Μικτή Εύβοιας – Gothenburg 2-2: Πίκρα, αισιοδοξία μα πάνω απ’ όλα …υπερηφάνεια

0
459

*Ένα ευχαριστώ στον Matthew Lofthouse, για τις υπέροχες φωτογραφίες που θα δείτε ενδιάμεσα στο άρθρο. Ο Matthew σπουδάζει φωτορεπορτάζ στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας.

Η Μικτή Εύβοιας δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στους Σουηδούς της Gothenburg παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ με 2-0.

Το τελικό 2-2 αφήνει μία πικρία στα μέλη της αποστολής που βρίσκονται στην Ουαλία, καθώς μέχρι το 70ο λεπτό το σκορ ήταν στο 2-0 και μέχρι το 87ο λεπτό κρατούσαν το προβάδισμα.

Με την πορτοκαλί εμφάνιση αγωνίστηκε η Μικτή Εύβοιας

Τα γκολ των Αγγελάτου και Καραντάκη δεν ήταν αρκετά για να στείλουν την Μικτή Ευβοίας στους 6 βαθμούς, που θα εξασφάλιζε τουλάχιστον την 2η θέση του ομίλου και με συγκομιδή βαθμών που θα έδινε αυξημένες πιθανότερες να βρεθεί στις 2 καλύτερες δεύτερες των τριών ομίλων, αν έχανε την πρωτιά. Παράλληλα, ο Βάιος Καλοχωρίδης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και σε αυτό το ματς και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τους Ουαλούς.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα

Ο Θανάσης Γουρνάς, δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μήτρου, έτσι θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Κούρτης παρέα με τους υπόλοιπους 10 που ξεκίνησαν το παιχνίδι με την FUROM. Από την πλευρά, ο Σουηδός προπονητής Carlsson βρισκόταν σε δυσκολότερη κατάσταση αφού από την 15μελή αποστολή που ταξίδεψε για το τουρνουά, είχε τραυματία τον Veric από το προηγούμενο παιχνίδι και ενδιάμεσα απέκτησε πρόβλημα και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Έτσι, είχε απομείνει με δύο μόλις αλλαγές στον πάγκο και στον αγώνα χρησιμοποίησε μόνο την μία.

Οι αρχικές ενδεκάδες από το επίσημο χαρτί της UEFA

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού για ακόμα μία φορά, το συγκρότημα του Θανάση Γουρνα πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Στο 7ο λεπτό, ο Κούρτης έβγαλε μία πάρε-βάλε πάσα στον Αγγελάτο που δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα.

Ο Αγγελάτος δέχεται τα συγχαρητήρια του πάγκου μετά το γκολ

Μετά το γκολ οι Σουηδοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να πιέσουν την αμυντική γραμμή και τον Ντουμάνη και η Εύβοια προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτή, ο Αγγελάτος έχασε μεγάλη ευκαιρία, μετά από πάσα του Αναστασίου στο 25´, με τον Kecelic να τον νικά αυτήν την φορά. Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Καραντάκη να είναι ο κύριος εκφραστής των Ελληνικών προσπαθειών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Σουηδούς να μπαίνουν δυνατά, σε σημείο που κατάφεραν στο διάστημα 50′ – 54′ να δουν την κίτρινη κάρτα οι Kose και Yasin για μαρκαρίσματα πάνω σε Αναστασίου και Μπαλόζι αντίστοιχα.

Ο Ντουμάνης στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα

Η Μικτή Εύβοιας κατάφερε στην πρώτη ουσιαστική καλή στιγμή του Β´ ημιχρόνου να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με το τέρμα, δεύτερο προσωπικό στην διοργάνωση, του Καραντάκη στο 64´. Η επίτευξη του δεύτερου τέρματος από την Ελληνική ομάδα, έδωσε άμεσα το έναυσμα στους δύο πάγκους για να ξεκινήσουν τις αλλαγές, με τον Γουρνά να ρίχνει στην μάχη τον Παπαδάκη στην θέση του Κούρτη.

Παρ´ όλα αυτά, οι Σουηδοί μπήκαν ξανά στο ματς αφού βρήκαν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα του Ντουμάνη, με το τέρμα του Araya σε πάσα του Yasin στο 71′.

Οι παίχτες της Gotherburg πανηγυρίζουν το τέρμα του Araya

Οι Σουηδοί συνέχισαν να είναι απειλητικοί αλλά και λίγο …αντιαθλητικοί με τον Τζάβρα στο 78´ να δέχεται το σκληρό μαρκάρισμα του Kalash, με αποτέλεσμα ο Θ. Γουρνα να υποχρεωθεί σε αναγκαστική αλλαγή και τον Καλλίτση να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Το σοκ για τους παίχτες της Εύβοιας ήρθε στο 87´, με τον Coaney ισοφαρίζει ένα ματς που λίγα λεπτά πριν έδειχνε ότι δεν μπορεί να φύγει από τα χέρια της Ελληνικής ομάδας.

Αμέσως μετά την ισοφάριση – Μία εικόνα …χίλιες λέξεις

Το τελευταίο χαρτί του Γουρνά ήταν ο Ζουρμπουλής που πέρασε στο ματς με την έναρξη του 4λέπτου των καθυστερήσεων στην θέση του Αγγελάτου.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έσπασαν …καρδιές, αφού οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά ο Zumberi έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή μετά το σουτ του Καραντάκη και στην αντεπίθεση ο Ντουμάνης μπλόκαρε το συρτό σουτ του Araya από θέση βολής.

Ο Σουηδός προπονητής Magnus Carlsson

Η Ευβοιώτικη αποστολή καλείτε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ από την εξέλιξη του αγώνα και να παίξει την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση την ερχόμενη Κυριακή στο Μπάρι απέναντι στους οικοδεσπότες Ουαλούς. Οι 4 βαθμοί, εξασφαλίζουν μέχρι στιγμής την δεύτερη θέση αλλά, σε περίπτωση που οι Ουαλοί επικρατήσουν των Σκοπιανών, μπορεί να είναι χρυσοφόρος ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας.

Περισσότερη ανάλυση και τα σενάρια αργότερα όταν θα έχει ολοκληρωθεί η 2η αγωνιστική.

Απογοητευμένος ο Θανάσης Γουρνάς μετά την λήξη του αγώνα

ΜΙΚΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ (Θανάσης Γουρνάς):  Ντουμάνης, Τζάβρας (78´ Καλλίτσης), Μπαλόζι, Καραμπάς, Καλοχωρίδης, Ντούρμας, Αναστασίου, Καραντάκης, Αγγελάτος (90´ Ζουρμπουλής), Κούρτης (66´ Παπαδάκης), Πιλάτης.

GOTHERBURG (Magnus Carlsson): Kecevic, Araya, Lundqvist (66′ Frindt Faundez), Kalash, Coaney, Akyol, Valenzuela Abello, Aslaner, Yasin, Köse