Ένα εύκολο απόγευμα είχε σήμερα η πρωτοπόρος της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ XBA απέναντι Τελεθριακό στο ντέρμπι της αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ιστιαίας. Η ομάδα του Μπρατσιάκου επικράτησε με 91-70 και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα δείχνοντας πως πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να χάσει.

Το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο με τις ομάδες να είναι κοντά σκορ. Από κει κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και συντήρησαν μια διαφορά πάνω από είκοσι πόντους σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του ματς, απέναντι σε έναν Τελεθριακό που είχε αρκετές άστοχες επιθετικές επιλογές και δεν μπόρεσε να βρει τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Βέβαια σ’ αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι δύο απ’ τις βασικότερες μονάδες του, ο Θοδωρής Ρουμελιώτης και ο Ντονάλτο Χοτζαλάρι δεν έχουν επανέλθει πλήρως αγωνιστικά απ’ τους πρόσφατους τραυματισμούς τους.

Καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η δεύτερη περίοδος, όπου το XBA με ένα επι μέρους 10-23 κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του.

Οι μοναδικοί που ξεχώρισαν απ’ το συγκρότημα του Μάκη Φώτου ήταν οι Γιώργος Ρουμελιώτης και Μάριος Μπολμάτης, ενώ από το XBA Οι Κοσμετάτος, Κατσούλας, Τσιριμώκος και Πελεκούδας.

Δεκάλεπτα: 21-32, 31-55 (10-23), 50-76 (19-21), 70-91(20-15)

Διαιτητές: Κουτσιμπός – Ντάνος

Τελεθριακός (Φώτου): Μέτα 2, Ρουμελιώτης Θ., Παπαθανασίου 8 (2), Ρουμελιώτης Γ. 30 (5), Μπόλματης 14 (4), Χοτζαλάρι 4, Τσιτούμης, Ματάκιας, Κιαπέκος 12, Ανδρίτσος

ΧΒΑ (Μπρατσιάκος): Ντουζίδης 2, Μπρατσιάκος 8 (2), Σταθόπουλος, Κοσμετάτος 25 (3), Κατσούλας 14 (3), Βογιατζής 2, Χατζηστάμου, Τσιριμώκος 11 (2), Πελεκούδας 20, Κατσαγώνας 4, Καρανάσος Αλ. 2, Στεφάνου 3 (1)