Οι δύο ομάδες των Μεσσαπειων βρέθηκαν αντιμέτωπες, σε φιλικό προετοιμασίας με την ομάδα του Σταυρού, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, να κάνει την ανατροπή και να νικά τελικά με 2-1 την Μακρυκάπα.
Ήταν ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες, με την παρουσία τους, έδειξαν ότι θέλουν ακόμα δουλειά, προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμες στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους!
Τα λάθη μπορούμε να πούμε ότι κυριαρχησαν στο παιχνίδι τους, με τους δύο προπονητές, όμως, Άγγελο Βογιατζή και Βαγγέλη Ζέρβα να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες.
Οι στόχοι των δύο γειτονικών ομάδων, είναι λίγο πολύ γνωστοί!
Οι  γηπεδούχοι και ο Άγγελος Βογιατζής, δουλεύουν, προκειμένου η ομάδα τους, να καταφέρει να εκπληρώσει τον βασικό της στόχο, που είναι η παραμονή και να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην βαθμολογία!
Από την άλλη η Μακρυκάπα του Βαγγέλη Ζέρβα, θέλει να κάνει μια πορεία ανάλογη με την περυσινή και να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων που θα διεκδικήσουν την κορυφή.
Με τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο Χασαπίδης, ενώ από την πλευράς της Μακρυκάπας δεν αγωνίστηκαν, ο Λειβαδίτης, ο νεοαποκτηθείς Αργυρίου (έκανε ατομικό πρόγραμμα) και ο Μήτρου. Αξιοσημείωτο ότι για την Μακρυκάπα, λογαριασμό στα γκολ άνοιξε ο νέος επιθετικός της ομάδας Κώστας Σπανός.
Ο Σταυρός έδειξε ότι είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και μια δύσκολοκαταβλητη και ή όποια αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της.
Στην Μακρυκάπα ακόμα λείπουν από το παιχνίδι της οι αυτοματισμοί, με τον Σπανό να μην τροφοδοτείται σωστά, αλλά και τον Θωμά στο κέντρο να προσαρμόζεται, ακόμα στο παιχνίδι των ΄΄Λύκων΄΄, έχει όμως ακόμα δρόμο και χρόνο, η ομάδα για να βρει την κατάλληλη χημεία στο παιχνίδι της…
Πολύ καλή εντύπωση άφησε η παρουσία του Θανάση Ρεπετσα, στα μετόπισθεν και εμφάνιση που εμπνέει σιγουριά.
Ακούραστο μηχανάκι ο Χρ. Χασανδρας στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Ο αρχηγός Θεόφιλος Σπανός στο κέντρο τα έκανε όλα έτρεξε μάρκαρε και πέρασαν πολλές μπάλες από τα πόδια του.
Ο Στέλιος Τζαμίχας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των “Λύκων” με τις επιθετικές του ενέργειές.
Από την Μακρυκάπα καλή εντύπωση άφησε η παρουσία του Κώστα Σπανού ο οποίος σκόραρε και απέδειξε ότι είναι ένας επιθετικός πολύτιμος σε κάθε ομάδα!
Ο Γιάννης Θωμάς, ήταν ο κινητήριος μοχλός, από τα πόδια του περνούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες, της Μακρυκάπας και έδειξε ότι είναι πολύτιμο εργαλείο στην μεσαία γραμμή της Μακρυκάπας.
Ο Βασίλης Μπελίτσος, πάντα ετοιμοπόλεμος και δυνατός, δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στην φωτιά, έκανε γενικά πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά.
*Τα γκολ της αναμέτρησης

  • 30′ 0-1! Βαθιά μπαλιά του Πουρνή, στην πλάτη της άμυνας του Σταυρού, ο Κ. Σπανός βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα Σαμαρά και με ψύχραιμο πλασέ στην γωνία του άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ και ισχυρίζονται όταν η μπάλα φτάνει στον Σπανό αυτός έρχεται από ελεγχομενη θέση οφσάιντ!
  • 42′ 1-1! Σουτ του Χασανδρα έξω από την περιοχή από πλάγια θέση η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ντούμα αυτός πλάσαρε τον Παττα στην απέναντι γωνία και έκανε το 1-1.
  • 47′ 2-1! Πολύ ωραία ο Τζαμίχας από δεξιά απέφυγε τον Γκέκα άνοιξε την μπάλα στον Θ. Σπανό και αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κηρόπουλου κάνοντας το 2-1.

Άλλες αξιόλογες φάσεις:

  • 1′ Ο Ντούμας μπήκε μέσα στην περιοχή σούταρε ο Παττας έδιωξε.
  • 22′ Φάουλ του Θωμά πέρασε άουτ.
  • 24′ Φάση διάρκειας, ο Τσουτσης σούταρε η μπάλα στο κάθετο δοκάρι, στην συνέχεια ο Ντούμας σούταρε ο Πουρνής έδιωξε και στην επαναφορά κατέληξε στον Τζαμίχα αυτός απέφυγε τον Πασάι έκανε το σουτ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!
  • 39′ Φάουλ του Μουτουσίδη μπλόκαρε εύκολα ο Παττας
  • 71′ Ο Σιδέρης μπήκε μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα και ο Ρουμπής με κενή εστία, χάνει μοναδική ευκαιρία.
  • 89′ Σουτ του Σμπρίνη στην κίνηση μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Καραχάλιου.

Διαιτητές: Κώστας Γκάτσος – Βαγγέλης Καρράς – Δημήτρης Γάτος

*ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Άγγελος Βογιατζής): Σαμαράς, Βογιατζής, Χασανδρας, Ρεπετσας, Σεΐτης, Θεοφ. Σπανός, Μουτουσίδης, Τσουτσης, Ντούμας, Τζαμίχας, Ταψής
Αγωνίστηκαν και οι:
Κατσαρής, Ταυρής, Γκίκας, Καρκαλής, Ρούσσος, Μπλέτσας, Καραχαλιος, Ρόγκας, Αλαφάκης
*ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ (Βαγγέλης Ζέρβας):
Πάττας, Πασάι, Κικίδης, Γκρινιάρης, Αρ. Πουρνής, Λέκκας, Θωμάς, Κονόμι, Κ. Σπανός, Σίδερης, Κούκα
Αγωνίστηκαν και οι:
Μπελίτσος, Γκέκας, Παπαγεωργίου, Κηρόπουλος, Μαστροκώστας, Σμπρινης, Ρουμπής, Βουρδάνος.