Με 2-0  επικράτησε ο Νηλέας Νεοχωρίου του Δύστου στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΕ και εκμεταλλευόμενος το ρεπό των Σκυριανών αναδείχτηκε πρωταθλητής επιστρέφοντας στην Α’ ΕΠΣΕ μετά από 9 χρόνια στην Β’ κατηγορία.

Η ομάδα του Μίλτου Καρατζά μετά το τελευταίο κακό αγωνιστικά διάστημα έκανε τα εύκολα δύσκολα στο πρωτάθλημα και έπαιζε με την πλάτη στον απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε άγχος και ήρθε στο Νεοχώρι για να παίξει για την ιστορία της και την φανέλα της.

Στο 5’ ο Χάρης Φρυγανάς εκτέλεσε φάουλ ο Αντώνενας απόκρουσε ασθενώς με τον Σμπιληρή κάνει το 1-0 και τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για οφ σάιντ του σκόρερ.

Στο 13’ ο Αν. Μαστρκώστας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Απόστολου Πιλάτη ο Γκάτσος έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Γιάννης Σταματάκος που ήρθε από την Μύκονο μόνο για αυτό το ματς έκανε το 2-0 πανηγυρίζοντας έντονα με τους φιλάθλους του Νηλέα Ν. έντονες και πάλι οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς τον διαιτητή Γκάτσο για το πέναλτι που έδωσε.

Oι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και απείλησαν με σουτ των Στουραίτη και Βασίλη Τσαλιαγκού ένω ζήτησαν  με την σειρά τους δύο φορές πέναλτι σε ανατροπές των Δελλή και Σούλη Ποδαρά.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίε ευκαιρία με τον Αν Μαστροκώστα να νικιέται σε τετ-α-τετ από τον Αντώνενα λίγο πριν το ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο ο Νηλέας Νεοζωρίου έκανε διαχείριση του 2-0 παρότι έχασε ευκαιρία με τον Σταματάκο να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-τ-τετ και το 2-0 να μένει σαν τελικό σκορ δίνοντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι αν και αδιάφοροι βαθμολογικά στάθηκαν με αξιοπρέπεια αγωνιστικά δείχνοντας ότι η τέταρτη θέση που κατέλαβαν στον βαθμολογικό πίνακα μόνο τυχαία δεν ήταν.

Στο τέλος του αγώνα ο Δύστος εξέφρασε έντονα παράπονα για την διαιτησία του Κώστα Γκάτσου και τις αποφάσεις που πήρε στο παιχνίδι μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με αποχώρηση στο ημίχρονο με την λογική να πρυτανεύει για τον καλό της ομάδας πάνω από όλα και να αγνίζεται κανονικά στο β’ ημίχρονο.

Τον αγώνα σφύριξε ο Κωστας Γκάτσος με συνεργάτες τους Αντώνη Ιωάννου και Κώστα Δάλλα.

Το Δ.Σ του Νηλέα Μεοχωρίου έκανε το τραπέζι σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία μετά το τέλος του αγώνα σε ταβέρνα του Νεοχωρίου με τον πρόεδρο Σπύρο Κατσινή να αποθεώνεται από όλους μέσω skype μιας και έλειπε το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Nηλεας Νεοχωρίου(Μ.Καρατζάς): Γ. Κότσαρης, Ξύγγης, Κ. Κότσαρης, Σμπιλήρης, Φρυγανάς, Σ. Κότσαρης, Μ. Μαστροκώστας(60’Γιαγκίνης), Μπάνος, Α. Μαστροκώστας(88’Αναστασίου), Σταματάκος(88’Σπανός), Τζόκας(65’Αρκάς).

Δύστος(Σ.Νικολάου): Αντώνενας, Μάλλιος, Μεγαρίτης, Κόλλιας, Απ. Πιλάτης, Θεοδωρακόπουλος, Περιβολάρης, Στουραΐτης, Τσαλιαγκός, Δελλής(46’Αποστολου), Ποδαράς(83’Νικολαου0.

Για περισσότερες φωτογραφίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ