Σημαντική νίκη χρυσάφι στην μάχη της σωτηρίας πήρε ο ΑΠΚΟ Δροσιάς επικρατώντας με 2-1 της Μακρυκάπας βελτιώνοντας την βαθμολογική της θέση και τις ελπίδες παραμονής στην Α’ Κατηγορία. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αντοχή και αποτελεσματικότητα και εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους πήραν το πολύτιμο αποτέλεσμα.
Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο μισάωρο του αγώνα με τους δύο αντιπάλους να έχουν από μια καλή στιγμή. Οι ”Λύκοι” ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 11′ με την σέντρα του Χασάνδρα στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΚΟ και την προβολή του Σακκά να στέλνει την μπάλα να γλύφει την ρίζα του δοκαριού του Φαλαγγίτη.
Στο 20′ ο ΑΠΚΟ θα απειλήσει με τον Λάζρι ελίσσεται πιάνει και το δυνατό σουτ με τον Μπασινά να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 36′ ο ΑΠΚΟ θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο ένα λάθος στην άμυνα της Μακρυκάπας με τον Τζάνο να κλέβει την μπάλα από τον Πασάϊ να βρίσκει τον Λάζρι που θα πλασάρει τον Μπασινά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και 1-0.
Μεγάλη ευκαιρία στο 39′ για τον ΑΠΚΟ να διπλασιάσει τα τέρματα του από κόρνερ του Τζάνου κεφαλιά από κοντά του προωθημένου Δεληγιάννη θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Μπασινά.
Λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου στο 53′ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν στο 2-0, έπειτα από κόρνερ του Λάζρι και την κεφαλιά του Ελευθερίου η μπάλα φτάνει στον Πετράκη που με ψύχραιμο πλασέ θα κάνει το 2-0.
Στο 64′ καλή στιγμή για τον ΑΠΚΟ το δυνατό σουτ του Πετράκη θα εξουδετερώσει ο Μπασινάς πέφτοντας στην γωνία του.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 73′ ο Σακκάς θα βρεθεί απέναντι από τον Φαλαγγίτη που θα πέσει στα πόδια του και θα απομακρύνει τον κίνδυνο για την εστία του.
Οι γηπεδούχοι είχαν 2 μεγάλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν την νίκη τους, την πρώτη στο 75′ με τον Μπελίτσο με αυτοθυσία να απομακρύνει λίγο πριν την γραμμή τέρματος το δυνατό σουτ του Λάζρι και ένα λεπτό αργότερα, στο 76′ κεφαλιά από τον Ελευθερίου να περνάει ξυστά από την εστία του Μπασινά.
Η Μακρυκάπα κατάφερε να μειώσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι που κέρδισε ο Σακκάς από μαρκάρισμα του Δεληγιάννη , ο Καραντάκης το εκτέλεσε εύστοχα νικώντας τον Φαλαγγίτη και έκανε το 2-1.
Τα χρονικά περιθώρια είχαν εξαντληθεί για να δημιουργήσουν περαιτέρω κινδύνους για τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν μια καθοριστική νίκη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Διαιτητής: Χ.Σιαπλαούρας Βοηθοί: Ι.Κελεπούρης – Σ.Καραδήμος
ΑΠΚΟ Δροσιάς(Γ.Λάμπρου): Φαλαγγίτης, Παλιάτσος, Τρίκκας, Γεωργίου, Δεληγιάννης, Πετράκης, Διοκμετζίδης(90′ Θεοδώρου), Σουλιωτάκης(30′ λ.τρ. Νάνος), Ελευθερίου(90′ Καρατζάς), Λάζρι(81′ Δούλος), Τζάνος(81′ Δέδες).
Μακρυκάπα(Β.Ζέρβας): Μπασινάς, Λέκκας(73′ Κούκουρας), Χασάνδρας, Μπελίτσος, Πασάϊ, Λειβαδίτης(46′ Κατσαρής), Πάλλης(46′ Κικίδης), Σακκάς, Βαλκάνος, Γκέκας, Καραντάκης.










