*ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Στο γήπεδο των Κριεζών (το χρησιμοποιεί σαν έδρα ο Νηλέας, λόγω εργασιών σε αυτό του Νεοχωρίου) βρέθηκαν αντιμέτωπες για την 17η αγωνιστική, ο Νηλέας Νεοχωριου και ο ΑΟ Αυλωναρίου, σε ένα από τα ντέρμπι της Νότιας Εύβοιας!
Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 2-2, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, σε γενικές γραμμές, όμως ‘’ασύμφορο’’ κύρια για τους γηπεδούχους…

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά, στο Αυλωναρι, που ήταν σαφώς καλύτερο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε στο σκορ με 0-1, ενώ παράλληλα έχασε 4 τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες, για να ‘’καθαρίσει’’ την υπόθεση νίκη από το πρώτο 45έπτο! Και όπως πάντα ο ‘’νόμος του ποδοσφαίρου’’, είναι ‘’απαράβατος’’, στην εκπνοή του ημιχρόνου, έγινε το 1-1, όταν στην μοναδική αξιόλογη αντεπίθεσή τους οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και έκαναν το1-1!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε!

Ο Νηλέας μπήκε πιο δυνατά και ήταν πιο ουσιαστικός στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εκμεταλλεύτηκε, την ανωτερότητά του και έκανε την ολική ανατροπή, 2-1!
Οι φιλοξενούμενοι μπροστά στο φάσμα της ήττας, ανέκαμψαν και πίεσαν, έκαναν κάποιες ευκαιρίες, όμως ήταν άστοχοι ενώ ο πορτιέρε του Νηλέα, Προκ. Μπασινάς, ήταν όπως και στο α’ μέρος εντυπωσιακός!
Τελικά το Αυλώνάρι έφτασε στην ισοφάριση και τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στο 4’ λεπτό των καθυστερήσεων από το σημείο του πέναλτι.

Και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για  κάποιες από τις αποφάσεις του διαιτητή Κ. Γκάτσου!
Οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή του Σμπιλήρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι, για το πέναλτι της ισοφάρισης του Νηλέα και για ακυρωθέν γκολ του Δ. Μπασούκου…

Φάσεις και γκολ:

  • 10’ Σουτ του Γλυκού από αριστερά ο Πρ. Μπασινάς απομάκρυνε και στην επαναφορά της μπάλας, σουτ του Ντραγκοτι πέρασε λίγο άουτ.
  • 17’ Ο Ξυράφης από αριστερά επιχείρησε την σέντρα με τον Μπασινά να απομακρύνει την μπάλα, που φτάνει στον Κοκκάλα, που σουτάρει από πολύ ευνοϊκή θέση και πάλι όμως ο  Πρ. Μπασινάς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
  • 21’ 0-1 ΓΚΟΟΛ! Ο Χ. Μαστροκωστας εκτέλεσε το κόρνερ, σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και ο Κοκκάλας με πλασέ το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ.
  • 25’ Ο Σολάκου επιχείρησε από δεξιά την σέντρα η μπάλα έφτασε αριστερά, μέσα στην περιοχή με τον Γλυκό να κάνει το σουτ, η μπάλα όμως, την τελευταία στιγμή, κοντράρει σε αμυντικό και καταλήγει σε κόρνερ.
  • 43’ Ο Κοκκάλας κάνει ωραία ατομική ενέργεια φτάνει στην γραμμή της περιοχής πιάνει ένα δυνατό σουτ, ο Πρ. Μπασινάς, διώχνει εντυπωσιακά, την μπάλα στην επαναφορά της, νέο σουτ από τον Ντραγκοτι και ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι…
  • 45’ 1-1 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Αν. Μαστροκώστας μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και στην γραμμή του άουτ δέχεται το μαρκάρισμα από τον Κηπιώτη, πέφτει στο έδαφος ο διαιτητής Γκάτσος δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ενγιερουμ εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1.
  • 68’ Ο Σπανός από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει το σουτ με τον Κελαι να διώχνει σε κόρνερ.
  • 69’ 2-1 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Σακκης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά ή μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή και ο Γιαγκινης με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
  • 73’ Σουτ του Σακκη έξω από την περιοχή ο Κελαι μπλόκαρε.
  • 78’ Το Αυλωναρι σημειώνει γκολ με τον Μπασούκο που ακυρώνεται ως οφσάιντ.
  • 84’ Ο Ντραγκοτι, μπαίνει μόνος, προσπαθεί να μπει στην περιοχή με τον Σμπιλήρη να τον ανατρέπει λίγα εκατοστά πριν την γραμμή, ο διαιτητής Γκάτσος, καταλογίζει το φάουλ και αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Σμπιλήρη.
  • 85’ Φάουλ καλοχτυπημένο του Ντραγκότι διώχνει σε κόρνερ ο Πρ. Μπασίνας
  • 94’ 2-2 ΓΚΟΟΟΛ! Σουτ του Μπασούκου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αν. Μαστροκωστα, μέσα στην περιοχή ο διαιτητής Γκάτσος, αμέσως καταλογίζει πέναλτι, ο Ντραγκοτι εκτελεί εύστοχα και ισοφαρίζει σε 2-2.
    Αποβλήθηκε  από τον πάγκο, για ανάρμοστη συμπεριφορά στον βοηθό, ο Σαμαράς, και μετά το τέλος του αγώνα ο Τασος  Μαστροκώστας με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία.!

Είχε πολύ δύσκολο έργο ο διαιτητής Κώστας Γκάτσος, που είχε συνεργάτες τους Περικλή Δελχά και Γιάννη Σπανό.

ΝΗΛΕΑΣ Νεοχωριου (Παναγιώτης Κοντογιάννης): Πρ. Μπασινάς , Κότσαρης Κων. , Σακκής , Σμπιλήρης , Κότσαρης Γιω. (75’ Κέκης), Αν. Μαστροκώστας, Κελάι Μπεν. (81’ Δημολιάνης), Μαστροκώστας Μαρ. , Φαμπιάν (55’ Σπανός), Ενγιερούμ , Γιαγκίνης

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος): Μπρ. Κελάι , Χ. Μαστροκώστας, Ξυράφης, Τριανταφύλλου (61’ Μπασούκος), Πιλάτης, Κηπιώτης, Σολάκου (61’ Χαϊράνι, 83’ Γκιούλι), Μάλλιος (λτ 15’ Μπάρντι, 61’ Μπρεγκανάκου), Κοκκάλας, Ντραγκότι, Γλυκός.