Πραγματοποιήθηκε και φέτος η κλήρωση των πρωταθλημάτων ΕΠΣΕ, την Τετάρτη 12/9 στο ξενοδοχείο «Πέλαγος». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και ακολούθησε ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιώργου Ψαθά, έπειτα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιάννης Παπακωνστάντινου, ενώ στην συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις. Εκτός απ΄ τους «καλύτερους» της περσινής περιόδου -που προέκυψαν από ψηφοφορία παραγόντων και αρχηγών ομάδων- τιμήθηκαν ιερωμένοι που έχουν προσφορά και στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα.

Αναλυτικά βραβεύτηκαν:

 • Ο πάτερ Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο οποίος το 1971 χειροτονήθηκε ιερέας, μετά από μια σημαντική πορεία στο ποδόσφαιρο και έχοντας ξεχωρίσει πέρα απ΄ τα αθλητικά προσόντα και για το ήθος του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αποτελώντας πρότυπο συμπεριφοράς. Από τότε υπηρετεί στην εκκλησία της Στενής, έχοντας παράλληλα συνεχίσει την δράση του και σε αθλητικό επίπεδο, ως ιδρυτικό μέλος της τοπικής ομάδας ΑΟ Στενής και γενικός γραμματέας της για αρκετά χρόνια.
 • Ο πάτερ Ναούμ Σταύρου, που μετά από μια σπουδαία πορεία στην διαιτησία στα τοπικά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες, είναι ιερωμένος από το 2009.
 • Ο πάτερ Ανάργυρος Στουραΐτης που χειροτονήθηκε ιερέας το 1999 και έχει πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία ως τερματοφύλακας και παράγοντας, μέχρι και πρόσφατα, με την ομάδα των Πολιτικών. Μετά την βράβευση του και κάνοντας αναφορά στον πατέρα Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, «ο οποίος δεν πήρε ποτέ ούτε κίτρινη κάρτα», είπε για τον εαυτό του: «εγώ πήρα μια φορά κίτρινη για περίπτωση πέναλτι με ανατροπή επιθετικού και γύρισα και είπα στον διαιτητή ότι ΄΄δεν ήταν κίτρινη αλλά κόκκινη και τρεις μήνες φυλακή!΄΄».
 • Ο πάτερ Κωνσταντίνος Χρήστου, με πολυετή προσφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού στους Ωρεούς, πέρα απ΄ τα καθήκοντα του ως ιερωμένος.
 • Ο πάτερ Πέτρος Βλάχος, που έπαιξε σε πολλές ομάδες της Εύβοιας και απ΄ το 2017 ακολουθεί το δρόμο της ιεροσύνης.
 • Ο μακροβιότερος εν ενεργεία παράγοντας στην Εύβοια Ζήσης Μαζαρακίδης.
 • Ο Γιώργος Κασομούλης ως καλύτερος διαιτητής.
 • Ο Βασίλης Καμπούρης ως καλύτερος βοηθός διαιτητή.
 • Απ΄ την Α΄ ΕΠΣΕ οι: Βάιος Καλοχωρίδης (καλύτερος ποδοσφαιριστής-Απόλλων Ερέτριας), Λέανδρος Πολυχρόνης (καλύτερος νέος παίκτης-Απόλλων Ερέτριας), Γιώργος Τζουβάρας (καλύτερος τερματοφύλακας-Ολυμπιακός Χαλκίδας), Περικλής Κούκης (καλύτερος παράγοντας-Αυλωνάρι), Δημήτρης Βαλκάνος (καλύτερος προπονητής-Απόλλων Ερέτριας).
 • Απ΄ τον πρώτο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΕ οι: Γιάννης Κουτσουφλάκης (καλύτερος ποδοσφαιριστής-Δόξα Προκοπίου), Γιάννης Σακλάρας (καλύτερος παράγοντας-Μαντούδι), Θανάσης Γουρνάς (καλύτερος προπονητής-Ωρεοί).
 • Απ΄ τον δεύτερο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΕ οι: Παύλος Ζουρμπουλής (καλύτερος ποδοσφαιριστής-Προποντίδα), Μπάμπης Κουσκούτης (καλύτερος παράγοντας-Προποντίδα), Δημήτρης Αντωνόπουλος (καλύτερος προπονητής-Δροσιά).
 • Απ΄ τον τρίτο όμιλο της Β΄ ΕΠΣΕ βραβεύτηκαν οι: Παναγιώτης Ηλίας (καλύτερος ποδοσφαιριστής-Δύστος), Τάσος Βέκιος (καλύτερος παράγοντας-Κονίστρες & Περίχωρα), Μπάμπης Γεωργίου (καλύτερος προπονητής-Ζάρκα).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των πρωταθλημάτων, αλλά και για την τρίτη φάση του κυπέλλου.