Η Χαλκίδα WFC έφυγε από το γήπεδο των Καλυβίων με έναν βαθμό μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής απέναντι στις δυνατές Νηρηίδες. Η ομάδα του Κώστα Σταμέλου εμφανίστηκε με 9 νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα, κάτι που μαρτυρά την ποιοτική ενίσχυση του καλοκαιριού. Από το περσινό ρόστερ ξεκίνησαν μόνο η Αρκουλή και η Καραγιάννη, ενώ γρήγορα, μόλις στο 10’, η Κόρδη μπήκε ως αλλαγή.

Ο δυνατός άνεμος που φυσούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ομάδων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενες βρέθηκαν κόντρα στον ισχυρό άνεμο και αντιμετώπισαν το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχαν ήδη μία αναγκαστική αλλαγή και ένα χαμένο πέναλτι. Δεν τα λες λίγα…

Ωστόσο, όταν έκλεισε το 45λεπτο με σκορ 0-1, η αίσθηση που έμεινε ήταν πως το σκορ ήταν μικρό για να θεωρηθεί δίκαιο. Δεν ήταν το χαμένο πέναλτι της Πλυτά που δημιουργούσε αυτή την εντύπωση, αλλά κυρίως η εικόνα του αγώνα. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων ξεκινούσαν κυρίως από την τροφοδοσία της Terrell, της 23χρονης Αμερικανίδας με κορμοστασιά που δικαιολογεί την αρχική της ενασχόληση με το American Football, αλλά σταματούσαν εκεί. Η Αργυριάδη και η Αρκουλή δεν της επέτρεπαν να πάρει “ανάσα” και μπάλα. Χαρακτηριστικά, η Δημητροπούλου άγγιξε τη μπάλα για πρώτη φορά στο 40’, ενώ οι γηπεδούχες κέρδισαν το μοναδικό κόρνερ του πρώτου ημιχρόνου στο 42’.

Στα άκρα, λειτούργησαν πολύ καλά τα δίδυμα Βαϊτση – Μίσσια από τα δεξιά και Γεωργίου – Κόρδη από τα αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης η Μακρή πίεζε ψηλά την άμυνα, έδινε μάχες με τα σέντερ μπακ, κυνηγούσε χαμένες μπάλες και άνοιγε διαδρόμους στα χαφ για να ανέβουν. Μόνον στη μεσαία γραμμή παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, παρά την καλή ημέρα που βρέθηκε η Μπριασούλη. Η Καραγιάννη ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, επηρεασμένη από πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η Πλυτά αδίκησε το ταλέντο και την εμπειρία της, αφήνοντας το άστοχο πέναλτι του 14’ να χαλάσει την ψυχολογία της.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα άλλαξε. Οι γηπεδούχες εμφανίστηκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα, ενώ η Χαλκίδα δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην ευνοϊκή φορά του ανέμου. Μετά το 63’ που ήρθε η ισοφάριση και η αναγκαστική αλλαγή της Αρκουλή, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, καθώς ο δυνατός άνεμος κουράζει τις παίκτριες και η είσοδος των Κριθαρέλη και Πετράκη δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού.

Το σκορ άνοιξε στο 31’ όταν η Μπριασούλη κινήθηκε ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και σέρβιρε μαγική κάθετη πάσα στην Μίσσια, η οποία πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλαμι. Νωρίτερα, η Πλυτά είχε χάσει πέναλτι που κέρδισε η Μακρή, αφού η εκτέλεση ήταν κακή και πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Η ισοφάριση ήρθε στο 63’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η Αργυριάδη έχασε για μια φορά την Terrell, η οποία σηκώθηκε ανενόχλητη στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε την Δημητροπούλου.

Η ομάδα ξεκινά την Τρίτη την προετοιμασία για το ματς της ερχόμενης Κυριακής (16:00 εναντίον Ποντιών Δραπετσώνας – γήπεδο Βούρκου), ενώ παράλληλα θα γίνουν εκτιμήσεις για τα προβλήματα τραυματισμών της πρεμιέρας. Η Ξέρα αποχώρησε μόλις στο 10’ με πρόβλημα στο γόνατο, η Αρκουλή τελείωσε με πρόβλημα στο γόνατο, η Βαϊτση απέκτησε αιμάτωμα στα ζυγωματικά από μαρκάρισμα της Κότο, η Καραγιάννη αποχώρησε στο τέλος του ημιχρόνου, ενώ και η Καββαθά είχε ενοχλήσεις κατά την προθέρμανση του δεύτερου ημιχρόνου.

ΝΗΡΗΙΔΕΣ ΦΘΙΑΣ (Δημήτρης Αποστολόπουλος): Bellamy, Νταρλαδήμα (46′ Χουτουριάδου), Μπαλκουρά, Βόλη, Πενταγιώτη, Adam (88′ Γραφανάκη), Σακκά (40′ Χότζα), Cotto, Terrell, Νέλλα (76′ Ογκίτσι), Haga (76′ Λατσούδα)

ΠΓΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Κώστας Σταμέλος): Δημητροπούλου, Μίσσια, Γεωργίου, Βαΐτση, Πλυτά, Αργυριάδη, Μπριασούλη, Ξερά (10′ λ.τ. Κόρδη), Αρκουλή (63’ λ.τ. Πετράκη), Μακρή, Καραγιάννη (46’ Κριθαρέλη)