ΣΗΜΕΙΩΣΗ ″Δ & Α″: …συνεχίζουμε την παρουσίαση, του 13ου από τους 16 μονομάχους της Α’ ΕΠΣΕ στην αγωνιστική περίοδο, που λόγω ″κορονογιού″, διεκόπη την 6η αγωνιστική, με την επιβολή του lockdown, και που είναι άγνωστο το ″…τι μέλλει γενέσθαι″!

13-Α.Ο.Φ. ΛΗΛΑΣ Βασιλικού
  -θέση στην βαθμολογία: 13η -βαθμοί: 6
-νίκες: 1, -ισοπαλίες: 3, ήττες: 2, τέρματα: 8-13 (ανά αγώνα: 1.33-2.17)…
-εντός έδρας (4 αγώνες): 1 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, τέρματα: 7-9
-εκτός έδρας (2 αγώνες): καμία νίκη 1 ισοπαλία & 1 ήττα, τέρματα: 1-4

*Ο ΄΄Λαμπαδηδρόμος΄΄ του Βασιλικού, αναζητά εδώ πάνω από μια 10ετία, την χαμένη του αίγλη, η μετά-Αγραφιώτη εποχή ήταν μια περιπέτεια μακροχρόνια και επώδυνη, οπωσδήποτε!
Στην εντυπωσιακή και πλέον ιστορική πορεία στην ιστορία του Λήλα, σε Πανελλαδικό επίπεδο, καταγράφονται, η παρουσία της ομάδας στην Γ’ Εθνική (2004-06) αλλά και η 9χρονη (1990-1997 & 2002-2004), στην Δ’ Εθνική, αλλά και η εκτόξευση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (1999-2000), όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα Κυπελλούχο, ΠΑΝΟ Μαλλίων!
Ο αλησμόνητος Αντώνης Αγραφιώτης, άνθρωπος με όραμα, προσπάθησε να κάνει μια κίνηση ΄΄ρουά-ματ΄΄  στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, με την ΄΄συγχώνευση΄΄ του Λήλα και του ΑΟ Χαλκίς, προσέκρουσε όμως πάνω σε μύριες όσες αντιξοότητες και στενόμυαλες κόντρες, με αποτέλεσμα την διάλυση της ομάδας του Λήλαντα, αλλά την απαρχή της απαξίωσης του ΑΟ Χαλκίς!
Το 2007 ο ΄΄Λαμπαδηδρόμος΄΄ του Βασιλικού, επαναδραστηριοποιείται και αρχίζει μια προσπάθεια να γίνει ο Λήλας και πάλι πρωταγωνιστής στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Εύβοιας! Ο απολογισμός αυτής της προσπάθειας, ήταν ένας τελικός Κυπέλλου Εύβοιας (2017 το Κύπελλο ο Ηρακλής Ψ., στα πέναλτι) και την αμέσως επόμενη χρονιά (2017-18) να χάσει το πρωτάθλημα, στον ΄΄πόντο΄΄ από τον Απόλλωνα της Ερέτριας!

Τάσος Ταυταρίδης

Ακολούθησαν δύσκολα χρόνια για τον Λήλα, με διοικητικές εναλλαγές και πολλές αναζητήσεις! Αλλά ο Λήλας στάθηκε ΄΄τυχερός΄΄, καθώς μια πολύ καλή, αξιόλογη και ουσιαστική παρουσία (και φέτος), στον πάγκο της ομάδας, του δουλευταρά Τάσου Ταυταρίδη, που πραγματικά κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολύ δουλειά, καταφέρνει και κρατά ΄΄όρθιο΄΄ τον ΄΄Λαμπαδηδρόμο΄΄!
Στο έμψυχο υλικό, που δεν είχε σοβαρές ΄΄απώλειες΄΄, προστέθηκαν ο πορτιέρε Κώστας Τσαβαρής, ο νεαρός ταλαντούχος Χάρης Κροκόδειλος, ο έμπειρος αμυντικός Θανάσαης Κουτσαυλής, οι μέσοι Κώστας Αλεξίου & Χρήστος Πεσχύρας, ο σκόρερ Βαγγέλης Ρουμπής και πρόσφατα ο Αντ. Ζαούρης!
Οι βιβλικές καταστροφές, από τις πλημμύρες που έπληξαν το Ληλάντιο, κατέστρεψε και το γήπεδο του Βασιλικού, με αποτέλεσμα ο Λήλας να βρίσκεται ΄΄φιλοξενούμενος΄΄ στο γήπεδο του γειτονικού Αφρατίου!
Βέβαια το ξεκίνημα για τον Λήλα δεν ήταν το απαιτούμενο και η ομάδα μόλις την 6η αγωνιστική, κατάφερε, με δυσκολία να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, επί της Αιδηψού (2-1)!  Αξιοσημείωτο, το ότι ο Λήλας έχει ″βρει δίκτυα″ σε όλα τα παιχνίδια!

*Στις 6 μέχρι τώρα αγωνιστικές, ο κόουτς-Τάσος Ταυταρίδης, έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 21 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους, με το απόλυτο συμμετοχών (6Χ90=540’), έχουν 3 ποδοσφαιριστές ο εμβληματικός αρχηγός, Γιώργος Παπίλας, ο αμυντικός Θανάσης Κουτσαυλής και ο επιθετικός Κώστας Αναγνώστου! Τους ΄΄3΄΄ ακολουθούν με συμμετοχές και στα 6 παιχνίδια, αλλά με ελάχιστα λεπτά λιγότερα, ο Γιάννης Καραλής (535’) και ο Βαγγέλης Ρουμπής (530’)!  Συμμετοχή και στα 6 παιχνίδια κατέγραψαν οι Χάρης Κροκόδειλος (360’), Αντώνης Τζαφέρος (423’), Κώστας Αλεξίου (495’), Χρήστος Πεσχύρας (109’) και Κώστας Αγγελάκης (244’)!

*΄΄μέτρια΄΄ θα χαρακτηρίζαμε την επίθεση , ενώ κάτω του μετρίου η άμυνα, με επιδόσεις, 13 γκολ στο παθητικό και 8 στο ενεργητικό!

Βαγγέλης Ρουμπής

*Στον πίνακα των σκόρερς, στην κορυφή, για τους ΄΄Ποταμήσιους΄΄, με 4 γκολ, ο νεοφερμένος Βαγγέλης Ρουμπής και ακολουθεί με 2 γκολ ο Κώστας Αναγνώστου!

*Ο ΛΗΛΣΑ Βασιλικού τις 6 πρώτες αγωνιστικές, έχει κερδίσει 2  πέναλτι, από τα οποία προήλθαν ισάριθμα γκολ!
Οι παίκτες του Τάσου Ταυταρίδη, έχουν ΄΄σημαδέψει΄΄2 φορές, τα αντίπαλα δοκάρια, ενώ πειθαρχικά, ήταν άψογοι, καθώς δεν έχουν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα των διαιτητών!

*αναλυτικά οι συμμετοχές των παικτών στις 6 πρώτες αγωνιστικές:
*οι σκόρερς των 8 γκολ:
*το διάγραμμα των γκολ του Λήλαντα:
* και τα πέναλτι, τα δοκάρια και οι κόκκινες: