Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την Αρτάκη, που «έσπασε» την κακή παράδοση στην Τριάδα, όπου κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έτσι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την ξέφρενη πορεία των τελευταίων αγωνιστικών συμπληρώνοντας 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια με τον Βαγγέλη Ζέρβα και 9 αγωνιστικές αήττητοι (τελευταία ήττα στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στο Αυλωνάρι). Το «χρυσό» γκολ της νίκης σημειώθηκε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κολιόπουλο να εκμεταλλεύεται κακή συνεννόηση μεταξύ Μάλλιαρη και Ευαγγελινού. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟΝΑ, πήρε την μπάλα και με ωραίο πλασέ με την μία σε κενή ουσιαστικά εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «κλειδώσει» την νίκη για την ομάδα του, πέντε λεπτά μετά το 0-1, με πλασέ και πάλι απ΄ τα όρια της περιοχής, που είχε κατάληξη στο αριστερό κάθετο δοκάρι, των γηπεδούχων.

Ο ΑΟΝΑ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 2΄ είχε την πρώτη τελική, μετά από παράλληλη σέντρα του Μπασινά και κεφαλιά του Ταψή, που όμως έφυγε ψηλά άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο Μπασινάς, έκανε παράλληλο συρτό γύρισμα προς την μικρή περιοχή. Ο Τσαλιαγκός, άθελα του φυσικά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, προσπαθώντας να μαρκάρει τον Λούκα, που ακολουθούσε την φάση και υποδείχτηκε σε θέση οφ-σαίντ, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί. Ειδικά μέχρι 25΄ περίπου οι Αρτακιανοί συνέχισαν να υπερέχουν, αλλά μετά το πρώτο 10λεπτο ο Παντριαδικός άρχισε να «παίρνει μέτρα» στο γήπεδο, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός επιθετικά. Η έλλειψη -λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων- του σεντέρ φορ Παναγιώτη Καραντάκη, που με 12 γκολ είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, ήταν φανερή. Στο δεύτερο «μισό» του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι πήγε στην δύναμη, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου, οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ του Γιώργου Χασάνδρα, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω απ΄ τ΄ οριζόντιο δοκάρι. Αξίζει ν΄ αναφέρουμε πως η αναγκαστική αλλαγή του Μπισμπικόπουλου, που φαίνεται πάντως να μην έχει κάτι σοβαρό και θα είναι άμεσα διαθέσιμος στην συνέχεια του πρωταθλήματος, επέφερε αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη των φιλοξενούμενων. Στην θέση του στο κέντρο της άμυνας πέρασε ο Ταψής, την θέση του οποίου στο δεξιό άκρο της άμυνας πήρε ο Κολιόπουλος, που ξεκίνησε -σε θέση έκπλήξη- ως σέντερ φορ, την θέση του οποίου πήρε ο Λειβαδίτης, που ήρθε απ΄ τον πάγκο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν τον ΑΟΝΑ, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση. Οι Αρτακιανοί ισορρόπησαν σταδιακά το παιχνίδι και απ΄ την στιγμή που πήραν το προβάδισμα, χωρίς να κλειστούν ιδιαίτερα πίσω, είχαν κυρίως το νου τους στο πως δεν θ΄ αφήσουν την ομάδα της Τριάδας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά και στο πως να «ροκανίσουν» έξυπνα τον χρόνο που απέμενε. Ο Παντριαδικός είχε φανερά την πρωτοβουλία των κινήσεων, απ΄ το 80΄ και μετά, έφερε την μπάλα αρκετές φορές κοντά στα καρέ των φιλοξενούμενων, όμως και αυτήν την φορά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της Αρτάκης, που με ώριμη τακτική κράτησε το σπουδαίο «διπλό» ως το φινάλε.

Παντριαδικός (Τσιμιχόδημος): Ευαγγελινός, Καραμπέτσος (79΄ Γκρινιάρης), Αναστασίου, Χαζαρίδης, Μάλλιαρης, Τσαλιαγκός, Γ. Χασάνδρας, Δ. Χασάνδρας, Τσούτσης, Μουτουσίδης, Βαξεβάνης.

Αρτάκη (Ζέρβας): Τσάμαρης, Ταψής, Μπαλαμπάνης, Μπισμικόπουλος (15΄ Λειβαδίτης λ.τ.), Τσούτης, Μαστροκώστας, Λούκας, Κονόμι, Μπασινάς (90΄+4΄ Λούρος), Γκάβαλης (62΄ Γκέκας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Λήλας Βασιλικού-ΑΕΚ Χαλκίδας 2-0, Αστέρας Βατώντα-Απόλλων Ερέτριας 1-6, Μακρυκάπα-Καστέλλα 1-1, Αυλωνάρι-Ελλήσποντος Λαμψάκου 1-2, Όλυμπος Γυμνού-Σκεπαστή 4-1, Παντριαδικός-Αρτάκη 0-1, Κόσκινα-Αιδηψός 3-2, Ολυμπιακός Χαλκίδας-Ηρακλής Ψαχνών 1-1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Απόλλων Ερέτριας 42, Λήλας Βασιλικού 34, Αρτάκη 26, Μακρυκάπα 25, Αυλωνάρι 23, Ελλήσποντος Λαμψάκου 21, Αστέρας Βατώντα 21, Αιδηψός 20, Όλυμπος Γυμνού 20, Καστέλλα 20, Ηρακλής Ψαχνών 20, Κόσκινα 17, Παντριαδικός 15, Σκεπαστή 12, Ολυμπιακός Χαλκίδας 9, ΑΕΚ Χαλκίδας 4.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η/27-28.1.18, 3:15 μ.μ.): 27.1: ΑΕΚ Χαλκίδας-Όλυμπος Γυμνού, Απόλλων Ερέτριας-Μακρυκάπα, Καστέλλα-Ολυμπιακός Χαλκίδας, 28.1: Αυλωνάρι-Λήλας Βασιλικού, Ελλήσποντος Λαμψάκου-Αστέρας Βατώντα, Σκεπαστή-Παντριαδικός, Αρτάκη-Κόσκινα, Ηρακλής Ψαχνών-Αιδηψός.