Σε ένα παιχνίδι με διαδικαστικό χαρακτήρα, ο ΑΟ Χαλκίς νίκησε με 2-1 την Προποντίδα εκτός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ευβοιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά είχε βρει νικητή τον ΑΟΧ με 9-2, στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας.

Το παιχνίδι:

Πρώτος στο παιχνίδι απείλησε ο ΑΟΧ,με το σουτ του Σταματούκου στο 3’ να φεύγει άουτ.

Η Προποντίδα απάντησε στις ευκαιρίες, αλλά το γκολ του Φρυγανά στο 20’ θα ακυρωθεί σαν οφσάιντ.

Στο 33’, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Σπυριδάκης για τον ΑΟΧ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα μπει στην περιοχή, θα βγει τετ α τετ με τον Σιμιστήρα, αλλά το πλασέ του καταλήξει στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο 44’ η Χαλκίδα θα κάνει το 0-1,με πέναλτι! Ύστερα από μαρκάρισμα του Φρυγανά πάνω στο Παλαιολόγο, εντός περιοχής, ο διαιτητής θα δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σταματούκος, ο οποίος ευστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Ημίχρονο 0-1.

Στο 68’ , ο Σταματούκος θα σεντράρει στην περιοχή, ο Παλαιολόγος θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα βρει το κάθετο δοκάρι του Σιμιστήρα.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 71’, ο Παλαιολόγος θα σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, και θα νικήσει τον Σιμιστήρα κάνοντας το 0-2 για τον ΑΟ Χαλκίς.

Η Προποντίδα θα μειώσει για το τελικό 1-2, με εύστοχο πέναλτι του Φρυγανά στο 88ο λεπτό. Το πέναλτι κέρδισε ο Τσακλάνος, αφού ύστερα από δική του εκτέλεση φάουλ, παίκτης της Χαλκίδας που ήταν στο τείχος, μέσα στην περιοχή, έδιωξε την μπάλα με το χέρι.

*Προποντίδα (Δημ. Καραγιάννης): Σιμιστήρας, Αθανασίου (46’ Σαμαράς), Ελευθεριάδης, Θαλάσσης, Φρυγανάς, Αναγνώστου (51’  Τσακόγιας), Σταθόπουλος (71’ Τσακλάνος Χρ.), Βελούσι, Παπαδόπουλος, Στούπας, Γκιόσι (65’ Νερούτσος).

ΑΟ Χαλκίς (Δημήτρης Λύκος):  Ανδρούτσος, Χολέβας (33’ Γιαλαμίδης, 62’ Σχίζας), Δούλος, Μπούζουρας, Φουντοραδάκης, Τόλης, Ντάμπος, Σταματούκος, Σπυριδάκης, Παπαδάκης (Βέργος 45’).

Διαιτητής: Γιώργος Κασομούλης (βοηθοί: Σοφίου – Ιωάννου)