Ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι από τα 3 των μπαράζ ανόδου στην Α’ ΕΠΣΕ! Όπως φάνηκε οι δύο μνηστήρες για την άνοδο είναι ο Σταυρός και τα’ Αλάτσατα, καθώς η ομάδα της Σκύρου, δεν φαίνεται να ΄΄΄θέλει΄΄ αυτή την άνοδο, για πολλούς και διάφορους λόγους…
Έτσι οι δευτεραθλητές του 1ου και του 2ου ομίλου, ουσιαστικά μονομάχησαν για την πολυπόθητη άνοδο και φυσικά το παιχνίδι στο ΄΄Νίκ. Κίλιμπας΄΄ της Αρτάκης, ήταν μονόδρομος, καθώς ο νικητής έπαιρνε τεράστιο προβάδισμα…
Πολύς κόσμος στην εξέδρα και το παιχνίδι πήρε φωτιά από το ξεκίνημα καθώς ο Σταυρός πολύ γρήγορα πήρε κεφάλι στο σκορ και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο έκανε το 2-0, βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους του!
Οι παίκτες του Άγγ. Βογιατζή με την ψυχολογία στα ύψη ήταν κυρίαρχοι στο α’ μέρος και θα μπορούσαν να έχουν ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ…
Οι Χαλκιδέοι, δυστυχώς μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε καμία στιγμή την αντίπαλη εστία…
Στο β’ μέρος το σκηνικό άλλαξε, ο Σταυρός πρόσεξε ιδιαίτερα την άμυνά του προασπίζοντας το 2-0, ενώ τ’ Αλάτσατα παρ’ ότι κυριάρχησαν και περιόρισαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο, δεν μπόρεσαν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις να απειλήσουν τον Σαμαρά… Με τα ατού τους Λαλανίτη, Αργυρό και Ζαχαριάδη ΄΄μπλοκαρισμένα΄΄ από τους αμυντικούς του Σταυρού, οι επιλογές των Χαλκιδέων ήταν ελάχιστες, όπως και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν… Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Σταυρού, που πλέον με μια ισοπαλία –ένα βαθμό- στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Σκύρο θα πανηγυρίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας, μετά από πάρα πολλά χρόνια…
*οι πιο σημντικές στιγμές του αγώνα:

  • Ο ΄΄χρυσός σκόρερ΄΄ του Σταυρού, Ανέστης Χασαπίδης!

    4’ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, τραγικό λάθος των αμυντικών των Αλατσάτων, ο ταχύτατος Χασαπίδης μπαίνει πανέξυπνα και με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ!

  • 5’ στην επόμενη επίθεση μεγάλη ευκαιρία για τον Μουτουσίδη που από θέση βολής, σουτάρει και σώζει ο Δεληγιάννης.
  • 14′ ο Τζαμίχας βγάζει ασίστ στον Μουτουσίδη, τετ-α-τετ με τον Δεληγιάννη, όμως πάλι ο έμπειρος τερματοφύλακας των Αλατσάτων επενέβη σωτήρια!
  • 28′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-0, ξαφνικό σουτ του Σπανού, ο Δεληγιάννης έδιωξε, αλλά η μπάλα πήγε στο Χασαπίδη που νίκησε για δεύτερη φορά τον Χαλκιδέο τερματοφύλακα και έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση!
  • 33′ ο Χασαπίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα στην άμυνα και πλασάρισε, έδιωξε ο Δεληγιάννης, όπως-όπως, η μπάλα κοντράρει, στον επιθετικό του Σταυρού και φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
  • 39’ & 45’ δύο καλοχτυπημένα φάουλ του Αργυρού, όπμως ο Σμαράς σε ετοιμότητα μπλόκαρε αποτελεσματικά!
  • 57’ μέσα στην περιοχή ο Λαλανίτης σουτάρει όμως ο Σαμαράς, διώχνει σωτήρια με το πόδι…
  • 79’ κόρνερ του Αργυρού, δυνατή κεφαλιά του Θωμόπουλου, η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο διοκάρι…
  • 90’ τετ-α-τετ ο Ντούμας, σουτάρει και ο Δεληγιάννης διώχνει έξοχα…
  • 90+2’ κοντινό σουτ του Τσάλα, η μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι…

Λίγο πριν την λήξη ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στον Ρούσσο και τον Αργυρό τους στοίχισε  την αποβολή τους.
Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους παίκτες του Σταυρού!
Αργότερα και εκτός αγωνιστικού χώρου …έλαβε χώρα κι άλλος ένας διαπληκτισμός, με αποτέλεσμα στο ΦΑ να γράφτούν τα ονόματα των Μαρίνου και Σεχάϊ!

Άριστη η διαιτησία του Γιώργου Λάμπρου και των συνεργατών του Κώστα Κωνστάντιου και Αντώνη Ιωάννου, 4ος ήταν ο Μάριος Πόγκας.

ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ (Άγγελος Βογιατζής): Σαμαράς, Βογιατζής, Μαρίνος (67′ Οσμάνι), Ταψής, Σεΐτης (84′ Αν. Καρκαλής), Ρούσσος, Χασαπίδης (55′ λ.τ. Αλαφάκης), Σπανός, Ντούμας, Μουτουσίδης, Τζαμίχας.

ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ (Γιάννης Φούρλης): Δεληγιάννης, Ζαφείρης, Ντούκα, Ζιζόλλι (80′ Τσάλλας), Θωμόπουλος, Σεχάι, Βλάχος, Παπίλας, Λαλανίτης, Αργυρός, Π. Ζαχαριάδης (65′ Σαμπάνης).

*για το φωτορεπορτάζ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ