Βατώντας: …Αστεράτη νίκη! Ολυμπιακός Χ.: …χάνει συνεχώς έδαφος! (φωτό)

Σημαντικής βαθμολογικής σημασίας ήταν το παιχνίδι στο γήπεδο του Βατώντα, ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και τον Ολυμπιακό Χ.! Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν μαι νίκη για ν’ ανακάμψουν βαθμολογικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση, ήθελαν ένα 3ποντο που θα ήταν το εφαλτήριο, για να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για να παλέψουν για την παραμονή…

Τελικά οι ΄΄πράσινοι΄΄ ήταν αυτοί που πέτυχαν τον στόχο τους και έφτασαν τους 27 βαθμούς, έτσι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στο όριο ΄΄ασφαλείας΄΄ που είναι οι περίπου 36-38 βαθμοί! Αντίθετα οι ΄΄ερυθρόλευκοι΄΄ της Χαλκίδας, ενώ συνεχίζουν να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και πολύ ταλέντο, εξακολουθούν να έχουν το μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα -και αυτό ΄΄πληρώνουν΄΄ σ’ αυτό το πρωτάθλημα- και φυσικά εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς τα περιθώρια στενεύουν συνεχώς…

Ο Ολυμπιακός Χ. μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, στο 8′ με δυνατό σουτ του Πάλλη, που εξουδετέρωσε ο Κώστογλου, ενώ στο  9′ ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία των ΄΄ερυθρόλευκων΄΄, όταν ο Τζαφέρος λίγο πάνω από την σέντρα, έπιασε κεραυνοβόλο σουτ και με ευνοϊκό αέρα, η μπάλα πήγαινε για τα δίκτυα, όμως με τα ακροδάκτυλα ο Κώστογλου, της άλλαξε λίγο πορεία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ…  Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι, ισορρόπησαν και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση…

Το χρονόμετρο έδειχνε το 12′ και ο Τσώκος με εντυπωσιακή ενέργεια, πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα και μπήκε στην περιοχή, απειλητικά, εκεί στην προσπάθειά του να τον ανακόψει ο Σταύρου, τον ανέτρεψε, ο διαιτητής σημείωσε πέναλτι, σ’ αυτή την ενέργεια του αρχηγού του Ολυμπιακού Χ…. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Γιαννουκάκος και άνοιξε το σκορ, 1-0!

Συνέχισαν να πιέζουν οι γηπεδούχοι και στο 30′ ο Κούκα Ρίλντι, με έξοχη προσπάθεια φτάνει στο ύψος της περιοχής και λίγο πλάγια, σουτάρει δυνατά και ο Τζουβάρας, με υπερένταση αποκρούει, ο Χανσαλάρι, είχε ακολουθήσει την φάση πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σημείωσε το 2 γκολ της ομάδας του, 2-0!

Ανέκαμψε ο Ολυμπιακός Χ. και προσπάθησε να αντεπιτεθεί, έτσι στο 38′ ο Σταύρου εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα πάνω από την σέντρα και πλάγια αριστερά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Βατώντα, εκεί έγιναν πολλές κόντρες, από τις οποίες επωφελήθηκε ο Χ. Φρυγανάς και με πλασέ μείωσε σε 2-1!

Αμφίρροπο στο β’ μέρος το παιχνίδι, οι δύο αντίπαλοι πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνά τους, ενώ οι ενδιαφέρουσες φάσις ήταν λίγες! Στο 47′ ξαφνικό δυνατό σουτ του Μιχαηλίδη απέκρουσε έξοχα ο Τζουβάρας, για να φτάσουμε στο 61′ όταν ο Κούκα Ρίλντι, έβγαλε ασίστ στον Γιαννουκάκο, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζουβάρα, που με εντυπωσιακή διπλή προσπάθεια έσωσε την εστία του! Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Χ., στο 63′ όταν ο Μυτάκης μέσα στην περιοχή κέρδισε κόντρες σούταρε δυνατά, ο Κώστογλου ενστικτωδώς απέκρουσε με το πόδι, ο Αργύρης πήρε την μπάλα σούταρε αμέσως για να φύγει η μπάλα σύριζα από το δεξιό κάθετο δοκάρι, άουτ!

Στο 75′ οι γηπεδούχοι ΄΄κλείδωσαν΄΄ την νίκη, όταν ο Κούκα Ρίλντι, γύρισε στον Μιχαηλίδη, που από το ύψος της περιοχής έπιασε ξαφνικό δυνατό και ευθύβολο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Τζουβάρα, δίπλα από το αριστερό κάθετοι δοκάρι, κάνοντας έτσι το τελικό 3-1!

Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Καλαμάτας, με συνεργάτες τους Κώστα Κωνστάντιο και Περικλή Δελχά, όλοι τα πήγαν πάρα πολύ καλά.

*ΑΣΤΕΡΑΣ Βατώντα (Σταύρος Σταθαράς): Κώστογλου, Τσώκος (69’ Κορκόβελος), Μαρμαρινός, Ντούκα, Κηρύκος, Κούκα, Γούναρης, Μιχαηλίδης, Γιαννουκάκος (88’ Μαμτζαδέριας), Χασανλάρι.

*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. (Μπάμπης Σαχίνης-Γιάννης Οικονόμου):  Τζουβάρας, Τζαφέρος, Ραβανός, Γ. Φρυγανάς, Σταύρου, Χ. Φρυγανάς, Βαρτζής (53’ Βρεττός), Μυτάκης, Αργύρης, Πάλλης (60’ Χρ. Φρυγανάς), Φούρλης (53’ Τσιούνης).

***ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΑΓΩΝΑ: