Ο Χαλκιδαίος, Γιάννης Ανέστης στο αντίο του στην Γκέτεμποργκ αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του 31χρονου Έλληνα τερματοφύλακα.
Ο Γιάννης Ανέστης (γιος του γνωστού, παλιού μεγάλου άσου του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, Κώστα Ανέστη) δεν θα συνεχίσει τη θητεία του στην Γκέτεμποργκ.
Μετά από τρία χρόνια σε έναν από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους της Σουηδίας και με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη, ο έμπειρος γκολκίπερ αποχωρεί με την ομάδα του να έχει γνωστοποιήσει εδώ και κάποιες μέρες το αντίο του Έλληνα κίπερ στο τέλος Δεκεμβρίου, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του. Το τέλος της συνεργασίας του Γιάννη Ανέστη, με την Γκέτεμποργκ, δεν αφορά αγωνιστικούς λόγους, καθώς ο Χαλκιδαίος πορτιέρε, ήταν όλα αυτά τα χρόνια, ο βασικός κάτω από τα δοκάρια της Σουηδικής ομάδας! Οι λόγοι έχουν να κάνουν με την βαριά φορολογία, μετά την 3ετία παραμονής στην Σουηδία…
Την Κυριακή, 28-Νοέ. 2021, η Γκέτεμποργκ υποδέχτηκε την Όστερσουντ, επικράτησε 4-0, με τον Γιάννη Ανέστη να είναι εκτός αποστολής αλλά να βραβεύεται από τους ανθρώπους της ομάδας για την παρουσία του όλο αυτό το διάστημα.

Αποθέωση για τον Έλληνα, Giannis, στο ΄΄Gamla Ullevi΄΄ του Γκέτεμποργκ!…

Μάλιστα στο τέλος του αγώνα έχοντας στην αγκαλιά του τις δύο του κόρες ο Έλληνας γκολκίπερ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε προς τους οπαδούς της Γκέτεμποργκ οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Ανέστη ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος.
Ο Γιάννης Ανέστης με την σπουδαία του παρουσία κάτω από τα δοκάρια της θρυλικής ομάδας της Σουηδίας, Γκέτεμποργκ, απέδειξε στους ″φωστήρες″, των Ελληνικών ομάδων, όχι μόνο το τεράστιο ταλέντο και την αξία του, αλλά και πως εκεί στο εξωτερικό, ξέρουν να αναγνωρίζουν και να τιμούν τις αξίες!
Ο 31χρονος τερματοφύλακας
μοιράστηκε μάλιστα κάποια βιντεάκια από το αντίο στους φίλους της Γκέτεμποργκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.
Όσο για το μέλλον του Γιάννη Ανέστη αυτό είναι άγνωστο ακόμα καθώς έφυγε ελεύθερος από το σύλλογο της Σουηδίας και τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Επιθυμία του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για να τα καταφέρει.

***ο κόσμος αποθεώνει τον Γιάννη Ανέστη (βίντεο):

…και άλλες φωτό του Γιάννη Ανέστη, από την παρουσία του στο Γκέτεμποργκ: