***9η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ:

…ανατροπή στην κορυφή, όπου οδηγούν οι ″Λύκοι″ της Μακρυκάπας,
πρώτη ήττα για τον ΑΟ Χαλκίς
και γενικά ″συνωστισμός″ στην κορυφή!
Πέφτουν κορμιάστην μάχη της παραμονής!

Εντυπωσιακός και ΄΄έξυπνος΄΄ Ταμυναϊκός, έριξε στο καναβάτσο τον ΑΟ Χαλκίς και τον γκρέμισε από την κορυφή, όπου πλέον φιγουράρει μόνη η Μακρυκάπα! Πολυβόλο ο Απόλλωνας Ερ., μεγάλη νίκη για την Κάρυστο στην Σεπαστή, ενώ ο Αμαρυνθιακός νίκησε χωρίς να πείσει! Ρωμαλέος ο ΑΠΚΟ Δροσιάς πέρασε νικηφόρα από την Ν. Λάμψακο! ΄΄Απόδραση΄΄ της Αιδηψού, από το Αυλωνάρι, που έχασε τα …άχαστα!

—:τ’ αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
*** τα παιχνίδια με …δυό λόγια & τα στοιχεία των αγώνων:

1-ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας-ΛΗΛΑΣ Βασιλικού…7-0
Κάθε κριτική εδώ είναι περιττή καθώς από μόνο του το τελικό αποτέλεσμα τα λέει όλα… Σε φουλ φόρμα οι γηπεδούχοι, καλπάζουν, ενώ οι φιλοξενούμενοι, είναι σε ΄΄αποσύνθεση΄΄ και προβληματίζει το αύριο, του ΄΄ποταμού΄΄, που δείχνει να έχει …στερέψει!

ΑΠΟΛΛΩΝ Ερέτριας …7

ΛΗΛΑΣ Βασιλικού …0

4’-52’ Γκ. Τόρα, 24’-89’ Κανάνι, 35’ Λάσρι,
70’ Ρούσσος, 85’ Μέτσιο,
*πέναλτι:               *πέναλτι:
*δοκάρια:     — *δοκάρια:           —
*κόκκινες:                — *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:   Στράτος Ντούρας Άκης Νέγρης-Άγγελος Παππάς
ΑΠΟΛΛΩΝ Ερ. (Δημήτρης Βαλκάνος) ΛΗΛΑΣ Βασ. (Τάσος Ταυταρίδης):
Μίχος, Ρούσσος, Καρλατηρας Μ. (69′ Μπασινάς Αθ.), Βελαετης, Καρλατηρας Λ., Βεσελι, Ροελ (46′ Μετσιο), Κανανι, Λαζρι (60′ Συκας), Τόρα (60′ Κιακης), Τρεγκαϊ (λτ 34′ Μορφουλης). Αγραφιώτης, Μπενέτος (70′ Κάβουρας), Τσολακος (46′ Φτουλης), Μολες, Κουσερης, Τζαφερος, Παπιλας, Παναγιώτου, Αλεξίου, Μπαϊμπακης, Αναγνώστου.

*ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΩΜΑΣ

2- ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ-ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ…1-2
Ένα ντέρμπι που οι γηπεδούχοι είχαν μεν ελλείψεις, όμως οι φιλοξενούμενοι, σε πολύ καλό momentum, αποδεικνύουν συνεχώς, ότι είναι μια πολύ καλή και αξιόπιστη ομάδα! Δίκαιη η επικράτησή τους παρά την αντίδραση των γηπεδούχων στο β’ μέρος!

ΑΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ …1

ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ …2

78’ Ζουζουλής, 9’ Ρούσσος, 42’ Νταουτλάρι,
*πέναλτι                — *πέναλτι                 —
*δοκάρια:          — *δοκάρια:     35’ Μακρής, 50’ Ρούσσος
*κόκκινες:             — *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:    Γιώργος Κασομούλης Θοδωρής Μαρίνος-Τάσος Καμπούρης
ΣΚΕΠΑΣΤΗ (Στάθης Κατσικόγιαννης) ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (Ηλίας Οικονομίδης)
Αλατζάς, Καρατζούδης, Ιωάννου, Κανελλόπουλος, Κωνσταντός, Τηλιόπουλος, Ντούρμας, Παν. Θαλασσινός, Μακρής, Θαν. Θαλασσινός, Ζουζουλής. Δρόσος, Αστηθάς (63′ Γεωργιόπουλος), Θάτσι, Καράβολας, Παπουτσής, Ναυπλιώτης, Κασέμι (63′ Ρουκλιώτης), Νταουτλάρι (63′ Ραβιόλος), Ποδαράς (88′ Λυμπερόπουλος), Ζάνι (86′ Κακάβας), Ρούσσος.

*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

3-ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ-ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ …0-1
Ο νόμος του ποδοσφαίρου, είναι μεν άγραφος, αλλά για πολλοστή φορά αποδείχθηκε, απαραβίαστος! Οι ΄΄κιτρινόμαυροι, κυριάρχησαν στο παιχνίδι, είχαν δοκάρι και έχασαν, στην κυριολεξία τα …άχαστα! Οι φιλοξενούμενοι, με τον χαρισματικό τους σκόρερ Τίτο Μπιμπάϊ, σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους, πέτυχαν ένα υπερπολίτιμο γκολ, ενώ η αναγκαστική επάνοδος κάτω από τα δοκάρια του Κυριακού, τον ανέδειξε σε ήρωα του παιχνιδιού!

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ …0

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ …1

84’ Ιντ. Μπιμπάϊ,
*πέναλτι               — *πέναλτι                  —-
*δοκάρια:     19’ Τσιάκος *δοκάρια:               —-
*κόκκινες:    88’ Τσιάκος *κόκκινες:             —
*Διαιτητές:   Σάκης Παπακυριάκος Βαγγέλης Ντόβολης-Σταύρος Καραδήμος
ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ  (Γιώργος Τζόκας) ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ (Γιώργος Δημητρίου)
Μπασινάς, Ξυράφης, Ν. Παναγιώτου, Παππάς, Μαστρκώστας, Κ. Πόγκας (85΄ Γκιούλι), Μάλλιος (45΄ Γλυκός), Ηλίας, Ντουλελλάρι (46΄ Αλ. Πόγκας), Ντραγκότι, Τσιάκος. Μ. Μπιμπάι (46΄ Ιωσήφ), Καβαράκας, Καραγκούνης, Καπλανάι, Γάσπαρης, Σούμπασης, Μάρκου, Αναγνώστου (75΄ Sampaj), Κυριακού, Ιντ. Μπιμπάι (85΄ Plangai), Μηλόπουλος.

*ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

4-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ…2-0
Νίκησε μεν, αλλά δεν έπεισε δε, για μία ακόμα φορά η ομάδα του Αμαρυνθιακού, που δυσκολεύτηκε να καταβάλει την αντίσταση του Καλοχωρίου/Παντειχίου, που το πάλεψε μέχρι το τέλος και με 10 παίκτες για 69’!

ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ …2

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ …0

29’ πεν. Οντιαμπό, 90’ Π. Λ. Σκριβάνος
*πέναλτι          ένα εύστοχο *πέναλτι                  —
*δοκάρια:             — *δοκάρια:                —
*κόκκινες:    — *κόκκινες:     21’ Αποστόλου
*Διαιτητές:    Γιώργος Τουλούμης Δαυϊδ Οριόνας-Τάσος Καμπούρης
ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ (Σάκης Μεθενίτης) ΚΑΛΟΧΩΡΙ/Π. (Δ. Ακριτίδης-Κ. Σταματίου)
Σακκής, Π. Τσούτσης, Πετράκης, Νικολακάκης (13′ λ.τ. Δημ. Τσούτσης), Ρεπετσάς, Σελ. Μυρτέζα, Οντιάμπο (92′ Π. Μεταξάς), Πέππας, Π. Λ. Σκρβάνος (92′ Καρακίτσος), Αντ. Μυρτέζα (92′ Θαρρουνιάτης), Σιαράπης (84′ Λέντι  Μυρτέζα). Πρέντζι (λτ 44′ Κατσιμήτρος), Χ. Καραμπάς (46′ Σιγανός), Μπασούκος, Πεππές, Βλάχος (86′ Χατζηαντωνάκης), Θ. Ντεγιάννης, Χασανλλάρι, Αποστόλου, Ρούσσος, Β.Ρουμπής, Σαμαρτζής (75′ Αναγνώστου).

*ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

5-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ…2-1
Παίζοντας με πάθος, με πολύ καλή ψυχολογία, αλλά κύρια με έξυπνη τακτική η ομάδα του Αλιβερίου, νίκησε τον ΑΟ Χαλκίς, που ΄΄παγιδεύτηκε΄΄ από την τακτική των γηπεδούχων! Έτσι οι ΄΄Νερατζούρι΄΄, έπεσαν από την κορυφή, ενώ γνώρισαν και την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα! Ήταν μια νίκη για τον Ταμυναϊκό, που τον έβαλε για τα καλά στην υπόθεση τίτλος!

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ …2

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ …1

15’ Μώρος, 85’ Σταματούκος 75’ πεν. Ζουλιώτης,
*πέναλτι   ένα αποκρούστηκε *πέναλτι                  ένα εύστοχο
*δοκάρια:  40’ Βρέττος, *δοκάρια:       —
*κόκκινες:            —– *κόκκινες:             —–
*Διαιτητές:  Στέλιος Φώτης Αντώνης Ιωάννου-Χάρης Αντωνίου
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγέλης Ντόβολης) ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημήτρης Λύκος)
Ζωντός, Δήμου, Πιλάτης, Καρατζάς, Β. Αναστασίου, Ιδ. Αναστασίου, Βογιατζής, Βρέττος, Σταματούκος (86′ Πέππας), Μώρος (64′ λ.τρ. Μανδράκας), Κοτρογιάννης (80′ Μπράχα). Φαλαγγίτης, Κολιόπουλος, Ι. Κ. Τσολάκος, Γεωργίου, Ι. Αθ. Τσολάκος, Ζουλιώτης, Σπυράκης (53′ Μαστροκώστας), Καραχάλιος (50′ Λάμπρου), Σπανός (80′ Χαλιώτης), Ζαχαριάς, Γκιόκας (80′ Τρεπεκλής)

*ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

6-ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ…1-4
Για ένα ημίχρονο οι ΄΄Λύκοι΄΄ του Βαγγέλη Ζέρβα, παρά την νυπεροχή τους τα ΄΄χρειάστηκαν΄΄ καθώς οι γηπεδούχοι πήγαν στ’ αποδυτήρια, με το 1-0 του α’ 45λέπτου !
Στο β’ μέρος με την γρήγορη ισοφάριση, τον Μπαλαμπάνη να κάνει σπουδαία πράγματα και τον ΄΄μπόμπερ΄΄ Κωνσταντάγκα, η Μακρυκάπα, έφτασε στο εντυπωσιακό 1-4, παραμένει δε μόνη πρώτη και αήττητη στην βαθμολογία της Α’ ΕΠΣΕ!

ΟΛΥΜΠΟΣ Γυμνού …1

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ …4

20’ Κοκκάλας 47’ Ρ. Κούκα, 51’-75’ Κωνσταντάγκας,
83’ Γκρινιάρης
*πέναλτι              — *πέναλτι                —
*δοκάρια:           — *δοκάρια:             —
*κόκκινες:            — *κόκκινες:              —
*Διαιτητές:     Γιώργος Λάμπρου Δαυϊδ Πριόνας-Περικλής Δελχάς
ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Δημήτρης Αντωνόπουλος) ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Βαγγέλης Ζέρβας):
Χρ. Μωραΐτης, Στ. Θανάσι (86′ Παρασκευάς), Κουσερής, Τριανταφύλλου, Τσουμάνης, Θ. Μωραϊτης, Νικολάου (69′ Αλ. Θανάσι), Τοπάλλι (69′ Ρογκας), Κοκκάλας, Μπαρώτας, Μπασούκος. Κηρόπουλος, Λέκκας (46′ Σίδερης), Μπαλαμπάνης, Γκρινιάρης, Μπατζελής, Πασάι, Γκίκας (85′ Κικίδης), Λούρος, Κωνσταντάγκας (85′ Βουρδάνος), Γκάβαλης (46′ Κούκα), Μήτρου (70′ Λειβαδίτης).

*ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΚΙΔΗΣ

7-ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ…0-2
Είχε ουσία, ήταν αποτελεσματική και πίστεψε στην νίκη η ομάδα του Γιώργου Λάμπρου, φτάνοντας έτσι σ’ ένα σπουδαίο εκτός έδρας 2πλό, μέσα στην Ν. Λάμψακο! Χωρίς αμφιβολία η ομάδα του Ελλήσποντου, χρειάζεται ένα δυνατό ΄΄ταρακούνημα΄΄ για να επιστρέψει στις επιτυχίες!

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ …0

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ …2

3’ Λάμπρου, 41΄Ζουρμπουλής,
*πέναλτι              — *πέναλτι           —
*δοκάρια:      75’ Κατσίμπρας *δοκάρια:   —,
*κόκκινες:            —- *κόκκινες:             —-
*Διαιτητές:   Διονύσης Δανιηλίδης Χάρης Αντωνίου-Θοδωρής Μαρίνος
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιώργος Κρόκος): ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ (Γιώργος Λάμπρου)
Ερ. Τόρρα, Γιαλός, Μπούρικας, Αγγελάτος, Ντούκα, Κικίδης (46′ Κοντάκης), Νικολάου, Κατσίμπρας, Στρατής (70′ Βουγέσης), Πέτσας (70′ Ανέστης), Νάτσης Σωτηρόπουλος, Διοκμετζίδης, Τζίδρας (75′ Τουλίτσης), Κουτσαυλής Χρ., Κουτσαυλής Αθ., Δεληγιάννης, Φρυγανάς (λτ 7′ Ζουρμπουλής), Ζαχαράκης, Λάμπρου, Βαρσαμάς (89′ Κροκόδειλος), Κουζούλογλου

*ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Την 9η αγωνιστική:

  • μπήκαν 23 γκολ, μέσος όρος δηλαδή σε κάθε παιχνίδι 3.285 γκολ/παιχνίδι…
  • το πιο μεγάλο σκορ τα 7 γκολ στην Ερέτρια, στο εμφατικό 7-0, του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, που σκόρπισε κυριολεκτικά τον Λήλαντα Βασιλιοκού! Το μεγαλύτερο σκορ νίκης στο φετινό πρωτάθλημα , μέχρι τώρα φυσικά!
  • το πρώτο γκολ (χρονικά) της αγωνιστικής, μπήκε στην Ν. Λάμψακο, στο 3’ της αναμέτρησης Ελλήσποντου-ΑΠΚΟ Δροσιάς, από τον σέντερ του ΑΠΚΟ Γιάν. Λάμπρου! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε το 1ο γκολ στην Ερέτρια από τον τοπ-σκόρερ Γκ. Τόρα!
  • …αρκετά παραγωγικό το φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχουν επιτευχθεί στους 62 (εκκρεμεί το Αιδηψός-Λήλας Β.) μέχρι τώρα αγώνες 196 γκολ (3.16 /αγώνα) ή 21.777/αγωνιστική!
  • …σε 5 περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε σε αντίπαλα δοκάρια…
  • 3 φορές η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα του πέναλτι και οι ΄΄εκτελεστές΄΄ ήταν εύστοχοι στα 2, ενώ ένα αποκρούστηκε από τον πορτιέρε του ΑΟ Χαλκίς, Φαλαγκίτη, ο οποίος νίκησε τον Β. Καρατζά…
  • …δύο ήταν ο άτακτοι στην 9η αγωνιστική!
  • …σε όλα τα παιχνίδια είχαμε γκολ, με πιο φτωχό αυτό στο Αυλωνάρι, στο 0-1 της Αιδηψού και πιο ΄΄πλούσιο΄΄ αυτό στην Ερέτρια με τα 7 γκολ του Απόλλωνα!
  • …μετά από 805’ ο ΑΟ Χαλκίς γνώρισε την πρώτη ήττα, στο πρωτάθλημα! Οι Νερατζούρι έχασαν αήττητο και τον πόντο της ισοπαλίας για 5’!
  • …η πρωτοπόρος Μακρυκάπα, διατηρεί το αήττητο, σε 9 αγώνες (και 810’)!
  • …σκοράρουν ασύστολα Γκ. Τόρα, Γιώργος Κωνσταντάγκας και Γιάννης Μώρος!
  • …η πιο ″παραγωγική″ επίθεση, αυτή του Απόλλωνα Ερέτριας με 29 γκολ (4.14 γκολ/αγώνα) και η πιο ″ευάλωτη″ άμυνα αυτή του Όλυμπου Γυμνού με 28 γκολ (4.00 γκολ/αγώνα)!
  • …τρεις νίκες για τους γηπεδούχους, 2 για τους φιλοξενούμενους και κανένα παιχνίδι δεν έμεινε στο Χ! Τα τέρματα ήταν 13-10 υπέρ των γηπεδύχων, καθώς τα 7 γκολ του Απόλλωνα στην Ερέτρια, έγειραν ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, στην επίτευξη τερμάτων!

 ***Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και η  ΕΠΟΜΕΝΗ 10η αγωνιστική:

…η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 9 αγώνες
…η επόμενη 10η αγωνιστική (11-12 Δεκ. 2020)