμνο Cretan Kings-Κολοσσός Ρόδου 89-61, Πανιώνιος-Φάρος Λάρισας 74-66, Τρίκαλα-ΑΕΚ 71-82, Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ 81-68, Άρης-Κόροιβος Αμαλιάδας (28.1-5 μ.μ.), Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (29.1-7 μ.μ.).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 26, Ολυμπιακός 23, Λαύριο 23, ΑΕΚ 22, Προμηθέας Πάτρας 22, ΠΑΟΚ 22, Ρέθυμνο Cretan Kings 21, Κολοσσός Ρόδου 21, Κύμη 20, Φάρος Λάρισας 19, Άρης 18, Τρίκαλα 17, Πανιώνιος 17, Κόροιβος Αμαλιάδας 17.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η/3-4.2): 3.2: 4.30 μ.μ.: Φάρος Λάρισας-Προμηθέας Πάτρας, Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος, Λαύριο-Τρίκαλα, 5 μ.μ.: ΑΕΚ-Άρης, 6.30 μ.μ.: Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο Cretan Kings, 4.2: 4.30 μ.μ.: Ολυμπιακός-Κύμη, 6.30 μ.μ.: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.